Fast fisk!
Det kan være fordelaktig å være på Kalvøya ved soloppgang.
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger787
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250298} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (41)
Thorbjørn R.
Kjempeflott. Her er det mye som er veldig bra, men det jeg fester meg særlig ved er fiskerens skygge i vannet. Den er knalltøff!
Vegard L.
Virkelig flott. Gir deg anbefaling.
Mvh Vegard
Cornelia T.
Nydelig bilde Odd Tore, liker fargene og silhuetten, flott kveldslys og god komposisjon. Alt er bra her :) , fin stemning. Gratulerer.

mvh, Lia
Kjell Ivar Ø.
Vakkert velkomponert fra en fluefiskers morgen. Meget flott.
Mvh Kjell Ivar
Kjell Sigurd S.
Blink. Nydelige farger og en flott situasjon. Enda godt det var en fluefisker :-) Tatt i helt riktige øyeblikk. Liker også skyggen og at du har fått med snøret. Meget bra +.

Kjell S
Jan Frode A.
Flott stemningsrapport, og skikkelig mørgenglød i bildet. Ja faktisk fikk fargene meg til å umiddelbart tenke på sardiner i tomatsaus, men det er nok sjøørreten som er som må ungjelde her.
Komposisjonen og stemningen sitter, flott fanget øyeblikk der du har fisker og handling i det rette øyeblikket. Flott positur med spenst i stang og snøre. Vakkert og fredfullt, der en kan ane sitringen idet fangsten skal hoves inn.

mvh Jan Frode
Arild P.
Ett flott fiskebilde.

Synes du har fanget en helt ypperlig stemning her. Lyset gir her flotte varme, skarpe farger. Du har fått tatt bilde i det fiskeren lander en fisk, bra. Du har tatt med en stor fin vannflate med på bilde, dette gir den ensome og rolige følelsen det er å fiske tidlig om morgenen. Hele stangen sammen med stripene i vannet etter fisken bryter litt opp den store flaten og gir en fin komposisjon. Det begynner ivertfall å rykke i min stang.

mvh
Arild
Steinulf L.
Snøret og skyggen i vannet gjør dette til en innertier.
anne g.
hei odd tore! et helt herlig bilde! den grafiske virkningen og linjene i bildet, og sist men ikke minst FARGENE!! veldig bra odd tore! hilsen anne
Anne Ø.
Helt enig, særdeles flott dette!!!!
Anbefales.

Anne:)
Lars-Anders M.
Fint bilde av en vellykket fisketur. Bra.
L-A M
Ivar B.
En virkelig god stemningsskildring dette. Liker spesielt godt lyset du har fått fram i snøret, samt bevegelsen i vannet etter fisken. Bra! Mvh Ivar.
Ole E.
Svært så vakkert og stemningsfylt. Fin svung på fluestanga. Skikkelig bra.
Stig Børre E.
Gratulerer!
Her traff du i alle fall blink hos meg. Mulig jeg er litt innhabil siden jeg selv er en innbitt fluefisker men...

Farger, stemning og komposisjon. Nydelig!

StigB
Knut Børge S.
Hei Odd Tore!

Vakkert og stemningsfullt bilde som får enhver fluefisker til å drømme tilbake/fremover. Helt topp!

mvh KBS
Erik J.
Dette var riktig bra! Bare de viktige/riktige elementene er med, og enkelte i helspenn! Begrensning også i farger gjør dette til en vinner i klasee kombinert foto/fiske.
Tor Olav O.
Veldig bra. alt stemmer her. Ser ingen behov for korrigeringer av noe slag.

mvh
Tor Olav
ingeborg w.
Dette var da annerledes fra deg, knalle farger og annerledes motiv, forfriskende. Her ville jeg ikke forandret noe. Fin bue den spente stanga lager også.
Svein B.
Henger meg på rosen her, dette var jo lekkert.

Mvh
Svein B
Odd Tore S.
Veldig mange takk for en overveldende og positiv respons! Og takk for flere anbefalinger!
Spesiell morgen dette, helt klart, men antageligvis dis som gjorde at liksom hele lufta ble gylden i stedet for bare gylden himmel. Himmelen var egentilg ikke mye å skryte av.
Jeg ser at dette gikk hjem hos fluefiskerne. Selv bedrev jeg snikende meiting med lang bambusstang på Hardangervidda før snøscooterene la til rette for garnfiske i os vinterstid. Meget konsentrasjonskrevende og spennende!
Fiskeren her sto på et undervannsskjær, og vadet nesten til livet bare et par skritt fra der han står på bildet. Antar at han var spent av flere grunner enn fisken her. Fisken så ut til å være en pen sjøørret, godt over halvmeteren lang.
Odd Tore
Henrik T.
Topp bilde. Nydelig med siluetten av fiskeren. Farger, plassering og stemning sitter som et skudd :)

Mvh Henrik
Bjørn H.
En morgenfugl på Kalvøya tar bilde av, ikke elg i solnedgang, men en fisker i soloppgang :-

Et saftig lys og en fin siluett. Sikkert en herlig opplevelse å være der så tidlig.. Motivet er ikke banebrytene, men heller en klisje, men hva gjør vel det.

En finfin stemningsrapport.

Bjørn.

Inger Anne Maritsdotter V.
Veldig vakkert stemningsbilde med det fine magiske lyset:-)

Inger Anne
Torbjørn K.
Nå er jo jeg en skap-fluefisker, men selv om jeg bare noe få små fjellørreter på samvittigheten. Så denne gikk rett hjem til meg også! Jeg er litt usikker på om jeg liker ''horisonten'' her. Jeg tror jeg ville foretrukket en helt ren bakgrunn uten noen markante linjer som tar oppmerksomheten bort fra fiskeren. Jeg ser dog at det var omtrent umulig å få til der du stod når du tok dette bildet. Fiskeren, håven, fiskestanga har nær perfekt positur, men jeg kunne gjerne sett at fisken hadde laget litt mer liv. Fluefiskere har vel tendens til å kjøre fisken såpass hardt at den nesten svømmer frivillig inn i håven for å slippe mer :-) Fargen er helt riktig, og jeg liker veldig godt krusningene skyggen i vannet lager.

Torbjørn
Espen A. I.
Et fotografi av høy kvalitet synes jeg! Her ligger det meste rett til, komposisjonen, tonene, fargene! Ja alt er knall! For et bilde, Odd Tore!

Espen
Inger-Lise S.
Meget godt bilde Odd Tore! Her er både motiv , komposisjon og fargenyanser meget bra. Skyggen i vannet, fiskere i siluett...Jo, dette er godt:)

Inger-Lise
Sveinung J.
Nok et blinkskudd fra Odd Tore!
S.J.
Erlend Johan Bjørke H.
Eit nydlig Bilde ja..! Ikkje noko meri å sei en bra jobba..!

Hilsen Erlend
Ann F.
Meget bra, bare henger meg på for å si at jeg nok har sett det!
Skyggen rundt fiskerbeina tar fint opp igjen fargene øverst i himmelen.

mvh Ann
Rolf S.
Morgenstund har gull i munn,
samt fine farger og fin stemning.

Bare synd det er så fordømt tungt å komme seg opp og ut. Særlig i den årstiden vi går inn i nå.

Men de som får det til, fiskere eller fotografer, blir ofte honorert med fine stemningsopplevelser slik du formidler her.

Mvh Rolf
Odd Tore S.
Takker igjen for kommentarene og enda flere anbefainger! Jeg er overstrømmet!
Mørk stripe i topp av bilde: Litt annet bølgemønster, hvor det er speilinger av skogen på motsatt side. Rett utenfor kanten av bildet er den enda mye mørkere.
Lite livlig fisk: Den tok flua, og gikk rett ned, og ble der. Det tok lang tid med bøyd stang. Så kom den opp i kanten av bildet og gjorde praktisk talt ingen sprell før den var i håven. Lurer på om kroken satt i tunga?
Lite hode i forhold til kroppen.
Om våren vekkes jeg av sangfuglene eller Aftenposten, det som kommer først!
Odd Tore
Tom T.
Har ikke fått med dette bilde før nå(: Synes dette er meget bra bilde. Som fluefisker er dette herlig å se på.

mvh Tom Tveitan

Tone A.
Hei Odd Tore
Dette er det vakraste fiskebildet eg har sett på foto.no! Dei varme gulltonane gjer mykje for bildet saman med posituren på fiskaren og den bua fiskestanga . Det øverste feltet med orangetonane forsterkar refleksjonen av fiskaren nederst og gir enda meir varme til bildet.
Vatnet har så mjuke blåtona flet som gir flott kontrast til det stille gulltona vatnet.
Posituren med refleksjonar og hoven med vannstripene gir liv til all morgonidyllen.
Anbefaling frå meg også pluss bokmerke.
Når eg ser på dette vakre bildet, så tregar eg mest på at eg bytta inn Canon 70-300mm IS mot Canon 17-55mm f/2,8. Eg må nok få meg eit 200mm f 2,8 snarast slik at slike motiv vert lettare å fanga inn.
Flott komponert der sjølve buen på fiskestanga gir så flott spenning til bildet.
:) Tone
Avsluttet .
Ikke noe å si på stemningen her, rett og slett nytelse for øyet.
Det som jeg synes er mest imponerende ved dette bildet, er hvordan du har klart å få fiskesnøret så tydelig frem som her, og stanga også selvfølgelig. Ellers er jo utsnittet og kompet topp.
MvhJRH
Tor T.
Fantastisk bilde. Nyedelig presentert. Ja, det viser vel egentlig at fotografi først og fremst dreier seg om det riktige lyset. Veldig artig at du serverer oss dette flotte bildet fra vårt nærmiljø. Morgenstund har gull i munn.

mvh Tor
Bente K.
Ved å se på dette bildet er det lett å forstå hvorfor vi sier at morgenstund har gull i munn.
Dette var en godbit av et bilde.
Hilsen Bente
Øyvind A.
Velreggisert, fint å se på. Men det skjemmes av at du har dratt for hardt i spakene, slik at det tenderer for mye mot ''Donald-farger''. Jeg tror du kan få dette til å se enda bedre ut med mer nennsom etterbehandling. (forutsatt at det ikke er feileksponert i utgangspunktet, da).
Ø.
ingebjørg fyrileiv g.
Suverent! Bildet oser av god stemning, og fargene er varme og intense. -Silhuetten kommer godt til sin rett. Jeg skulle kanskje ønske at det var en mildere overgang fra gul til ornge i toppen, men det er ikke så uhyre viktig for meg. Opplevelsen var god, og jeg lengter til sommeren og fiskesessong :) (selv om ikke jeg bruker flue, og liker meg best i/ved et rolig fjellvann) Dette hadde vært noe for Jakt og Fiske o.l ..! :)

vh ingebjørg
Odd Tore S.
Bildet er nesten 2EV overeksponert i utgangspunktet.
Jeg drev med forberedelser til makro i skygge osv. med speillås og det hele da jeg så at han fikk tilslag. Så jeg rakk å løpe i posisjon og skifte objektiv, løse ut speillåsen osv. før fisken var i håven, men rakk ikke å korrigere eksponeringen. Dette er første opptak.
Senere bilder med korrekt eksponering skiller seg ikke mye fra dette i fargene, men har flere detaljer i sjøen.
Det var rart og gyldent lys denne morgenen, og dette objektivet har også en tendens til å dra på med ''dis'' (flare) inn i de mørke områdene. Om ikke endresultatet skal se helt merkelig ut, må det trimmes både med Levels og så Contrast, og det øker naturligvis også fargemetningen selv om den i seg selv ikke blir justert.
Det er ikke få bilder tatt under slike forhold som jeg har latt være å legge ut, men denne gangen synes jeg motivet i seg selv hadde så mye i seg at det forsvarte andre mulige svakheter.
Odd Tore
Avsluttet .
Et upåklagelig bilde. En skal være ganske dreven for å gjennomføre hva du forteller. For meg hadde det hele nok godt helt i stå.

Bra fanget, håper fisken smakte.

mvh arild
Sissel N.
Fantastisk flott dette!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu