Fotoblogg 29.05.2007
Jeg var på fjelltur. Jeg var øst for Kirkenes. På fjellet mot Russland. I Norges siste fjellområde mot øst.

Jeg var på utkikk etter et Brushane-spill denne natta, men fant det ikke. I stedet var lirypesteggen i fullt spill på hver eneste kolle.

Jeg sneik meg innpå en stegg og tok noen bilder. Så hørte jeg en lyd bak meg. En andefugl skreik. Så så jeg jaktfalken komme over hodet på meg å sette seg på en stein lenger bort.

Det ble ingen andesteik, men kanskje et rypebryst, tenkte den nok. Borte var både rypa mi og jaktfalken. Den fikk jeg desverre ingen bilder av denne gangen.

Jeg avsluttet denne turen nede ved kysten. Jeg satt i et Krykkjefjell og skulle ta bilder av havørn og falk som tar krykkje,men det ble bomtur denne gangen.
OK
Bildet inngår i albumet Fotoblogg 2007- Siste året med ''Nord i Villmarka'' - I denne serien kan du følge prosjektet i sitt siste år i bilder.

Jeg understreker at det ikke kun er bilder jeg er fornøyd med som ligger i denne serien. Dette er ''ferskvarebilder'' som blir lagt ut etterhvert som prosjektet og turene går. Jeg syns det er artig om du tar deg tid til å kommentere bildene, men det er i utganspunktet ikke bildekritikk jeg er ute etter på disse bildene. Derfor ligger de fleste bildene under bildegalleriet. For å se bedre bilder fra prosjektet ligger enkelte i min portfolio og under bildekritikken.

(Bloggen starter etter påske 2007, men de første bildene er det også noen bilder fra januar, februar og mars.)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-11 11:16:50
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger565
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261333} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
ketil o.

Hei!
Flotte bilder av lirypesteggen. Liker v.2 klart best. Det er skarpt og fint med rimelig gode detaljer og en dus fin bakgrunn.
Mvh:ketil
Randulf V.

Fin historie og fine bilder, Jan-Eilert. Liker versjon 2 best. Syns den gir en bedre beskrivelse av lirypas naturlige miljø, samtidig som rypa står fint fram fra bakgrunnen.
Her i Trondheim er det forresten full sommer. Enda godt Canada venter om 14 dager ;-)

Randulf
Robin J.

Nydelige bilder. V1 for min del:) Mvh RJ
Terje S.

Flott serie av steggen dette Jan Eilert med veldig behagelig bakgrunn i v1.


Terje
Knut Børge S.

Hei Jan!

To flott bilder av rypesteggen,der versjon1 falt mest i smak. Rolig og fin bakgrunn, et godt komponert bilde med god skarphet og flotte farger. Meget bra!

mvh KBS
Kristin S.

Hei Jan-Eilert!

To veldig flotte bilder av rypesteggen. Vanskelig å si hvilken versjon jeg liker best. Begge er flotte på hver sin måte.

Mvh Kristin
Odd E. k.

Hei Jan-Eilert

Et flott bilde av lirypa. Upåklagelig skarphet og et fint lys inn på fuglen, fremmer fint fjærdrakten med sine nyanser. Posituren er også flott, der den sitter fint plassert i miljøet. Liker godt begge versjonene som er fint komponert og i et behagelig utsnitt.

ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.!
Stian H.

To flotte rypebilder, hvor v1 traff meg best. Likte bakgrunnen, og den enkle ryddige komposisjonen.

Begge to er teknisk fulkomne bilder, og formidler en flott opplevelse.

Stian
Jan-Eilert P.

Hei og takk for tilbakemeldinger.

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu