Myrsanger - nykomling fra øst.
En rekke sangerarter er etter hvert begynt å dukke opp i Norge. Ikke minst er myrsangeren blitt vanlig i de sørlige fylkene. Dette er en mestersanger som imiterer en rekke arter som låvesvale, kjøttmeis, grønnfink og mere uvanlige som stillits og vaktel - alt i et rasende tempo. Myrsangeren er praktisk talt lik rørsanger og busksanger, men skilles lett på sangen.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger485
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264201} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Knut Børge S.
Hei Ketil!

Fantastisk flott portrett av myrsangeren inne blant det grønne løvverket. Sylskarpt, noe som gir en meget detaljert fugl, supert. Fargene er flotte, et fint lys og en god komposisjon. Meget severdig naturfoto!

mvh KBS
Ivar B.
Du kan virkelig dette med fugler Ketil. Litt småkomisk positur, og piggsveis fra tidlig 90-tallet gjør mye her sammens med en flott innramming og bruk av miljøet. Bra! Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Ok som artsbilde, og fin dokumentasjon. Når det gjelder det rent fotografiske, så har jeg sett en del bedre fra deg selv om kanskje vanskelighetsgraden er høy her. Posituren og vinklingen er bra, men jeg synes kulissene blir litt vel rotete. Bildet bærer også preg av å være croppet kraftig?

Torbjørn
Ketil K.
Takk for raske kommentarer. Klart at dette er et artsbilde. (Som jeg også mener bør kunne legges ut på bildekritikken og bedømmes ut fra det). Vanskelighetsgraden er helt riktig ofte adskillig høyere enn på fuglebrettarter. Men Torbjørn, jeg skjønner ikke helt at du mener dette er croppet kraftig. Originalbildet utsnittet er så mye som over 1500 pixler bredt. Derimot var lyset dårlig, og jeg måtte kjøre med største blenderåpning.
Einar Y.
Hei Kjetil
Fint artsportrett,men på min skjerm så oppstår det noen underlige striper/artifacts under nebbet? Komprimeringen?Ikke godt å si...
Ellers så funker jo bildet greit selv om jeg helst ville hatt vekk det to kvistene?
E.
Ole Martin D.
Knallbra Kjetil!art + miljø.
Eyvind R.
Et flott myrsangerbilde, Ketil. Fin positur og illustrativt med miljøet rundt. Lyset (eller mangel på sådant) gir den rette ''nattsangerfølelsen''.

Mvh Eyvind
John S.
Trivelig type og et trivelig bilde. Flott.

John
Liv F. D.
Hei Ketil,
jeg synes du har fått et fint bilde av myrsangeren. Veldig skarpt og fint av en morsom type. Likte den klare, grønne bakgrunnen godt. Har forøvrig sett på websiden din. Du har utrolig mange fine bilder.
mvh
Liv '')
Espen B.
Kanontøft av pønkersangeren! Meget meget pent, for ikke å si close og detaljert. Flott med 2 utstikkende øyne. Jeg ser også artefakter ved nebbet...

mvh
EB
Kjell Sigurd S.
Dette ble meget severdig Ketil. Herlig blikkontakt og fine omgivelser. Teknisk smårusk forringer ikke bildet en millimeter.

Kjell S
Kjell Ivar Ø.
Flott av Myrsangeren i et miljø der den ikke altid er like lett og fange.
Mvh Kjell Ivar
Odd E. k.
Hei Ketil!

Et flott bilde av en noe betenkt myrsanger. Flott skarphet og farger, der fine detaljer kommer godt frem. Fin positur, der fuglen kommer fint frem fra løvverket med hodefjærene noe reist. En fantastisk sangstrupe denne fuglen har. Upåklagelig flott miljø :
Flott fanget Ketil!

Mvh

Odd E.
Bjørn H.
Dævvven døtte for en kul type, og i tillegg kunstneriske talenter, som både sanger og imitator... og for sveis, man kan jo bli rent misunnelig av en sånn ståmanke ;)) ( du også vel ) ?

Bildet er helt supert i mine øyne. Sylskarpt og bra komponert, med en innramming som gir fin dybde.

Hvis det skal pirkes borti noe i det hele tatt, måtte det kanskje være at ''sangeren'' tangerer kvisten vel mye på høyre side. Kunne ideelt sett vært mer luft der ? Ellers trekker den lyse flekken nede på kvisten til høyre noe oppmerksomhet, men ser at en innstramming vil være en vanskelig vurdering. Det i forhold til bladets avslutning og forgreningen på stammen.

Men dette er absolutt en karismatisk type som fenger, som jeg gjerne ser flere varianter av :)

Bjørn.




Ketil K.
Hehe, ville du virkelig gått rundt med noe sånt på hodet Bjørn? Ellers er bildet tatt i en busk og kvisten bak kommer for tett på fuglen og generer skikkelig, helt klart. Har prøvd å lage et mer dokumentarisk i stedet for et rolig bilde, men kvisten kunne godt ha flyttet seg litt. Artikfakter på nebbet stemmer også, et mislykket forsøk på å skarpe opp noe uskarpt.
Carsten A.
Strålende bra av fuglen i fint miljø, delikat presentert, men enig med Bjørn om tangering av en kvist i bakgrunnen.

''Artifakter på nebbet stemmer også'', nåja, det der var da sannelig ikke særlig sjenerende.

ABSOLUTT OFF TOPIC:

Om Bjørn med sine vakre lokker hadde kommet bedre ut med denne flotte sveisen skal være usagt, men både du Ketil og jeg hadde vel vunnet oppsiktsvekkende mye på det i forhold til de lokkene vi ikke lenger har . . .

MVH CA
Arne S.
Herlig portrett av myrsnipa! (Joda, jeg vet at det er en sanger, men hun er like fullt snipete! Og det er bare hunner som er snipete, ergo er det en hun ;)

Greina fortyrrer ikke vesentlig. Jeg vil heller si at den stryrker motivet og understreker oppoversveisen.

ABSOLUTT OFF TOPIC:

Har Bjørn fått parykk siden sist?

:)
Ketil K.
Takk for siste kommentarer. Jeg mener nå Bjørn absolutt ikke trenger å ''bruse med lånte fjær''! Bjørn du klarer deg fint med både hår og den alltid imøtekommende og hyggelige personligheten du har! Som for tiden personlig sommerskinhead kan jeg uttale at jeg synes også du Carsten klarer deg helt utmerket, både med hår og på alle måter ellers. Men dette var vel en digresjon? Tenkte ikke på at grenen faktisk også kan ses å understreke sveisen her Arne, godt poeng! Jeg ser en slags rotasjonseffekt i kvistenes linjer. Og det er en hannfugl, snipete eller ikke.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu