Et lite stykke Norge...
Sikkert skyhøy postkort-faktor over dette bildet, men det får gå for denne gang...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-28 16:44:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-28 16:48:28
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 17-55mm f/2.8 DX
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/10s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetCirc-pol filter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger835
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259023} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Inger Anne Maritsdotter V.
Postkort javel, men utrolig vakkert var det, og det skal den flotte himmelen ha skylda for, fikk umiddelbart inntrykk av at det heller en smule til høyre, men mulig eg tar feil.
Nydelige farger og et flott landskapsbilde.

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Torbjørn. Det første som treffer meg er den meget gode himmelen som forsiktig fargelegges av et beskjedent skylag. Så kommer det varme, behagelige lyset som pryder bakkenivå. Men jeg klarer ikke helt å feste blikket, jeg tror det må være noe med skarpheten!? Den fargesterke flekken trekker til seg noe oppmerksomhet, og jeg har et lite inntrykk av at bildet heller mot høyre (selv om det er berget sin skyld).

Bildet er greit, og plassen idyllisk, men det er nok ikke noe jeg vil huske til evig tid.

vh ingebjørg
Torbjørn K.
Takk til dere for kommentarer.

Det er mange linjer som går gjennom bildet med noe ulik vinkling, og jeg er rett og slett ikke helt sikker på hva som er den ''riktige'' horisonten. Har lagt en ny versjon der jeg rettet opp feil vei (..!), men v3 tror jeg kanskje er bedre.

Ingeborg: Hvliken fargesterk flekk sikter du til? Blir det bedre om jeg toner denne ned?

Torbjørn
Are-Martin S.
Dette var nydelige farger, et bilde med ''smell'' i. Mange fine linjer, her kan øyet dvele en stund. Angående horisont, jeg synes den første er like bra som de andre, det er ikke lett å se hva som er, i bokstavelig forstand, rett.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei igjen! Jeg sikter til den orange flekken som ligger ommentrent midt i bildet. Når det gjelder oppskarpingen i v#2 synes jeg at den ga motsatt virkning med hvit kant rundt fjellene og greier. Horisonten har jeg sett meg blind på;)

-ingebjørg
Arild P.
Ett flott landskapsbilde!

Postkort ja, men flott. Jeg synes v1 var best. I v2 og v3 virker himmelen så unaturlig, ser ut som støy synes jeg.

Det er tydeligvis ikke lett dette med å finne den rette horisonten, men etter min mening så ligger den rette horisonten mellom v1 og v3:-)

mvh
Arild
Inger Anne Maritsdotter V.
Savner for min del ikkje meir skarphet og syns #1 var fin nok når det gjelder skarpheten.

Inger Anne
Robin J.
V3 viser et vakkert stykke Norge. Mvh RJ
Torbjørn K.
Takk til dere siste også. Ut fra kommentar over skarpet jeg opp v2/v3 litt i forhold til v1. Jeg tok utgangspunkt i v1, som allerede er en del komprimert før jeg lagret på nytt med ytterligere komprimering. Derfor er v2/v3 blir noe hard og kornete i himmelen.

Torbjørn
Steinulf L.
Høy postkortfaktor, men et godt gjennomført og teknisk meget bra bilde. Hvilken av versjonene som er ''rett'', vet jeg ikke. Severdig.
Cornelia T.
Flott bilde, fint lys og dramatisk nok himmel som gjenspeiles i vannet, samt god dybde i bildet. Norge et er fint land, og dette lille stykket et bevis på det.

mvh, Lia
Kristin S.
Hei!

Et flott stykke Norge:)
Flotte farger, fint lys og fine farger, men det er skyene som gjør dette bildet ekstra flott synes jeg:)

Mvh Kristin
Ola Alexander V.
Slående farger og pent landskap. Veldig postkort. For meg blir dette litt kjedelig. Kanskje også komposisjonen er problematisk hvis betrakteren funderer på om horisonten er rett.

Mvh Ola
Kjell Ivar Ø.
Et stykke Norge presentert på en god måte der himmelen gjør
mye med bilde. Mvh Kjell Ivar
Øyvind A.
Selvfølgelig pent. Og forsåvidt også velgjort. Fint med skyene som speiler seg i den blanke vannflaten. Samtidig synes jeg der er litt tynt, eller snarere tomt. Det blirt mest en kulisse uten hovedmotiv.
mvh
Ø.
Amund Blix A.
Her synes jeg Øyvind sier som jeg føler det, en kulisse uten et hovedmotiv, *for* høy postkortfaktor... :-)

Og selv etter usm synes jeg ikke detaljer gjengis skarpt nok her, noe ullent.

Mvh
Amund
Brit M.
Da himmelen sakte (på min overfylte maskin) åpenbarte seg, virket himmelen så merkelig nær. Hvor er dette tatt? Var et utrolig fascinerende landskap. Liker bildet, tiltross for manglende skarphet og et hovedmotiv, som noen antyder.

Brit
Ivar B.
Vakkert landskap med fin stemning. Fin linjeføring med omvendt V-linje i skyene samt landskap gir fin dybde i bildet. Det er noe stilt og behagelig over stemningen. Fin naturskildring. Kan være enig i at det er noe dårlig detaljering/skarphet spesielt i venstre side. Mvh Ivar.
Erik J.
Det blir litt mye kulisse, men samtidig gir det meg en følelse av å ha vært i kulissen, og den følelsen er god. Skarphet, og aller mest noe å feste blikket på, helst levende, ville ha hevet bildet mange hakk.
Inger Anne Maritsdotter V.
Og så er det nesten ingen som nevner den maleriske flotte himmelen som skaper en enorm fin dybde;-)

Inger Anne
Torbjørn K.
Må nok en gang takke dere alle for både konstruktive og gode kommentarer. Jeg er helt enig med dere i at dette mangler et blikkfang eller noe som fenger. Jeg får prøve å jobbe litt mer med dette fremover. Ser at skarpheten er nevnt av flere. Rå-fila er svært så skarp, men jeg har måttet komprimere dette bildet nokså mye for å få det unnder 300kb grensa. Mulig noe detaljering har forsvunnet der.

Torbjørn
Kjell Sigurd S.
Nydelig natur og en flott himmel. Fin dybde. Uskarpheten skyldes antakelig bevegelse med 1/10 s lukker...? En titt på RAW filen i full størelse vil evt. avsløre det. Regner med at zoomen tegner like godt på den korte enden og at problemet ikke ligger der. Det er svært vakkert men jeg savner også noe mer.

Kjell S
Henrik Eidem K.
Postkort? Nei - de færreste postkort er da så fine.

Et vakkert bilde av vakker natur. Mesterlig utført. Enig i at skarpheten på #1 er bra nok - det blir for mye på de to andre etter min smak.

Lekkert!

|-| e |\| r | K
Øyvind T.
Drømte meg opp på fjellet da jeg så dette her. Nydelig!
Øyvind
ingeborg w.
Et blikkfang hadde sikkert hevet bildet, men det er pent som det er. V1 er best, de to andre blir for harde. Komprimeringen eller hva det er synes i v1 også, men ikke så mye som i de andre. Jeg liker lagdelingen her, med speilinger, land, vand, land og skyene som sprer seg i vifteform.
Morten W.
Vil bare si at det var lekkert!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu