Câmara de Lobos
Den 15. mars 2007 klokka 12:48 lokal tid.
En fiskerlandsby på Madeira (joda, havet ligger rett nedforbi bildekanten). Her fisker de bl.a. espada (et monster av en dypvannsfisk) og dyrker bananer. En tradisjonell rett på Madeira er faktisk grillet espada servert med stekt banan, og jammen smakte den godt også.
Dette bildet ble tatt på den varmeste dagen vi hadde på Madeiraturen; vindstille og skyfri himmel hører vel med til sjeldenhetene her. Bildet er tatt fra en terasse der jeg spiste grilla sardiner sammen med deilig avkjølt hvitvin.
Det som virkelig fasinerte meg, er husene som klorer seg fast på terasser i det bratte landskapet.
Fargerikt og frodig!
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger435
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248151} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Simen B.

Et facinerende landskap. Jeg synes bildet ditt har en fin dybde og fantastiske farger. Særlig liker jeg fargespillet i fjellveggen nede til venstre. Skulle gjerne feiret påske der nede.

mvh Simen
Anders H.

Flotte farger og husene oppigjennom gir en god dybde i bildet.
Yngve Sem P.

Den delen av bildet nede til venstre som Simen nevner, er et bilde i seg selv. Fascinerende bylandskap som har en sterk nostalgisk effekt på meg personlig, forsterket gjennom din egen beskrivelse av situasjonen rundt. Hadde vært artig å fått høre hvor byen har sitt navn fra. Hvorfor ulv ? Suveren dybdeskarphet, forøvrig.
Ingunn S.

Utrolig flott fargespill i bildet ditt med alle de rød-oransje hustakene som friske fargeklatter både i forgrunnen og oppover den frodige grønne fjellsiden, og en utrolig fin blåfarge på himmelen. Veldig bra dybdeskarphet også. Likte det veldig godt:-) God påske forresten!!!

Hilsen IngunnS:)
Avsluttet .

Jeg blir like facsinert hver gang jeg ser sånne bebyggelser som dette.
Jeg tenker at her måtte man hatt ungene i bånd hehe.
Flotte farger og lys og jeg syns kompen din fungerer veldig godt.
Hilsen Tone!
Aud Elise S.

Duverden! Dette var et fantastisk skue!
De orange takene gjør susen.
De er med på å danne fin dybde innover i bildet og er en
fin kontrast mot den knallblå himmelen.
Fint med noen små blå detaljer i bybildet
som tar opp fargen fra himmelen.
God komposisjon.

''Der skulle vi ha vøri Karl..!''

mvh Aud

Bergliot E.

Sprek og fargerikt bilde. Du har en fin dybde i bildet ditt dær blikket blir dratt i en sving oppover fjellsiden mellom mange av de firkantete husene. Flott presentasjon av Madeira og en informativ tekst. Bra!!

Bergliot:)
anne g.

hei jan-frode! fantastisk landskap, flotte farger og rom så det holder. dette bildet gir meg lyst til å reise dit, tvert! god søndag! hilsen anne
Torild H.

Er med skrekkblanda fryd jeg tør å nærme meg dette bildet.

Blir betatt av den gode komposisjonen, utsnittet du har valgt her, og en kan angripe bildet på to måter: starte nede med forgrunn med sine godt synliggjorte detaljer, fortsette i linje mot venstre, mellomgrunn med flere liknende hus, og ender til slutt opp i fjellet med husklyngen som ligger der. Fin dybde. Eller... en kan begynne på toppen og se husene spre seg nedover, og bli imponert over hvor langt ut på en fjellhylle folk drister seg til å bosette seg. Det var fryden. Skrekken ligger vel i det at jeg etterhvert er blitt mer og mer oppmerksom på at jeg nok har et snev av høydeskrekk. 2,5 år i syvende etasje i boligblokk var mer enn nok for meg. Trives nok litt bedre langs bakken...

Mvh Torild


Steinulf L.

Mange fine detaljer i bildet også. Severdig og fargesterkt.
ingebjørg fyrileiv g.

For en utrolig fascinerende bebyggelse! Herlige farger og godt komponert er det også. Det hadde også vært interessant å ha sett dette fra en båt e.l. -For å få litt avstand + sjøen. Men dette var absolutt fint.

vh ingebjørg
Avsluttet .

Er det bare meg, eller er hustaken i den sterke fargen. Den virker nesten vondt å se på. Har du mettet litt i det meste. Jeg bare spør. Bilde i seg selv og motivet du har varlg, er både spenende og litt lengselfult etter å få komme dit.
Mvh Tor
Ole-Kristian T.

Hei Jan Frode! Liker dette veldig godt! Utrolig knall bilde med alle de fargerike hustakene. Dybdeskarpheten er også nevnt, og komposisjonen, som jeg synes er kjempebra! For et sted! Eneste minus for meg er grå ramme, hvorfor ikke bruke sort så vil fargene i bildet komme enda bedre fram.
Andreas S.

Hei

Et nydelig bilde med mange fascinerende detaljer. Flott komposisjon, fin fargemetning og bra justert toneomfang. Flott med historien til også.

Mvh. Andreas D.
Inge S.

Hei.
Dette var fargerikt og flott. Utrolig hvordan menneskene klarer
å klore seg fast. Godt fremført.

Mvh Inge
Anne Ø.

Absolutt fargerikt og frodig.
Fasinerende, godt bilde der det er
mange fine detaljer å studere.

Anne:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte farger i et særegent landskapsbilde frå vakre Madeira,
veldig bra formidlet.

Inger Anne
Torbjørn K.

Nok en JFA fargebombe! Når det gjelder farger, så er du min største inspirasjons-kilde. Du klarer å få frem de mest intense og heftige fargene uten at det virker unaturlig. Flott motiv og bra komposisjon. Jeg kunne kanskje tenke meg en litt mer naturlig overgang mot bildekanten nederst og til venstre, da det virker noe kuttet nå. Bruker du mye polar-filter, eller er du bare ivrig når du drar i spakene?

Torbjørn
Inger-Lise S.

Flott motiv i flotte farger! Skarpt og fint, god komposisjon.

Inger-Lise:)
Liv Anette T.

Herlig motiv. Fin komposisjon og noen flotte knalske farger. Lureer på om du har dradd litt godt i spakene her? :-) Men jeg likte det akkurat slik, det ble noe malerisk over bilde slik. Fjellet på venstre side var jo meget spessielt. Utrolig hvordan folk klorer seg fast i fjellskråninger rundt om i verden der plassen er liten. Forstår godt at du trivdes de nede... Vil tro at det krydde av motiver.

Hilsen fra Anette
Rune T.

Har selv vært på Maderia flere ganger og er vel kjent med den lille byen du her har fotografert deler av.
Tillater meg å være ganske uenig med flere av de andre som liker de knallfargene du har fått frem. For egen del blir dette grelt og mer som en neonlysende svært kunstig fargepallett som er fjernt fra hvordan byen virkelig fremstår.
I enkelte sammenhenger passer det å aksentuere fargene, her synes jeg resultatet er direkte ødeleggende.

Mvh
Rune
Stig Børre E.

Fasinerende bilde. Flott dybde med husene som slynger seg oppover fjellsiden. Komposisjonen fungerer veldig bra. Syns du er litt ''hissig'' på satureringen. Hustakene blir i overkant iltre i fargene.

StigB
Stine J.

Hei Jan Frode,

For en fasinerende plass! Hus på hus oppover åsen. Utrolig at noen har kommet på å bygge der i det hele tatt. :) Mange flotte detaljer med klesvask og ledninger innimellom husene. Må være en spennende plass å besøke.

Fargene virker noe i overkant saturerte - jeg håper for innbyggernes skyld at de orange takene ikke er fullt så orange. :)

mvh Stine
Odd Tore S.

Câmara de Lobos husker jeg, men ikke slik. Det var fiskehavnen vi festet oss ved. Vi hadde forøvrig så dårlig vær at veiene tvers over øya var stengt av snø, så fiskerlandsbyen var vel nokså mye mer dempet i det manglende sollyset da. Men det var i 1983.
Et fargesprakende bilde, som ikke overdriver hvor bratt det var. Snarere tvert imot, vil jeg si, siden havet ikke vises. Artig å minnes min eneste frivillige sydenferie.
Odd Tore

ingeborg w.

Veldig spesielt motiv du har fanget her. Hvordan husene står tett i tett oppover og helt ut mot kanten. Jeg ville dempet orangen litt.
Avsluttet .

Hei Jan Frode
Jeg blir anpusten bare av å se på denne bratte stigningen hvor folket har bygget sine hus.
Du klarer å dra frem detaljer i bildet, selv om jeg også synes det er vel mye farge i det.

Men uansett et veldig spennende motiv og jeg liker det.

mvh arild
Jan Frode A.

Hei alle sammen, og takk for kommentarer med synspunkter og innspill med ris og ros.

Joda, fargerikt og frodig er vel det inntrykket jeg sitter igjen med ifra Madeira. Som nevnt er dette bildet tatt midt på dagen, da sola var mest intens. Skyfri himmel, blå sjø (fiskehavna ligger rett nedforbi bildekanten) og lyse husfasader, gjør nok sitt til at lyset kan bli hardt, og at farger forsterkes. Men noen spaker i bildebehandlingen gjør også sitt. Kanskje akkurat på grensa til hva skjermer kan tåle; har sett bildet på endel skjermer av varierende kvalitet, som igjen har gitt store variasjoner i bildets helhetsinntrykk når det gjelder farger. Sånn sett vanskelig å lage bilder for visning på skjerm.

Torbjørn: Takk for de orda :-) Kjekt å høre, og som du ser er der også de som er totalt uenige. Det er flott; et bilde skal kunne sees med kritiske øyne, og åpne for meninger. Når det gjelder bruk av filter etc, har jeg sendt deg en melding, men kan i korte trekk nevne at jeg kun bruker et Skylight 1B her. Det sitter alltid på objektivet som en beskyttelse for det ytre glasset. UV-filter er vel det som folk oftest bruker i så måte, Skylightfilter er noe som henger igjen imeg fra analog tidsalder og dias-film.

Igjen alle sammen: Takk skal dere ha :-)

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu