et selvportrett (det siste i rekken!?)
Jeg måtte forsøke nok en gang..
Bildet er forøvrig to bilder.
Bildet inngår i albumet -selvportretter- - Fotografert av og med meg selv..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-07 21:46:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger780
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249374} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Helge R.

Bra beskjæring, blikket er bra, fin blåtone, ser ut som om står ved vinduet og drømmer, hilsen
:)Helge
Inger-Lise S.

Hei Ingebjørg! Dette ble riktig fint, syns jeg. Mye bedre enn ditt første. Uttrykket er herlig,både drømmende og litt sårt. Sløreffekten fin og blåtonene fine og passende. Lekker bakgrunn. Går for v#1.Spikeren i leppa liker jeg ikke..

Inger-Lise
Jostein S.


Hei!

Et fint harmonisk bilde. Jeg liker blikket , fargen og lyset.

Jostein
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
Liker dette bedre en det forrige. Syns ansiktsformen kommer bedre fram og gir litt mer struktur. Syns sandwich effekten funker her (v1), gir noe i bildet. Lurer litt på hvilken brennevidd du har brukt?

MvH, Johann
Stine J.

Hei Ingebjørg,

Her sitter blåtonene bedre. Drømmende uttrykk. Effekten fungerer bra. Jeg syns fremdeles ikke du er i mål med utsnittet. Kutten i topp skulle vært mer eller mindre. :) Kanskje en smakssak.

Når det gjelder spikeren i leppen, så syns jeg den bør være med - det er jo et smykke som du bærer til vanlig regner jeg med? Det blir på en måte en identitetssak, og bildet er av deg.

Håper ikke det er det siste selvportrettet i rekka.

mvh Stine
John H.

Hei Ingebjørg.
Bra at du fortsetter å ta portretter selv om du fikk litt pepper sist. Kan jo ikke samenligne de to siste portrettene dine , de har så forskjellige uttrykk. Det åpne utsnittet passer bra. Det er bra med mye luft i synsrettningen. Men det hadde sikkert også passet bra med ''storformat'' og et lite kutt på begge sider. Her fungerer blåtoningen, men bruntoningen er også fin. Generelt synes jeg at kvinneansiktet og kvinnehuden fortjener sin naturlige mykhet og trenger derfor ikke forsterkende eller tilslørende efekter. Har likevel respekt for andre sitt syn og kunstneriske uttrykk. Bildet fungerer både med og uten ''spiker''. På et klassisk portrett ville jeg foretrukket uten. Men det er også viktig og gjennspeile tiden og derfor er det bra at du gjør som Ole Brum. Neste utfordring Ingebjørg, blir å ta selvportrett (portrett)og få frem det softe uttrykket a la Mona Lisa. Gjerne selvportrett, for alt ligger til rette. He,he.
Fortsatt god påske og takk for at du besøker meg og legger igjenn dine synspunkter.
John
Mats A.

Hallo Ingebjørg!
Kort og godt et finfint selvportrett etter min mening. Stilig kunstnerisk effekt med ''sløret'' over. Blåtonen er også bra (funker utmerket i s/v også). Alt i alt et flott bilde dette.

Mvh Mats
Svein B.

Her synes jeg selvportrettet ditt sitter kjempebra Ingebjørg. Jeg kjenner ikke deg annet enn gjennom ''dotten'' (unnskyld...) og mail, og har jo kun min egen oppfatning om hvordan et selvportrett av deg skal leses. Men her synes jeg du kombinenerer din kjente stil med drømmende uttrykk i blåtoner, direkte og rett på presentasjon, og enkelt og ærlig uttrykk uten mye ''fiksfakseri''. Når det gjøres bra så holder de bildene seg mye lengre en de overdrevne bildene mener jeg. Slik dette bildet fremstår synes jeg at jeg kjenner deg igjen, du har en stil og et direkte blikk som kler den litt røffe presentasjonen. Mange ganger tenker jeg på deg som ei ''moderne hulder'', ei jente som har tilhørighet i naturen. Dette portrettet forsterker denne oppfatningen. På den måten blir portrettet ekte for meg, og det funker nettopp fordi det er deg. Spikeren hører definitivt med.

Jeg mener du bør være godt fornøyd med dette- og jeg snakker da om ver #1.

Mvh
Svein B
ingebjørg fyrileiv g.

Takker så mye for tilbakemeldinger alle sammen.

Jóhann - bildet av ansiktet er tatt med kitlinsa, og brennvidden er 55mm. Det andre er tatt med Tamron 90mm (du får se det på tirsdag).

Stine - ja, jeg er helt enig med deg angående ringen i leppa. Jeg hadde samme oppfatning av halssmykket (jeg bærer hver dag) under et tidligere selvportrett.

John - Pepper er bra, ferdig med det :) Jeg kikket litt på stående format, men føler at det må være litt rom her. Hvis ikke hadde det fort blitt trangt til venstre. Hehe, et soft uttrykk ala Mona Lisa hadde vært spennende å forsøkt seg på. Jeg får se om en tid.

Svein - Jeg er glad for at det treffer. Det er jo det som er viktigst med selvportrett; at de skal gjenspeile personen man er, og at andre skal kjenne igjen elementer ved den personen. ''Moderne hulder'' kan jeg leve med :) Jeg har tidligere blitt kalt ''villmarkens datter'', så det går bra ;)


-ingebjørg
Geir F.

Nydelig er vel ordet her.
Du har et fjernt og meditativt uttrykk, dette bygger du godt opp om med blåtonen. Bildet har et malerisk preg. Riktig vakkert er det, men den ringen... vet ikke helt... til et slikt klassisk uttrykk.
Du utvikler deg og det er spennende å følge bildene dine.
-fløde-
Torbjørn K.

Jøss så skummel du ser ut :-)

V2 ble svært så bra. For meg blir blåtonene i v1 litt i det meste laget, spesielt på et portrett som dette. Jeg liker heller ikke ringen i leppa, men jeg er kanskje bare litt gammeldags...

Torbjørn
Espen A. I.

Ja, her har du det jeg savnet i ditt forrige! Kanskje det var min feil at du la ut denne? ;-) uansett, knallbra - toningen i v1 er lekker og i v2 får du frem det samme, men på en litt mer gammaldags måte.

Espen
Bjørn H.

Dette syns jeg ble rimelig velykket ...Og da faller jeg ned på V2.

Et spennende utrykk og godt utført arbeide..

Men hallo hallo : Uansett hva VI, måtte mene om ring i leppa, så er det jo det du har..., og det har jo ikke noe med om bildet er bra eller ikke.. Har man lite hår på hodet, kan man ikke shoppe inn hår, har man bart, shopper man ikke bort barten...

Jeg personlig syns du kler ringen, det er jo ditt varemerke og lille smykke, så du må jo ikke fjerne den i fotoshop....Det er jo ikke dette det handler om. Jeg må jo vurdere bildet, ikke deg ....

Bjørn.


Avsluttet .

Tusen takk Ingebjørg. Nå skal jeg jo ikke stå til ansvar for andres bekledning og utsmykning. Men jeg må ærlig innrømme at du ser mye gildere ut uten den spikeren:)
Vel, nok om ''smykker''.
v2 er et prakteksemplar. Her har du med en leken hånd fremført et bilde som jeg ikke glemmer så fort.
Herlige farvevalører og god lyssetting. Flott komposisjon. Skal si du mestrer mye nå. Antar at du har jobbet frem dette i PS, og det er spennende å jobbe med lag i PS.
Det eneste lille minuset som jeg merket meg med det samme er noen smådetaljer rett til høyre for ditt venstre øye, i håret der. Synes bakgrunnslaget trer litt mer tydelig frem der og blir seende ut som om at du har en hårspenne sittende der. Det kan være den lille buede linjen sammen med den den skrå streken som gir meg det inntrykket.

Men, som sagt, dette er ditt beste selvportrett så langt. Versjon 1 er også veldig veldig bra i farvene må jeg få sagt.

Du verden du har blitt flink.
mvh arild
Anne-Lise S.

Jeg liker også dette best uten spikeren i leppa... ;-) Du har noe alveaktig og rent over deg her, gjennom dette blikket av håp, dette uskyldsrene med håret ned og ''tåkedisen'' som struktur som gjør at spikeren så absolutt må vekk! Liker begge versjoner fargemessig, men kanskje er V2 et kvart hestehode foran. Synes også posituren er vakker.

Anne-Lise

PS: Håper jo ikke du tenker å legge selvportrettene på hylla, for de er spennnende!
ingebjørg fyrileiv g.

Tusen takk for flere tilbakemeldinger! Det er hyggelig å lese når jeg er blitt syk, og aller helst ville ha gått i fjellet disse siste dagene i påska..

Espen - Jeg hadde tatt bildet før du skrev, og hadde planlagt å legge det ut. Men du pushet meg nok :)

Bjørn - Du har så rett i det angående ringen. Men jeg tenkte mer den veien at det kanskje skjemmet bildet, -at den trekker for mye oppmerksomhet for noen. Selv hadde jeg aldri våget å fjerne den i en v#2 om det var noen annen enn meg selv (og skulle jeg ha fjernet den ''på ordentlig'', hadde det blitt før bildet ble tatt, for meg er det v#1 som gjelder).

Arild - ja, hva gjør man ikke for å gjøre deg glad :) Den lille detaljen du har merket deg, er en perle som sitter fast i en flette i håret.. -Om jeg skal fjerne den, blir det nesten som med ringen ;) Takk for fin kommentar!

Anne-Lise - Da skal jeg fortstte å eksprimentere. Om det blir noe jeg er fornøyd, eller usikker med, slenger jeg det ut :)


-ingebjørg
Avsluttet .

Hei Ingebjørg!
Litt sent ute med å kommentere dette jeg,men pytt,bedre sent enn aldri.
Men måtte bare si at jeg liker dette mye bedre enn det forrige.
Her har du klart å få fram noe mykt og drømmende,ja dette syns jeg bare rett og slett nydelig.
Flotte fargetoner,fint utsnitt,dette falt jeg for:-)
Hilsen Tone!
Anne Ø.

Liker veldig godt dette utsnittet og synes lyset er så bra
og disse fargetonene i bilde.
Et severdig portrett!!! Liker det.

Anne:)
Tone A.

Hei Ingebjørg
Ditt beste sjølvportrett til nå, dvs ikkje så rett på som ditt nest siste. Her er eg nok enig med Arild når det gjeld ringen i leppa at versjon 2 utan er best. Sjølve uttrykket på bildet med dette mest draumaktige og med ansiktet opplyst vert øydelelagt pga denne ringen i leppa. Det er noko litt sårbart over ansiktet ditt som gjer at ringen vert litt brutal i bildet, slik synes eg bare det er for meg. Eit vakkert ansikt med eit åpent mest undrande uttrykk, som delvis er skjult under eit mest engleaktig hår.
Det eine feltet med hår over det venstre auga er litt for markert med skuggen som fell, pga resten av håret som elles fell så mjukt på sidene. Elles fine hudtonar og med teksturen over som både gir litt liv og eit litt draumaktig uttrykk til bildet. Kjempebra jobba, Ingebjørg der du får fram det undrande og sarte hos deg.
På det forrige bildet liknar du litt på meg då eg var ungdom og det er lenge sidan....
:) Tone
Ingunn S.

Hei Ingebjørg!
Jeg synes dette var veldig bra med den slørede drømmende effekten og de nydelige fargetonene. Du har noe sart og tankefullt over deg der du står og ser...som om du står ved et vindu og venter på noen...
Synes v1 er mest spennende, men liker begge versjonene veldig godt og får assosiasjoner til ny og gammel tid pga ringen og ikke minst fargevalget.

Hilsen IngunnS:)
Kjell Sigurd S.

Tøft. Liker det litt stolte og samtidig drømmende uttrykket. Liker sløringen. Ringen i leppen må være med, det er en del av identiteten din.

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere 5 siste her!

Tone - artig å høre at jeg ligner på den yngre deg. -Det hadde vært moro å sett :)


-ingebjørg

Oddrun B.

Et kjempefint portrett, liker godt blåtonene i v#1 og utsnittet er helt flott etter min smak :)

mvh Oddrun
Laurberg G.

Hej Ingebjørg.
Her er sagt meget om spiker, ikke spiker. Nogen mener at den skal være der fordi den hører med til dig, som dit valg af hverdagsliglig udseende. Men da jeg ikke kender dig er jeg egentlig lige glad om billedet ligner eller ikke ligner. Hvad jeg føler betydningsfuld er snarere de associationer og tanker som billedet sætter i gang hos mig. Det jeg ser, eller forestiller mig jeg ser. Og hvad ser jeg da? Det blå: En kvinde med et tankefuldt blik som kigger ud i et tomt intet. Som kigger indad. Det stille skrik. Det lille selv som er villig til udslettelse og forsvinden i en tåget og uklar verden. Den brune eller sepiatonede: Det samme. Men jeg tvinges nu, - ikke på grund af billedindhold men grundet detaljedifference mellem de to ens billeder - til at tage stilling til en måske ligegyldig detalje, da de to billeder jo udtrykker et og det samme. Jeg bliver tvunget til at beskæftige mig med dig og dit udseende. Og lad blot sige, at min mening, at du er langt smukkere uden pirking end med, og at jeg sådan set findet dette ligegyldig i billedet universale sammenhæng.
Portrættet er stærkt. Et godt fotoarbejde der trækker dette hen til en universal gyldighed som rækker længere end blot og bar lighed med. Som fjerner det fra ilustrations- og reportagepostulatet: ''Dette er sandheden''. Flot Ingebjørg. mvh. lau
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentar til Oddrun og Laurberg.

Lau - Jeg setter stor pris på at du har tatt deg tid til å gi en slik grundig og begrunnende tilbakemelding. Alle har sin mening om piercingen, og dette respekteres selvfølgelig. Jeg synes at du begrunner ditt syn på en god måte, og jeg forstår godt din konklusjon. Tusen takk.

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu