Store gutter drømmer også
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger730
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248248} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Bjørn J.
Du verden - her flommer dotten over av ''perfekte'' fuglebilder, og det eneste hittil som treffer noe i meg er uskarpt, kornete og jeg vet ikke hva.
Men det rører ved meg, det er en dyster og illevarslende, nærmest sinister stemning over bildet. Bra!
Elin I.
Det her va et hærlig bilde !
Æ vil ha ei t-skjorte med motivet, takk : )
Utrolig flott lys på fuggeljævelen....
Thorbjørn R.
Her har du virkelig måttet skru opp isoen? Men enig med de over, dette ble knalltøft! For en positur og for et uttrykk på måken. Og kjempeflott lys.
Ivar B.
Dette kan jeg like! Knalltøfft. Herlig utrykk i fuglen samt en kledelig røff presentasjon. I mine øyne et av de bedre fuglebildene på lenge! Meget bra! Mvh Ivar.
Avsluttet .
Likte denne uskarpheten (støyen)som du har fått til her. lyset ga også en spennende effekt og det er fint å se at en vanlig måke kan bli et så tøft bilde.

veldig bra..

Rune
Kjetil S.
Hei

Dystert og tøft dette. Hadde blitt enda bedre synes jeg om fokusplan lå på hode istedenfor stjert/bein(når noe først skal være skarpt). Skulle også likt å hatt med hele venstre vinge.

mvh Kjetil
Mads B.
Hei. Har fotografen erta på seg denne karen? Ser morsk og aggressiv ut, men du kom fra det med livet i behold, skjønner jeg. Et spennende bilde synes jeg, selv om fokus ikke ligger på hodet til fuglen.
Mvh Mads B.
Knut Børge S.
Hei Kjell Sigurd!

Når jeg først så bildet, så må jeg ærlig innrømme at jeg ikke synes det var noe bra, mye støy og uklart. Men etterhvert som jeg studerte bildet , så begynte jeg faktisk å få sansen for det.

Virkelig et annerledes og knalltøft bilde, som tatt ut av en mardrøm for de som lider av fugleskrekk. ( tro det eller ei, det finnes mange av de;) )

Ha en riktig god påske!

mvh KBS
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Var litt spent på mottakelsen av dette :-) Originalen har ikke støy, den er tilført i etterkant i et forsøk på å finne det ''riktige'' uttrykket. Fokus ligger noe bak hodet, som Kjetil påpeker. Foruten å tilføre støy har jeg justert mer enn normalt av kontrast, men uten å ødellegge høylys og skygge. Utsnittet er tilnærmet originalt og jeg har derfor ikke mer av høyre vinge. Elin; skriveren min tar desverre ikke t-skjorter ;-)

Kjell S
Steinulf L.
Dramatisk og flott. Fint å se annet en artsportretter. Korningen fungerer fint her.
Bergliot E.
Her var det skikkelig futt i fuglen. Den knallet ikke inne i linsa di...hehe
Tøft bilde.

Bergliot:)
Torbjørn K.
Jeg er enig med de øvrige her. Mange teknisk perfekte fugle-bilder for tiden, men det er dette som treffer en. Uskarpheten og korningen gir bildet et litt dystert preg, som understrekes av ''blikket'' til fuglen. Jeg tror jeg ville kuttet litt til venstre og fått hodet litt mer midtstillt i bildet. Du mister litt av vingespissen, men etter min mening betyr ikke det så mye når du allerede har kuttet den andre vingespissen.

Torbjørn
Ann F.
Tøft.
Herlig teknisk ''uperfekt'' så det blir riktig likevel.
Har ikke mer å si, jeg.
Bortsett fra, at siden du ikke har mer å gå på på fuglens venstre vinge (bildets høyre), ville jeg beskåret ned til under det øverste mørke partiet på den vingen. Da virker kuttet mer planlagt enn nå, og du har ikke noe mørkt parti oppe i nordøst som konkurrerer med nebbet om oppmerksomheten.

Mvh Ann
Kjell Sigurd S.
Takk til dere også. Forslagene til ulike beskjæringer skal utforskes. Artig at dere ser det samme i bildet som jeg gjør :-)

Kjell S
Marit O.
Nært dramatisk og spennende, syntes uskarpheten og støyen ga bilde en fin effekt Kjell :)
God Påske!
Mvh Maarit
Odd Tore S.
Er det du som har slike drømmer? I så fall missunner jeg deg ikke, en truende og grådig skapning å få i fleisen nattestid.
Skal jeg pirke her, må det være at bena er for skarpe til å passe inn i en drøm. Kanskje har kunstkorningen prellet av her slik som vann gjør det?
Jeg synes utsnitt og plassering er OK. Fikk av en eller annen grunn en assosiasjon til pesten her. Muligens fordi datidens leger brukte maske med nebb for å holde sottekveiken på avstand?
Odd Tore
Atle Q.
Det var et realt supplement til påske krimmen Kjell Sigurd.
Det kunne vært brukt som illustrasjonsbilde til ''Fuglene'' av Alfred Hitchcock
god påske
Atle
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. OTS; jeg er så dårlig på å huske drømmene mine men det dukker sikkert opp en og annen pipp i de. Ser poenget med føttene. Atle; ja, det var en god idè, Hitchcock og greier :-) God påske til deg også.

Kjell S
Stine J.
Hei Kjell S

Har kikket gjennom bildene du har lagt ut siden sist jeg var her inne og må si du er blitt dyktig på fuglebilder. :)

Dette måkebildet skiller seg ut og viser litt av råskapen til måka. Toner, korning og posituren hvor den ser klar ut til å angripe meg gjør bildet spesielt. Bra!

mvh Stine
Kjell Sigurd S.
Takk for hyggelige ord Stine :-)

Kjell S
Svein B.
Et rått bilde som treffer kontant, tung og dyster stemning- nesten litt marerittaktig må en vel si. Jeg tror jeg ville beskåret litt oppe og på begge sider- så vingene ikke blir helt fristilte i bildet- følelsen av at måka er tett på og nesten favner rundt deg blir sterk da, og kanskje passende for resten av uttrykket.

Mvh
Svein B
ingeborg w.
Skummelt, skikkelig ''Fuglene,'' med sinna positur og åpent nebb. Svart/hvitt er kanskje en mulighet? Jeg ville ihvertfall dempet gul, rød og cyan.
Øyvind A.
Tøft. Her oser det av graådighet. Jeg tror dette kunne fungert bra som kontrastrik s/h også.
Ø.
Kjell Sigurd S.
Takk til dere også! Svein; har etterhvert flere ulike utsnitt, også tettere på. Så langt er en midtstilling med kutt til vestre min egen favoritt. Ingeborg; skal teste fargejusteringsforslaget ditt. Øyvind; s/h var interessant, men da med en betydelig kontrastøkning. Takk for gode råd og fortsatt god påske.


Kjell S
Carsten A.
Treffer meget bra, slutter med til kommentarene fra Bjørn J., Kjeltil S, Svein B og Øyvind A. Men bildet hadde nok nådd enda høyrere opp i min vurdering med fokus på hodet istedet for på ben og stjert.

Når det gjelder opptak av fugler som slenger seg opp rett mot fotografen (brødkasting?) så er det vanskelig å få følgefokusen til å henge med. Jeg tror at man i slike tilfeller bør bruke manuell fokus, og trekke fokusplanet noe nærmere i påvente av at fuglen kaster seg opp.

MVH CA
Kjell Sigurd S.
Takk for fin kritikk Carsten. Situasjonen her har du tatt på kornet, dvs. brødkasting med påfølgende hopp mot fotografen. Hadde jeg hatt en hjelp med meg så hadde det vært enklere, her kastet jeg og knipset samtidig. Manuell fokus er nok beste løsning ja. De er såpass raske at både fotograf og autofokus settes på prøve, med kappede vinger og feilfokusering som resultat.

Kjell S
andrea s.
fint bilde pappa jeg blir nesten redd nor jeg ser på det





hilsen datteren din andrea strandenæs
Carsten A.
Kjell Sigurd, det der løser vi sammen en av dagene!

MVH CA
Kjell Sigurd S.
Jepp, jeg får ta med meg et brødlass en av dagene vi ses på Østensjøvannet, så skal det vel bli tenker jeg.

Andrea; da betyr det vel at jeg har fått til det jeg prøvde tenker jeg :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu