Omskiftelige april
Endelig fikk jeg sjansen til å praktisere lav åling i våt nysnø igjen.
Gårsdagens lille stunt ble en våt, kald og vindfylt opplevelse.
Ikke helt fra verandaen, men fra haven, som omfatter mer og mindre av Kolsås etter behov.
Bildet inngår i albumet Fra verandaen vår - Fra verandaen har vi utsikt over Vestre Bærum og åsene fra Vardåsen i syd til Gyrihaugen i nord med den bratte Rasmåsen midt imot. Vi ser også noen av de beste gjenværende jordbruksområdene i Bærum.
En brukbar standplass for vær- og lysmotiver.
Dessuten har vi faktisk en slags have, nærmest som en forlengelse av naturvernområdet Kolsås.
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon macro EF 50 mm f/2.5
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFrihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger426
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249647} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Avsluttet .

Det blir ikke skikkelig vår før et siste snøfall har kommet!! Vanligvis skjer det jo i slutten av mars, men ikke denne gangen nei. Snø 8. april overrasker både blomster og fotografer. Bildet er grått og trist, noe som jeg synes forsterker budskapet slik jeg oppfatter det.

Jan Roar
anne g.

hei odd-tore! ååå, nydelig bilde, fargene er herlige. trisfor blomsten, men veldig feminint og godt å se på! hilsen anne
Anne-Lise S.

Ja, ikke sant. Her var sol og herlig påskevær (sa naboen), og så kom snøen i går... Ikke akkurat det man ønsket seg, men når man kan finne fotografiske perler, som du har gjort her, så gjør det jo ingenting så lenge man vet at det ofte kommer noe mer snø sånn helt på tampen. Som en krampetrekning før våren virkelig gjør sitt inntog. Et motiv med nydelige, sàrte farger, og godt lys. Det ligger noe vemodig over dette, men også håp! Flott skarphet.

Anne-Lise
Ann F.

God skråkomposisjon, kanskje litt mørkt i snepartiene og det hvite i blomsten, men bare marginalt. Grønnfargene er naturlige. og ekstrapoeng for å gjøre en slik øvelse. Det lille bladet med is som stikker inn fra norøst forsterker komposisjonen.
Dom: jeg liker bildet godt, men ville kanskje løftet litt på enkelte toner.

Mvh Ann
Rune S.

Hei Odd-Tore! Nydelig og delikat nedsnødd hvitveis! Jeg likte komposisjonen og fargene. Fin belønning for lav åling!

Mvh
Rune S
Eli B.

Flott gjenfortelling av det skiftende været den siste tiden. Vakkert eksponert. Det heter jo at april narrer april...... Og akkurat slik er det vel nå.

mvh Eli
Monika Frisvold V.

Hei
Her får du gjengitt påskeværet på en flott måte... Den sjøre hvitveisen har snøen lagt seg mellom kronbladene..... Kjempe skarpt og lekker farge :)
mvh monika
Aud Elise S.

Blomsten henger med hodet...-og det gjør
kanskje vi tobeinte også når vinteren
innhenter oss på ny...
Dette var et bilde med fine, sarte fargetoner.
Kanskje bittelitt mer lys..?
God komposisjon.
I motsetning til Ann syns jeg
bladet helt øverst til høyre forstyrrer litt.

mvh Aud
Odd Tore S.

Takk for varme kommentarer i nysnøen!
Slik som bildet så ut på PS skjermen, var snøen akkurat passe grå til å være i går kveld kl 1800.
På denne skjermen ser det ut som om kl var blitt 1830 eller noe sånt. Dette bildet er nok svært skjermavhengig. Men det skal være litt grått og resignert i tonene.
Jeg likte det lille grønne med litt snø på. Det irriterer litt der det stikker inn. Men jeg har ikke noe problemer med å fjerne det og få renere linjer heller.
Og i dag er det en dykkende skarv som forstyrrer på jobben. Første gang jeg ser den siden i fjor høst. Så da går det mot vår selv om det er hvitt ute.
Odd Tore
Rolf S.

Hei.
Helt prima dette.
Bladet opp til høyre bør få være der.
Tonene er også slik de bør være.
Mer har jeg ikke å si.

Mvh Rolf
Nils G.

Jeg liker spesielt godt de fine og vare linjene, fargene og stoffligheten i blomstene. Dybdeskarpheten synes jeg er passelig her. Selv ville jeg nok ha jobbet litt for å øke lysspillet noe.

Nils
Ann T.

Hei Odd Tore - dette er kjempe søt. Litt utenfor dine vanlige motiver, men en side du bør viser mer av :-)
Her har du fått frem denne sårbarheten i blomstene som kommer tidlig på våren. Fin vinkel med hengende hoder. Delikate farger på blomstene er veldig vakkert. Likte dette veldig godt.
Mvh. Ann
Lars-Anders M.

Vårens bråstop?
Mvh L-A M
Roger K.

Hei og god morgen, Odd Tore!
Ikke hverdagskost denne typen bilder fra deg. Flott sak du har gitt oss del i. Våren såg ut som å komme ekstremt tidlig i år, men fikk seg en bremsekloss noen dager nå. Denne blomsten fikk nu kjmpe litt i nysnøen for å få vise sin prakt. At han måtte henge med nebbet litt gir din plassering i bildeflata et godt intrykk av. Ikke den letteste jobben å utføre da det gir stor kontrast med det lyse og mørke i bakgrunn, men det mestrer du godt som vanlig. Gode fine tegninger i den lyse blomsten. vakkert det her.

Ha en fin dag

Mvh RK
ingeborg w.

Vær du glad du er på Kolsås og ikke på vei ned fra fjellet med sommerdekk som så mange andre. En artig kombinasjon dette, med både sommer og snø. Fin diagonal du har fanget også. Det grønne med snø på gjør mye for bildet så det ville jeg beholdt. Jeg ville vurdert å lette opp tonene litt.
Avsluttet .

Hei Odd Tore
Tja, om det ikke er så uvant syn, det pleier å skje hvert år. Alltid ligger det et lavtrykk på lur og gir oss sin siste dose med snø før vår og sommer for satt seg.
Dette var noen nydelige tulipaner i en dus farve, en farve som står til alt, enten det er snø eller ei.
Men, mon tro om de ikke lider litt slik de henger med hode i snøen.
Som alltid leverer du kvalitet.

mvh arild
Stig Børre E.

Var inne på samme tanken motivmessig.
Kokte bort i baccalo og rødvin...

Syns bildet er teknisk bra. Fin komposisjon.
Men det blir allikevel en tanke kjedelig, litt tamt. mulig en kontrastøkning kan endre det.

StigB
Odd Tore S.

Takk for flere innspill!
Deppa og delvis gjenlukket hvitveis i og under nysnø, nei, der synes jeg det ikke passer med futt og kontrast i omgivelsene.
Men siden jeg har sett bildet på flere skjermer nå, kan jeg skjønne innvendingen fra de som har skjermer med mørke mellomtoner. Sånt må vi vel bare leve med så lenge ikke alle skjermer leveres likt kalibrert og holder seg stabile. Og selv da vil individuell smak gjøre seg gjeldende.
Jo, aprilsnø er kjedelig, men vanlig. Men nysnøen som kom 12. juni 1981 var mer kjedelig, og svært uvanlig.
Odd Tore
Espen A. I.

Pent bilde, litt sukkersøtt, vil ikke se mer av denne snøen jeg nå, det er nok for i år. Som vanlig er det tekniske på topp, jeg liker din fremgangsmåte, den virker meget gjennomtenkt og oppbyggende.

Espen
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Odd Tore. Jeg har ikke lest hva alle de over meg har hatt på hjertet, men jeg synes at det ser ut som jeg er den eneste som går litt imot dette. Motivet er veldig fint, men jeg synes at det blir litt rotete (spesielt bak). Fargene er også litt for mørke, og jeg savner mer kontrast. Men så var det det der med uttrykket da, tenkte jeg mens iTunes skiftet til ''Hung my head''. Konklusjonen blir at joda, ikke dumt, men heller ikke noe spesielt.

God helg!
vh ingebjørg
Odd Tore S.

Takk til dere siste også!
Som skrevet før, hensikten her var å vise deppa hvitveis i naturlige omgivelser. Så da blir det litt trist og mørkt.
Kanskje skulle jeg valgt Scillaen i stedet. Eller i tillegg. Den finnes også.
Det snødde i går også, men det la seg ikke.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu