Vindu med blåtoner
Synes det var en fin nostalgisk stemning.
Vakkert med noen tekniske mangler.
Bildet inngår i albumet Arkitektur -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-26 23:44:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-27 17:58:48
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-05-27 18:02:25
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Powershot G1
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258614} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Thorbjørn R.

Det tekniske er vel ikke så verst. Kanskje litt hard lysrefleks på veggen til høyre. For øvrig synes jeg bildet er Bra. Fine kontrastfulle farger. Det blir kanskje litt mange elementer med både koppene i vinduskarmen og statuen på yttersiden - i tillegg til bakgrunnen ellers.
Anne-Lise S.

Hei! Dette motivet inviterer til lang tids studie fordi her er så mange elementer å se på. Jeg velger å starte i front; med vegg og speiling i vindusveggene + gjenstandene i vinduskarmen. Her er gode blåtoner, god bruk av lyset til å tegne med og fine strukturer. Jeg tror kanskje et kutt i nedre kan opp til over de lyse områdene nederst til venstre vil gjøre seg. Videre studerer jeg linjene i dette nærmeste området, med linjer buer. Jeg synes disse står godt til hverandre, og jeg synes ditt valg av utsnitt gir virvaret av linjer en ro. God symmetri her. Når dette området er ferdig studert, glir blikket ut av vinduet mot det som finnes utenfor. Blikket starter sin søken på statuen og endre på båten. Riktig vei for mine øyne, så dette lykkes du godt med. Skarpheten her er også svært god, og jeg kan med enkelhet øyne enhver gjenstand, enhver struktur. Synes du lykkes bra her! Helhetlig vil jeg si at du lykkes godt med dette. Her er god symmetri i valgte utsnitt, fin lek med lyset, lekre fargetoner, god skarphet og detaljer, og flott dybde og bruk av bildeflaten!

Anne-Lise
Rune S.

Takk for hyggelige kommentarer og gode analyser, Thorbjørn og Anne-Lise! Hyggelig at dere likte bildet! Håper jeg forsto deg rett med kuttet, Anne-Lise!

Mvh
Rune S
Laurberg G.

Hej Rune. I store træk ret enig med Anne-Lise. Et godt motiv med megen billedoplevelse.

Her er dog for mange og konfliktende sammenløb af de perspektiviske linieforløb. Der er således et forsvindingspunkt for de vertikale linier et sted oven over billedets øverste grænse, hvilket skyldes at film-/censorplan ikke har været parallelt med objekt-/billedplan. Cameraet har været rettet svagt opad.(se fremsente ilustration )

Dit fotostandpunkt har været lidt til højre i forhold til objektet. Dette giver logisk et fælles forsvindingspunkt for de i billedet horisontalt forløbende linier uden for billedets venstre afgrænsning. (se fremsente ilustration )

Dette medfører at vinduet forekommer vredet og giver et meget uroligt og ulogisk forløb i billedet. Løsningen på dette problem er at bruge deformitetsværktøjet og rette de vertikale linier op til et ret og parrallelt forløb. Vore øjne er meget følsomme overfor den form for afvigelser fra det rette, og mest for de lodrette. Jeg har derfor valgt at bringe de vertikale i lod. Se rettede version.

Jeg fremsender ilustration/mail som du er velkommen til at bruge efter dit eget valg. mvh. lau
Rune S.

Takk for hyggelig kommentar og at du tok deg tid med denne fine instruksjonen, Lau! Flott at du likte bildet. Skal sette meg inn i dette, som jeg ikke hadde en aning om!

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Hei Rune! Ja, det var akkurat slik jeg mente! :-) Ser at Lau har tatt linjene i nøyere betraktning og funnet en skjevhet ift. kameravinkel. Han har sendt deg en rettesnor ser jeg, og i V4 er de loddrette linjene riktige ift. at du da bildet ble tatt holdt kameraet noe oppover. Her lærte også jeg noe, så her er masse å lære! :-)

Anne-Lise
Laurberg G.

Hej Rune. Selv tak. Det er en fornøjelse at give Positiv, Konstruktiv Kritik og opleve den positivitet du her modtager kritikken på. Tak for det. Det får det til at føles som om det hele arbejde er umagen værd. :-)

Også en tak til Anne-Lise, hvis vilje til at indse en mangel i en afgiven kommentar i den Positive, Konstruktive Kritiks form og metode er lige så bemærkelses- og påskønnelsesværdig.

Alle er selvsagt begrænsede af den viden man pt. har erhvervet sig i sin karriere som amatøfotograf. Men netop viljen og evnen til at tage mod denne kritikform er vejen frem og vel nok foto*no´s eneste fremtidsmulighed. mvh. til Jer begge. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu