Flaggspett
På søndag begynte jeg å lage en foringsplass i skogen hvor jeg håper å få både nøtteskrike, ekorn og litt mer på besøk. Jeg har funnet et fint sted og bygget en kamuflasje for foto. Igår var det ingen tegn til at noen fugler hadde oppdaget maten i det hele tatt. Idag derimot var det en bokfink og noen granmeiser som innimellom kom opptil kamuflasjen. Jeg satte meg inn i kamuflasjen for å prøve å få et par bilder av dem. De ble ikke så bra, men plutselig dukket det opp en flaggspett på den råtne stubben 4-5 m unna meg. Den flakset av sted før jeg hadde tatt et bilde. Jeg satt helt stille og holdt nesten pusten og plutselig landet den på en grein bare 2m fra kamuflasjen! Dessverre sto kameraet plassert i retning av stubben. Så skjedde det endelig - flaggspetten landet på stubben rett foran kameraet. Jeg brukte motoren på kameraet og knipset i vei. Etter en stund fløy den avsted og kom ikke tilbake denne dagen. Jeg satt lenge og ventet, men ingenting kom tilbake. Da jeg krabbet ut var jeg uansett veldig fornøyd :)
Jeg hadde aldri forventet å få bilder av flaggspett etter bare to dager med foring og jeg synes dette lover godt. Jeg håper jeg får flere gode bilder derfra etterhvert!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-19 21:58:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon 300/4
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger453
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_262768} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Knut Børge S.
Hei Aleksander!

Hyggelig at du får suksess på foringsplassen, det gir nok driv til videre fotografering, kommer nok mange flotte bilder fra den kanten.

To flotte bilder du presenterer av flaggspetten her, der versjon 2 blir favoritten. Skarpt og detaljert av den vakre fuglen, flotte farger i fint miljø.

Stå på videre!
mvh KBS
Helge A.
Artig historie. Liker også best versjon 2. Det går sikkert an å dempe bakgrunnen litt, men har ikke noe forslag til hvordan.
Kenneth K.
Meget artig bilde Aleksander. Jeg syns dette ble skarpt og fint. Fine detaljer i fjærdrakten. Jeg syns kanskje det blenoe støy på bilde. Hvilken iso brukte du. Et tips: skriv opp alle detaljer på bilde du legger ut. For da blir det enklere for oss å komentere bilde. Ellers saå likte jeg bilde ditt veldig godt. En god historie. Vakkert!


mvh Kenneth
Robin J.
Bra dette Alexander. Fine farger og bra teknisk. Artig at du har fått egen foringsplass. Et tips kan være at du setter ut en fin stubbe eller fine greiner,gjerne flere, som fuglene kan lande på før de henter mat. Følg med hvor de lander oftest og still kamera/objektiv inn manuellt. Med fjernutløser kan du ta flere bilder like før og når fuglen lander. Kan bli mye spennende av dette. Dersom du konsentrerer maten på en plass kan du få kampbilder der artene sloss seg i mellom. Viktigst er at du bruker mye tid på å studere fuglenes adferd i og rundt foringsplassen. Så her er det en ting som gjelder.Tålmodighet. Mvh RJ
Håkon S.
Hei, veldig flott bilder.
Syns v2 er best. Jeg synes det er skarpest og fuglen sitter veldig flott til i bildet.
Hva mater du med? Solsikke? Brød?

Lars L.
Mykt og fint lys som egner seg for artsportretter der detaljer i fjærdrakt o.l. er viktig.
Artsportretter kan være viktige nok selv om de ikke så ofte blir spennende bilder visuelt sett. En god del slike bilder kan være vanskelige å ta bl.a. på grunn av stor motivkonstrast i fjærdrakt o.l. Slik set en fin teknisk øvelse, i tillegg til at det er flotte fulger eller dyr.
I dette bildet er det primært to forhold jeg synes er mindre heldig. Det ene er bakgrunnen og det andre nedre del av bilde.
I forhold til hovemotivet synes jeg den irrgrønne relativt lyse bakgrunnen blir for dominerende. Denne og hovedmotivet er tilnærmet like kraftig belyst og dermed trer ikke hovedmotivet frem slik det bør.
Vi ser heller ikke hele fuglen nederst fordi det er diverse kvist og kvas som ligger forann. Dette blir også skarpt gjengitt og forstyrrer hovedmotivet. Det kan virke som om kamerastandpunkt er noe lavere enn fuglen og det får denne uheldige konsekvensen.
Bruk av tydelig stubbe vil bedre det siste fordi den er mer klart avgrenset en kvister blåbærlyng m.m.
Siden du jo i praksis bygger foringsplassen kan du velge bakgrunn og hovedunderlag for fuglene. Prøv da og juster litt på oppsettet slik at du får en mindre dominerende bakgrunn (i form av lys og farge) men som fortsatt er like eller mer uskarp. Gjør det også slik at det blir naturlig for fuglene å sette seg på en stubbe eller gren som er opp fra skogbunnen slik at du slipper det forstyrrende elementet som kvistkvaset der gir.
Innimellom skal du naturligvis bryte et slikt oppsett også, når det tjener bildene.
Aleksander M.
Takk for kommentarene!

K.K. ISO 800 så kan nok være litt støy ja

R.J. Takk for tipsene. Skal prøve meg på litt forskjellig når jeg har klart å få alle fuglene faste på foringsplassen.

H.S. Jeg vet ikke hva som er best egentlig, men jeg mater med solsikkefrø og litt usaltede peanøtter. Jeg har også lagt ut noen hasselnøtter for ekorn og igår kom ekornet på besøk da jeg satt der, fikk dessverre ingen bilder. Til vinteren skal jeg også prøve litt talg og brød, men man må ikke få fuglene helt ''avhengig'' av foringsplassen fordi da kan de ta sjansen på å overvintre og da dør de hvis du ikke har nok mat til de hele tiden.

L.L. Jeg har fjernet div kvist og kvast som var foran. Det lave kamerastandpunktet kommer jeg ikke til å forandre på, i dette bildet skyldes det ''litt for lave'' at fuglen var litt bak stubben og da føles det som om kamerastandpunktet er for lavt. Det blir ikke sånn hvis den kommer akkurat der jeg hadde tenkt. Skal prøve å justere litt på bakgrunn osv. som du sa. Takk for tipsene dine, setter pris på at du har tatt deg tid til å skrive en ''fyldig'' kommentar!

Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu