Lunde
Tok dette bildet på Runde for et par dager siden. Bildet er bare gjort om fra Raw til JPEG uten noen forandringer. Dette er også mitt første bilde med min nye Canon 300/4 som jeg synes fungerte veldig bra!
Ønsker kritikk på dette bildet både positivt og negativt og det er derfor jeg har lagt det under bildekritikken.
Bildet inngår i albumet Runde-sjøfuglenes sørligste rike - Bilder tatt på Runde
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-12 18:20:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-12 18:21:42
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 300/4 IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger465
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261433} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Knut Børge S.
Hei Aleksander!

Gratulerer med ny linse Aleksander, ser ut som den funker meget godt. Skarpt og detaljrikt portrett av den søvninge lunden. Flotte Farger og fint lys.

mvh KBS
Terje S.
Tett og nært Lundeportrett Aleksander med fin skarphet. Flott at du har begynt meed raw format. En kontrast/levels økning hadde gjort seg. Bruk histogrammet å juster levels. Flott at du har eksponert riktig å unngått utbrente partier.


Terje
Kjell Sigurd S.
Tett og fint portrett dette Aleksander. Objektivet presterer bra når du bare husker på å blende noe ned (som her). Her har du tydeligvis vært veldig nærme og jeg synes kanskje en ytterligere dybdeskarphet hadde passet. Da ville jeg heller ha ofret noe på høyere ISO. Ustnittet er noe midtstilt, dvs. at øyet (hovedmotivet) er midt i bildet. Her kunne du med fordel ha hatt litt luft til høyre. Det er en anelse grønnstikk i bildet som du kan justere i PS. Bildet er bra og jeg tror du kommer til å ha mye glede av det nye objektivet ditt.

Kjell S
Svein B.
Pent og rolig portrett av en uforstyrret liten figur. Jeg vil nevne det gulgrønne fargestikket jeg har mast på deg med tidligere- det er tilbake for fullt her. Ellers synes jeg dette er bra Aleksander- og så synes jeg det er trivelig å høre at du har fått deg ett godt og anvendelig teleobjektiv, i dine hender blir det mange bra bilder framover, det er jeg sikker på.

Mvh
Svein B
Aleksander M.
Takk for kommentarene!
Skal prøve å legge ut en ny versjon med forbedringer.

Aleksander
Robin J.
Dette var flott Alexander. Skarpt så det holder. Fint portrett. Støtter SB ad grønnstikk men det fikser du lett. Gratulerer med flott objektiv. Blir sikkert mange fine bilder med det, Mvh RJ
Stian H.
Hei Aleksander.

Spennende utsnitt synes jeg. Fargestikk og kontrastøkning er nevnt, og det fikser du fort i ps tenker jeg.
Gratulerer med nytt glass, det blir et kjempeverktøy!

Har planer om Runde mot helga hvis været bedrer seg, blir morro!

Stian
Kjartan T.
Hei Aleksander.

Nå må du begynne å jobbe litt skikkelig med bildene dine i Photoshop. Du skriver at ''bildet er bare gjort om fra Raw til JPEG uten noen forandringer''. Og det er absolutt ikke bra! En Raw fil er et uferdig produkt som det skal jobbes med. Både farger, kontrast og skarphet er ikke ferdigutviklet i en slik fil, det gjør du i redigeringsprogrammet. Samtidig fjerner du selvfølgelig dette gul/grønne stikket som flere nevner.

Du må tenke slik Aleksander, at bildene dine skal bli lagt merke til i en jungel av naturbilder. Ikke bare her på foto.no, men ellers også. Da kreves det at du gjør minst like mye som de andre fotografene med bildet ditt i etterbehandlinga. Der kan du ikke tape, for Photoshop er noe alle kan lære seg.

I selve opptakssituasjonen kan du jo være hakket bedre enn alle de andre:)
Tom E.
Heisan!
Fint portrett og komposisjon av lunden dette.Ser du har fått noen gode råd av en del kapasiteter her og de er det lurt å følge, meg selv inkludert.
Når det gjelder det nye objektivet ditt,så tror jeg du blir veldig fornøyd.Mye for pengene.Stå på.
mvh tom
Kjell Ivar Ø.
Gratulerer med ny linse. Nert og flott av lunden, som nevnt er det
mye og hente i etterbehandlingen av bildene. Dette gjelder nok
mange av oss er jeg redd. Lykke til videre.
Mvh Kjell Ivar
Aleksander M.
Takk for kommentarene!
Skal prøve å gjøre mer etterbehandling av bildene mine, men vanligvis er det ikke så lett å vite hva jeg skal rette på synes jeg.
Har lagt ut to nye versjoner. V2 har jeg fått fra Stian Holmen og V3 har jeg prøvd på selv etter noen tips fra ham.

Aleksander
Thorbjørn R.
Flott bilde av lunden dette. Jeg synes både v2 og v3 ble riktig så fine.
Kjartan T.
Liker nok Stians versjon ørlite bedre enn din, og det er fordi han har tilført litt varmere farger. Mer rødt kler et slikt kveldsmotiv fra Lundeura. Samtidig skal du ha ros for din egen versjon, bra at du har prøvd og bedre enn orginalen. Nå er det bare å fortsette å prøve seg frem. Bruk oppskrifta du har fått og test på flere bilder. Snart finner du din måte å gjøre dette på Aleksander!
Avsluttet .
Herregud, så søt den er! Blikket og den beskjedne holdningen kan bedåre hvem som helst. Liker egentlig v1 best, selv om det virker overeksponert og har behov for etterbehandling. (V3 har bedre klarhet, men bakgrunnen blir unaturlig.)
Vennlig hilsen MV
Aleksander M.
Takk for kommentarene!

Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu