Leopard portrett
Bildet er et av en serie på 30 jeg var så heldig å få eksponert under et besøk i Namibia i september-oktober 2004. Denne krabaten har vært på besøk her på dotten tidligere, men da i helfigur.
Bildet er tatt for frihånd.
Synes jeg har fått et noenlunde resultat tatt i betraktning av at når man har et slikt praktfullt dyr foran seg for første og antagelig siste gang så er det ikke så lett å holde seg kald og rolig. Kan jo nevne at leoparden regnes for å være et hakk farligere enn løven fordi den har et hissigere gemytt.
Ikke helt sikker på riktig betegnelse på objektivet da jeg har byttet det ut med Canon 28-300 som jeg er svært fornøyd med.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-09 11:27:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 75-300mm med stabilator
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265490} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tove H.

Flott komposisjon og utsnitt i dette skarpe, flotte bildet.. Fine farger, lys.og bakgrunn. Liker at du har blikkontakt - han følger med med et tilsynelatende dovent blikk...Flott å se dette vakre villdyret på nært hold!
Mvh Tove
Helge R.

Hei Roar, knall bilde av pus, en av de fire store? Bra utsnitt, flott lys og gode farger, blinkskudd
:)Helge
Nely d.

Kjempefint utsnitt. Skarpt og fint. Nely
Avsluttet .

Liker bildet ditt veldig godt.Skarpheten er helt på topp,ville kanskje hatt med toppen på skulderen og potene,men uansett et blinkskudd av dette vakre dyret.300en leverer også et knall bilde her.Et godt kamera som etter min mening fortsatt ikke ligger alt for mye bak 350/400.liker dette veldig godt.

mvhO
Nina R.

Hei. Dyr er altså så facinerende! :) Var selv nettopp i Praha zoo og fikk tatt noen fine bilder. Jeg har ikke samme muligheten som deg jeg da å få dratt ut der dyr lever i Namibia. Så dyrehager kan være bra å ha de også ;) Synes dette ble bedre enn helbildet! Kunne kanskje ønsket at greiner/bakgrunn var uskarp. Ble litt mye rot for meg.

Mvh Nina
Laurberg G.

Flot billede af leoparden her. Og som du siger er den noget mere uberegnelig end løver, som er elskværdige katte overfor hvem de kender. Eksponeringer her er fin. Men jeg tror at du har en tendens til at rykke lidt for hårdt i spaderne når du eftersharpner dine billeder. De pixxellerer, hvilket her viser sig ved at billedet bliver stikkende skarpt. Kan også være forkert brug af USM. Ellers fot med god farvedybde og -kontrast. mvh. lau
Roar K.

Tove Heggø:
Takker for positiv kommentar

Helge R. Grønli:
Takker så mye for skrytet, Helge.

Nely de Vries Enger:
Takker så mye for kommentar.

orvill åkra:
Du er faktisk ikke den første jeg har hørt si at 300 kanskje er vel så god som hvertfall 350. Jeg får kanskje se litt nøyere etter for jeg har alle tre - 300, 350 og 400. Takker så mye for kommentar.

Nina Rekkebo:
Grunnen til at noen greiner ikke er uskarpe er faktisk at de befinner seg så nær at de havner i samme fokuset som leoparden. Jeg vurderte ikke dette så forstyrrende at det var verdt en nitid kloningsjobb. Noen ganger synes jeg naturen skal få være slik den er uten at vi skal pynte på den. Andre ganger må vi bare til med kloningsverktøyet. Dette bildet er fra en serie på 30 bilder. 11 ligger på min portfolie her på foto.no.
Takker så mye for kommentar.

Roar
Avsluttet .

Hei igjen.Har også hatt alle de nevnte kameraene..For meg var 350en nærmest en bortkastet oppdatering.Bortsett fra usb2 da..400en er jo en større oppgradering,selv om den automatiske sensor rensen er så som så og noe oppskrytt..Måtte frem med sensor rens allerede rett ut av original pakningen.Og jeg sliter stadig vekk med støv.Men den forbedrede afen tatt fra d30 og oppløsningen er jeg godt fornøyd med.Men fks nattbilder taklet 300en på en meget god måte.Etter min mening/objektiv bedre enn både 350d/400d.Igjen: et flott bilde dette Roar.

mvho
Roar K.

Lauberg Giversen:
Hei Lau !
De andre er ikke fullt så hard skjerpet. Jeg la denne gang ut en utskriftsversjon som skal ut i 70x50 på plate. Har nå sett at fargen kan bli noe blassere ved utskrift så jeg dro til litt ekstra eksta hardt i pedalerne eller spaderne som du kaller det. Vi sier jo for hardt i spakene. Har allerede fått et leopardbilde utskrevet. Det der han har lagt halen rundt treet.
Håper du ikke regner bort. Roskilde er joe blitt et stort felles gytjebad.

Roar
Yngve Sem P.

Synes dette er et trivelig bilde av einstøingen leoparden. Godt utsnitt, fin skarphet, behagelig lys. Og ja, du var heldig som fikk sett den, til og med i et tre ! Jeg blir litt forstyrret av den grå kvisten som ser ut som den stikker ut av kjeften på dyret. Men mye bra.
Roar K.

Yngve Sem Pedersen:
Takker for kommentar. Kvisten som du og flere andre har påpekt er nå bortklonet i en V2 som er lagt ut.

Roar
Elna T.

Hei Roar! Så klart og flott bilde. Det ser ut som leoparden likar deg! (?) mvh elna
Roar K.

elna bauge:
Takker så mye for kommentar.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu