Leopard
Bildet er tatt i oktober 2004. Stedet er Namibia i det sørlige Afrika, noen få mil utenfor hovedstaden Windhoek.
Når det gjelder kamera er jeg ganske så sikker på at det må være Canon 300D. Men litt mer usikker på objektivet om det var mitt gamle Canon 70-300 ment for mitt analoge Canon 300 eller om jeg da hadde byttet til 75-300 med stabilisator. Holder en knapp på det siste.
Mine fotografiske ferdigheter lå nok på et noe lavere nivå på daværende tidspunkt. Men jeg er fornøyd med denne serien som består av 30 bilder. De som ønsker å se resten av historien som skjedde etter dette bildet får klikke seg inn på min portføljeside for der ligger det 11 bilder til av denne krabaten.
Utstyr
  • Canon 300D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260610} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Brit M.
Spennende serie, og fine bilder av dette flotte dyret! Det går vel ikke spesielt fram av bildet eller serien at hun er i jaktmodus, nærmest ute på ''se om jeg finner noe kanskje''-stemning. Men hun koser seg med mat der oppe i treet, mens hun (eller han) tvinner halen sin rundt treet. Av måten du har fotografert henne på, går det så tydelig fram at kamuflasjefargene er perfekte. Spennende, håper på mere ''vilt'' fra både Goa og andre spennende steder.
Pensjonert politimann fra Trondheim, I presume?

Brit
Thorbjørn R.
Ja, absolutt et flott dyr dette. Og bildet er heller ikke så verst. Strengt tatt hadde jeg foretrukket et lavere kamerastandpunkt her - men det er vel lettere sagt enn gjort (jeg går ut fra at bildet er tatt fra bil).
Gunnar K.
Spennende motiv som måtte være en stor opplevelse å ha på fotohold. Det virker som Leoparden er skarp og fin og lysstyrken på den er ok, kunne tenkt meg litt lysere hoderegion. Ellers er det store deler av bildet som er svært lyst og trekker til seg en del oppmerksomhet, har du prøvd shadow/highlight i photoshop? Tydelig at dette er tatt midt på dagen, lyset er nokså hardt og skyggen fra leoparden er liten, det er ikke enkelt å ta gode bilder under slike forhold. Mvh Gunnar K.
Roar K.
Brit Malkenes:
Jeg kan med en gang fortelle at dette er en hann. Jeg har ganske bra bevis av bestående av bilder som ikke er lagt ut her. Men hvis du derimot går inn på min hjemmeside http://roaring-viking.net, klikker deg inn på reportasjebilder, Afrika osv. vil du finne at bilde nr. 13 viser at dette umiskjennelig er en hann. Men de bildene har nok litt dårligere kvalitet hva etterarbeidet angår.Takker så mye for kommentar. Viltet fra Goa består nok for det meste av fugl ... også en og annen saltvannskrokodille.

Thorbjørn Haagensen:
Bildene er som du ganske riktig antar tatt fra bil. Man stiller seg ikke på bakken 3 meter fra en leopard hvilket var det nærmeste jeg var dette dyret. Leoparden har faktisk et hissigere gemytt og er mer agressiv enn løver hvilket gjør at den blir rangert som farligere.

Gunnar kjærstad:
Det er nok mulig at jeg kan han vært litt for gavmild i curves for å få litt skikkelig kontrast, men jeg kan fortelle at med sol fra skyfri himmel ble lyset ganske så kraftig. Enda hardere er det der jeg nå tilbringer vinterene - i Goa i India hvor det er tropisk klima. Men nå har jeg lært litt mer hvordan jeg skal takle det selv om det fortsatt kan bli bedre. Regner med at det dukker opp tips her av og til. Jeg trenger det.

Roar
Laurberg G.
Hej Roar :-) Det var på tide. Så VELKOMMEN HJEM. Ser at du til det sidste døjede med hård sol. Det har du klaret rigtig flot her synes jeg. Sød lille missekat. Godt den ikke åd dig. men du havde vel vist den et billede af dig selv så det stakkels dyr var vidskræmt ? Den pisker noget med halen. mvh. lau
Roar K.
Hei Lau !
Tror ikke han trengte å se noe bilde av meg. Han så nok orginalen svært så godt. Slike pusekatter ser vel ikke dårlig?
Jeg vet ikke om du allerede har vært der, men du får ta deg en tur til portføljen min også å kikke litt der.
Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu