På vakt
Dette bildet er behandlet i FS. Orginalen vises i versjon 2. Bildet (versjon2) er tatt uten planlegging og utplassering av fôr. Bildet er tatt spontant av en fugl jeg plutselig fikk øye på. Jeg likte godt stubben, syntes den var veldig spesiell. Likte at det var rom rundt fuglen.
Fuglen er plassert litt vel midt i bildet, men dette er bevisst.

Jeg er litt i tvil om hvilken versjon som er best. Versjon 2 virker mer levende på meg, den viser mer av miljøet rundt fuglen, men versjon 1 er vel mer ''fotomessig'' bra?

Håper å få kommentarer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-18 16:11:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 28-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257164} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Jostein M.
Dette falt i smak for en ''fuglefotograf'' ! På bilde 1 er det spesielt de gode fargene i bakgrunnen jeg liker. Disse passer perfekt til Bokfinken din. Bilde 2 formidler et annet budskap. Der blir det mer fugl i miljø, mens bilde 1 er en fin artbeskrivelse. Synes kanskje det ble litt mye av stubben på bilde 2 og nr 1 er favoritten min...
Hilsen Jostein
Tove H.
Tusen takk for konstruktiv tilbakemelding, Jostein. Ble veldig glad for at bildet falt i smak hos deg!
Tove
Ann F.
Bortsett fra at bildet er eksponert så rent for lyst, er V2 klart det beste. Av disse to, altså.
Utsnittet er for grovt i V1, fargene mye blåst opp. I tillegg til at den knapt har luft foran nebbet i blikkretningen. Så jeg er helt uenig med Jostein.

Mvh Ann
Tove H.
Er veldig glad for din kommentar, Ann! Jeg la inn disse to versjonene fordi jeg synes det er interessant å høre meninger om hva som gjør et fuglebilde bra/spennende. Er selv svak for det naturlige og ekte - og det som forteller noe om miljøet rundt en fugl. Men fristende å fikse litt iblant, og da er kunsten å ikke overdrive, noe jeg nok har gjort i V2. Ikke alltid lett for en amatør dette, men du verden så moro det er å prøve - og å lære!
Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu