Prekestolen 2001
Mere landskap omkring Prekestolen.
Utstyr
  • EOS 1V
  • 14 mm f2,8 Canon LUSM
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/1.2
  • Filmtype100 F Fuji
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger660
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_26218} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Morten N.

bilde nr. 36901
Samme bildet tatt fra en annen vinkel men her med litt landskap og utsikt fra Prekestolen. Personlig liker jeg det første bildet best selv, men artig og få noen kommentarer fra dere som har kommentert det forrige bildet.
Morten
Borgni R.

Heftig bilde! Flotte fargar og situasjon. Personen er kanskje litt for midtstilt...
BR
lars morgan k.

Personen kan trenge litt lys i ansiktet, ville vel avtalt bruk av utfyllingsblitz på forhånd.
Kan se litt skjevt ut, heller det mot høyre? Komposisjonen er grei, mangler litt punch (farger og kontraster kunne vært sterkere.

vennlig hilsen
Lars Morgan
Morten N.

Får desverre ikke lov til og bruke blitz i slike situasjoner, tenk deg selv en blitz mitt i ansiktet når du står med 600 m fritt fall under deg og balanserer. Mulig det også heller litt til høyre, blir noen ganger litt lurt av 14 mm min...
Morten
Avsluttet .

Likte det forrige bildet bedre. Der så enn mer av artisten. På dette synes jeg himmelen ble for domminerende og han trenger litt mere lys i ansiktet.
Jan B.

Kikka på det første bildet nå, og det er definitivt det beste. Helt rått.
Jan B
Christian K.

Dette bildet er uten tvil det beste, mye mer miljø - men - det mangler fortsatt skikkelig høydefølelse. Kanskje en idé å gått nærmere og få mer med under turneren.

Liker den skjeve horisonten, rette horisonter har lett for å gjøre bildene statiske. Med en skjev horisont underbygger man på en måte spenningen i turneren, som vi ikke ser. . .

La merke til en kommentar her som gikk på farger. Tror det kan lønne seg for en hver å gjøre noe for å kalibrere skjermen sin. Min er korrekt kalibrert, og fargene er helt ypperlig, slik jeg ser dem.
Aril T.

Enig med at du ikke helt får fram høydefølelsen på bildene, og det burde jo være det sentrale her. Jeg ville tatt bildet på høykant, med personen helt øverst og fjorden helt nederst. Og lengre fra. Så lenge en ser at det er en som står på hendene der holder det.
Thomas A.

Jepp, dette er det beste, og det er dritbra!!!

Istedet for blits, hva med en hvit reflektor,, det forstyrrer da ikke saa mye!!
Rolf S.

Mangler høydefølelsen som andre alt har påpekt. For å oppnå dette, måtte du selv helt ut på kanten av stupet, med kameraet lavere enn våghalsen og gjerne tiltet ned for å få med mer av fjorden. Her kunne du vunnet noe ved bare å vende kameraet ned og mot høyre.

Ellers er her tydelig overvekt av blått, noe som kunne vært vart korrigert før bildet ble lagt inn her. Et par tastetrykk i PS hadde vært nok til å justere fargene korrekt.
Christian H.

...en hvit reflektor litt nedfor til venstre hadde vært tingen.... ;-)
Morten N.

Mange fine kommentarer å ta til etteretning, men tror at en del av dere ikke har vært på Prekestolen. Ikke lett og fotografere en artist som er 60 cm utenfor fotfeste for fotografen, skulle vel ønske jeg hadde vinger den dagen. En liten kommentar til R. Svendsen, enig med blåstikken, jeg satt helt ute på kanten med det ene benet utenfor stupet, vanskelig og komme lengre ut....sitter under våghalsen, det ser du også fordi han ser litt svai ut utover, mere tilt på kameraet med en 14 mm ville jeg fått med mine vakre knær (til ingens store begeistring).
Takker for alle kommentarene så langt, det er tydligvis enighet om at det første bildet bilde nr. 36901
jeg valgte ut var det beste. PS: hvit reflektor er ett godt tips men vil ikke ta seg pent ut under artisten etter min mening.
mvh Morten
Carsten A.

Bildet er antakelig svakt undereksponert eller presentert for mørkt. Det er likevel en enkel sak å løfte mellomtonene med kurveverktøyet, slik at skyggepartiene ikk fremstår som gjengrodd. Det slikt en skal bruke redigeringsverktøyet til. Overskuddet på blått kan, fortsatt med kurveverktøyet, lett endres, og det samme gjelder et svakt underskudd på rødt (tilsammen gir dette fargeavviket blått som går svakt mot cyan).

Ellers blir opptakets vanskelighetsgrad uten betydning for vurdering av bildet. Vanskelighetsgraden kan gi stoff til bedømmelse av fotografen, det er alt!
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu