Fotoblogg 02.05.2007
Sædgås i flukt. Denne meget sky gåsearten kommer i disse dager til Pasvik i Finnmark. Snødrivet var rundt fuglen, men det var litt sol som trang seg mellom skydekket.

Bildet inngår i albumet Fotoblogg 2007- Siste året med ''Nord i Villmarka'' - I denne serien kan du følge prosjektet i sitt siste år i bilder.

Jeg understreker at det ikke kun er bilder jeg er fornøyd med som ligger i denne serien. Dette er ''ferskvarebilder'' som blir lagt ut etterhvert som prosjektet og turene går. Jeg syns det er artig om du tar deg tid til å kommentere bildene, men det er i utganspunktet ikke bildekritikk jeg er ute etter på disse bildene. Derfor ligger de fleste bildene under bildegalleriet. For å se bedre bilder fra prosjektet ligger enkelte i min portfolio og under bildekritikken.

(Bloggen starter etter påske 2007, men de første bildene er det også noen bilder fra januar, februar og mars.)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-03 12:11:35
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/400s
  • Filmtypedigitalt raw iso 400
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger931
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254349} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Vegard L.
Vakkert. Bra skarphet under rådende lysforhold. Et bilde du kan være fornøyd med.
Vegard
John B.
Hei!
Terningkast 6 for dette fra meg...litt usikker på den til høyre som ikke fikk med seg hele rumpa. Mulig det hadde vært like greit å kutte frem til midten, så hadde det kansje sett ut som om det var mer bevisst....
John B.
Robin J.
Støtter kommentaren til VL. Dette var bra med den lukkertiden på 700mm. Ikke helt enkelt å få til håndholdt. Mulig en kutt til høyre slik at bare halve gåse hadde blitt med hadde gjort seg? Kanskje vi får se en slik versjon. Et fint bilde iallefall. Også pluss for snøværet som såvidt skimtes. Helt klart høy villmarksfaktor over dette. Mvh RJ
Nina E.
Ikke verst å få til såpass god skarphet på håndholdt, ISO 400 og 1/400! Fine farger på gjessene gir en fin kontrast til det grå snødrevet bak. Litt enig med de andre ang. siste gåsa. Men et nydelig bilde! Full pott! Mvh Nina :o)
Per Olav V. T.
Som nevnt over så er det den siste gåsa en stusser litt på... men bildet er meget bra i seg selv. Den siste gåsa gjør bildet til noe mer enn en direkte rett på avbildning synes jeg. Det perfekte kan gjøre bildet litt kjedelig. Mulig jeg har litt sær oppfatning på det området. Forslaget til John Bjørklund med kutting frem til midten kunne vært interessant å se.
mvh Per Olav
Jan-Eilert P.
Hei og takk for tilbakemeldinger så langt.

Skarpheten er på plass, men syns dere at det gjør noe at fokusplanet ikke er større? Den fremste gåsa flyr litt lenger bak enn de tre andre og den er derfor litt ute av fokus på hodet. Vet ikke om dere oppfatter det som uskarpt når dere skriver: ''Såpass god skarphet''? Det er viktig å få klarhet i dette. Blender 8 og 700 mm fører at den er litt ut av fokus, men den er ikke uskarp.

I mine øyne ser det ok ut, men jeg har begynt å se meg litt blind på dette nå. Setter pris på tilbakemelding på det.

Når det gjelder beskjæring tror jeg ikke jeg kommer til å endre utsnitt, men takk allikevel for innspill.

Jan-Eilert
Dorte G.
Hei!
Wow! Dette synes jeg ble kjempelekkert. Jeg er enig med deg i å la utsnittet være som det er, det gir en slags evighetsfornemmelse, at det kommer hundre gjess i tog bak. Synes jeg.

Men det som slo meg først, ved bildet ditt, er at det ligner et glansbilde. Og det er ikke negativt ment. Jeg har bare gode mnner fra glansbildesamlingen min. Bildet er skarpt, og lekkert i fargene, og har noe idealisert, kanskje over uttrykket. Det minner meg om fiduskunst på sitt mest interessante, men jeg kan ikke si helt hvorfor.

Og jeg kan ikke se noen uskarphet verken foran eller bak på disse gjessene dine. Sorry, der må du nok spørre andre om hjelp.

Du får en anbefaling fra meg.
Avsluttet .
helt utrolig flott bilde og skarphet. skikkelig bra fanget.
Kjell Ivar Ø.
Flott bilde av en sky fugl. Litt villmarkssus over dette. Synest det er
bra fokus på alle fuglene. Ser du har drista deg ned på Bl 8.
Noe som har betydning for bilde. Mvh Kjell Ivar
Kristin S.
Et meget bra bilde fra deg som vanlig:)
Liker bilde veldig godt.

Mvh Kristin
Svein B.
Vår og villmark i dette bildet Jan-Eilert. Teknisk ikke noe å sette fingeren på slik jeg ser det. Dette er ett bilde jeg føler er godt i mål, at fokusplanet ikke omfanger alle gjessene 100% har null betydning for meg. Jeg føler vel at dette er ett bilde som må betraktes med ''vidvinkelsyn'', øynene finner ikke noe direkte festepunkt i bildet, og jeg synes ikke det er behøvelig heller. En fin og stemningsfull skildring av en liten gåsegjeng.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
Bra fanget:) Men bevegelsen heller lissom over på at jeg skulle ønske mindre av det, eller at det heller skulle vært enda mer bevegelse i det, da vingene jeg tenker på, kunne blitt en fin effekt.. men for all del, er jo ikke alltid så lett å fange disse på brikken. Det holder vel i dette formatet, men i litt større så tror jeg at jeg hadde karaktert det som ikke helt 100%.
Espen B.
Gratulerer med et supert fluktbilde. Jeg liker definitivt V1 best og ville ikke ha gjort noe med utsnittet. Stort megapluss for bra standpunkt! Tror ikke det var nevnt over.

mvh
Espen Bergersen
Arnhild A.
Flott bilde. Fine farger og flott skarphet. Syns v1 er best.

Mvh Arnhild
Odd E. k.
Hei Jan-Rilert!

Et virkelig stemninmgsbilde av gjessene på flukt. Flott skarphet og et fint lys inn på fuglene, noe som fremmer fargene og detaljene meget bra. Komposisjonen er også bra, der gjessene ligger fint i bildefeltet og i forhold til hverandre. Bakgrunnen er grålig og passer fint til fargene på fuglene. Meget bra dette, rene villmarksfølelsen Jan-Eilert.

Mvh

Odd E.
Inger Anne Maritsdotter V.
Steike for eit bra bilde!!!!

treng i grunn ikkje sei noko meir.....:-)

Inger Anne
Mads B.
Hei. Glimrende bilde. Flott fokus og behagelig lys.
Mvh Mads B.
Jan-Eilert P.
Takk for ærlige kommentarer og også grundige tanker av noen av dere, men også dere som kommer med mer kortfattet meningsytring. Det setter jeg pris på.

Jan-Eilert
Kjell Sigurd S.
Flott fluktbilde av en gåseart jeg har til gode å stifte bekjentskap med. Passe vårlige omgivelser som kler ''trekket''. Skarpheten er god og jeg synes forsåvidt begge versjoner fungerer.

Kjell S
Bent O.
Hei Jan-Eilert, dette var veldig bra synes jeg. Skulle gjerne sett at du hadde hatt med deg hele den bakerste fuglen også, men uansett et veldig bra bilde. Behagelig å se på rett og slett.

mvh Bent
Jan-Eilert P.
Kjell Sigurd: Ja Sædgåsa er nok fremmed for mange. Den er veldig sky og lar seg ikke lokke med brødskalker :-), men det er ganske mange av dem i Pasvik. Jeg anbefaler gjerne en tur til Pasvikdalen på våren for å ta en titt på dem.

Bent: Takk for det. kritikk i forbindelse med utsnitt er registrert. Takk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu