Fotoblogg 06.05.2007
Mens jeg har arbeidet med ''Nord i villmarka''-prosjektet, har mange av mine turer gått til Pasvik. Her har jeg funnet mange av de øde skogene jeg har drømt om.

Veldig mange av turene har handlet om tiur og storfugl. For det meste har det handlet om å finne nye tiurspell, registrere størrelser på disse, oppdage artsmessige forskjeller på tiuren i nord i forhold til sørpå og så videre.

I tillegg har det handlet om fotojakt og tradisjonell jakt. De siste to åra har børsa blitt helt droppet til fordel for kamera.

Dette bildet ble tatt på en av Pasviks mest kjente leiker. Størrelsen er omkring ti tiurer. Det er ikke helt enkelt å finne leiksentrum når det blir så mange fugler. Leiken ligger i flott blandingsskog av osp, bjørk og furu. Vi lå to netter på leiken, hvor første natta var ganske mislykket fotomessig. Den siste natta ble det noen ok. bilder.

Denne natta kunne vi i tillegg til tiur høre reven skrike i vårnatta og traner, gjess og svaner som kurtiserte på nærliggende myrer. Røya har imidlertid ikke kommet på leiken ennå.

Det blir garantert et kapitell om Storfugl og opplevelsene jeg har hatt med denne i boka som kommer ut.
Bildet inngår i albumet Fotoblogg 2007- Siste året med ''Nord i Villmarka'' - I denne serien kan du følge prosjektet i sitt siste år i bilder.

Jeg understreker at det ikke kun er bilder jeg er fornøyd med som ligger i denne serien. Dette er ''ferskvarebilder'' som blir lagt ut etterhvert som prosjektet og turene går. Jeg syns det er artig om du tar deg tid til å kommentere bildene, men det er i utganspunktet ikke bildekritikk jeg er ute etter på disse bildene. Derfor ligger de fleste bildene under bildegalleriet. For å se bedre bilder fra prosjektet ligger enkelte i min portfolio og under bildekritikken.

(Bloggen starter etter påske 2007, men de første bildene er det også noen bilder fra januar, februar og mars.)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKamuflasje, stativ og snorutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger684
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_255108} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
john henning b.

meget bra bilde kjempe fin skarphet og farger. bra jobba fortsett slik mvh John Henning
Knut Børge S.

Hei Jan-Eilert!

Et meget flott stemningsiblde fra tiurleiken dette! God skarphet, flotte farger, fint lys og god komposisjon. Gleder meg til du gir ut bok!

mvh KBS
Ivan R.

Heisann Jan-Eilert!

Nye bilder til bloggen titt og ofte her ja.

Bra bilde dette, ikke av dine beste, men litt anderledes med sola til stedet.
Tiuren blir litt i det mørkeste laget på min skjerm, men viften vises tydelig.

Mvh Ivan Randbye
ketil o.

Hei!
Fint bilde av tiuren dette. Tatt i fine omgivelser. Liker spesielt hvordan lyset faller inn her. Med andre ord en fin komp.
Mvh:ketil
Jon Ø.

Flott tiur i morrasola, var pussig at det er så lite med hvit mønster på halen.
Jan-Eilert P.

Takk for tilbakemeldinger.

Ivan- jo da dette bildet setter krav til skjermen. Dersom den er dårlig kalibrert vil hodepartiet kanskje gro igjen.

Jon: Jeg tipper at vi kunne sittet i timesvis ved leirbålet og snakket om knepping, klunk og forskjeller mellom tiuren i nord og sør. Denne tiuren har veldig mørk vifte, uten mye hvit i seg, men det er kun invdividuelle forskjeller. Enkelte har mye mer hvit i vifta i nord også.

Espen A. I.

Flott bakgrunnstoff, ikke bare i teksten, men også i bildet, som i og for seg forteller en likanes historie. Flott med lyset som treffer gjennom fjæra.

Espen
Jan-Eilert P.

Hyggelig at du likte det Espen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu