Horekunde
Jeg skal ikke gi meg inn på en lengre utredning om menns forhold til horer, eller for den sags skyld madonnaer. I Spania er det vanelig med horehus eller klubber, alle er malt i en avskylig saftsuppefarge. Jenter byr seg fram og kunden kjøper henne for en kjapp eller lengre hyrdestund.
I gamle Kristiania var mange horehus og i gatene driftet løse fugler, ungjenter, akkurat ankommet fra en fjern landsbygd i utkant Norge. Chr. Krohg har et bra bilde på Nasjonalmuseet, Albertine, anbefales.
Ibsen har skrevet flere stykker om syfilisens herjinger i de kondisjonerte lag av samfunnet.
Mange hevder at prostitusjon er vedrens eldste yrke, som historie interessert
vil jeg påstå at flintslageren kom først.
Litt om bildet; bakgrunnen er en boligblokk, fotografert om natten og snudd opp ned. Jentene fant jeg i en juleutstilling, jungen rammen er fra et loppemarked. Fyren er en utstillingsdukke, øynene var kjedelig plast så jeg puttet inn ett av mine egne. Klokken er en 6 euros som jeg kjøpte på markedet.
Nyt det hilsen
:)Helge

Ps, jeg lager bildene i mørkt rom på full skjerm.
trist
Bildet inngår i albumet Sprø innfall - galskap satt i system
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikor 28 - 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annetlag på lag, masse mekk i ps, doors
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246508} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Ruth S.

' Med sunn galskap og dårlig hukommelse, blir livet en flott reise'' .-)

Jeg datt pladask for dette bildet..

Hilsen Ruth
Ingerid Margrete Rodskier K.

Dette var rart. Litt absurd, kanskje. Så mange kontraster på en gang at jeg nesten blir svimmel ;-)
Litt behagelig at det ser uvirkelig ut, for dette er en virkelighet jeg misliker.
Bra med klokken i hjørnet. Det stive ansiktet, i kontrast til det nesten barnslige til høyre. Får litt ''hello kitty''-assosiasjoner.
Og så tomheten i bakgrunnen. Dette var spesielt...

Godt jobbet.
Stig Børre E.

Dette var knallbra Helge.
Bildet er litt renere og enklere i komposisjonen enn det vi er vant til fra den kanten.
Færre elementer også. Alt er plassert meget bra i forhold til hverandre. Flott utført nok en gang! Rangerer denne ganske høyt blandt dine kunstverk.

Dette hadde vært morsomt om du ventet litt med å legge ut ''løsningen'' - tror noen hadde funnet svaret uten din hjelpetekst her.

StigB
Anne Ø.

Dette er utrolig bra Helge!!
Har studert det en stund nå og
imponeres over elementene du har satt
sammen som utfordrer mine sanser.
Fin kommentar du har til bildet med hisorien og liker
kommentaren din
''galskap satt i system'':))
Fortsett med slike bilder som utfordrer.

Anne:)
Tom T.

Hei!

Tøft bilde:) Har vært innom bildene dine flere ganger før, her er der mer orden i sysakene. Synes at bilde er meget bra komponert og fargene står i bra forhold til hverandre.

Bra:)

mvh Tom Tveitan
Ola Alexander V.

Veldig bra!! Som nevnt er det ferre elementer enn vanlig i dine bilder. Du skyter ikke med hagle denne gangen. Det synes jeg er bra. Tittelen forstyrrer kanskje litt.

Mvh Ola
charlotte s.

hei og god helg dette var stilig.likte godt de turkise blokkene mot det røde,enig med stig børre i at det hadde vært morro om du venta med forklaringa til feks.dagen etterpå,så kunne jeg grubla litt:-)charlotte
Avsluttet .

Hei Helge!
Jeg har vært inne å sett på bildet ditt flere ganger og noen av dine bilder må bare synke inn hos meg.Jeg klarer ikke kommentere med en gang fordi bildene gir så mye og skaper så mange tanker.
Så med dette bildet her.
Stig Børre har et poeng med å vente med ''løsningen'',men på samme tid så setter jeg stor pris på dine tekster under fordi jeg alltid lærer noe av dem,de er utfyllende og lærerike så jeg vet ikke helt om jeg ville vært foruten heller.
Bildet er godt laget som vanlig.
Jeg har sittet å studert øynene på ''jentene''og de har jo alle forskjellige utrykk føler jeg............
Mannens utrykk er på en måte kaldt og hardt,men også litt trist føler jeg.
Dette med å selge og kjøpe sex kan sikkert diskuteres i det vide og brede og ingen løsning ville foreligge etterpå allikevel.
Men bildet setter iallefall igang tankevirksomheten og ja,det er trist.
Men godt.
Hilsen Tone!
K. H. R.

du er rå. digger det du skriver også

mvh
dan
Geir F.

Hei i kvelden.
Enig: Du er rå. Har vært her inne flere ganger og kikket, trenger litt tid til å fordøye bildene dine. Men det skal du ta utelukkende positivt. Her er fargene passe syke. Øyet som du har manipulert inn i dukka er jo passe psyko og skaper et vannvinttig uttrykk. Jeg gjorde forresesten noe av det samme med bamsen min: bilde nr. 295281
Du har ditt eget univers som du stadig bygger ut og utvikler. Stadis spennende å se hva du finner på og jeg blir overasket nesten hver gang.

-fløde-



Monika Frisvold V.

Hei
Bildet ditt er egentlig helt sprøtt..når jeg leser teksten om hvordan du har bygd dette opp... Må bare si at jeg synes dette er vannvittig bra...
Har sett bildet på nasjonalgalleriet og jeg har lest det meste om ibsen....
Rå bra :)
mvh monika
Helge R.

Hei alle sammen stor takk.
Er litt enig i det med løsningenekanskje vente med godordene, men som oftest føler jeg at teksten er vel så interesant som bildet, blir liksom min måte å sy sammen det hele. Når jeg lager bilder må de fortelle meg en historie, ellers er de uferdige.
Som regel har jeg få tanker om det endelige ressultatet når jeg setter i gang, begynner med å klippe ut noe jeg tror jeg får bruk for, gjerne ganske mye, noe henter jeg på lageret i ferdig klippet tilstand. Jeg prøver å sette de enkelte faktorer inn i et system, prøve meg fram til jeg synes objektene fungerer som en helhet, mange blir selvsagt vraket på vegen dit.
Noen ganger dukker bakgrunnen opp på et tidlig tidspungt i prosessen, andre ganger er det siste, jeg prøver meg fram med mange artige historier tilpasset landskap, himmel, helheten er selvsagt viktig.
Hele tiden prøver jeg å forstå hvilken historie som skjuler seg i det jeg leker med. Her kom resultatet til tonene fra van morrisons pay thr devil, det er jo lit råne og cuntry stil i bildet så musikken ledet meg fram til målet. Rart med musikk, når jeg leker med bilder er den som et teppe som legger seg over meg og beskytter meg mot alt som kan distrahere fantasien.
Det siste som skjer er at jeg tilpasser de enkelte objektene til helheten, stiller på level, color, hue, alt som er gøy i ps.
Selvsagt er jeg ute å suplerer arkivet med ting som jeg trenger i bildet, alt fra trompeter til solnedganger.
Resultatet blir bilder som dette.
Jeg er også i gang med portretter og legger ut et nytt førstkommende tirsdag i ti-tiden, så stay tune
hilsen:)Helge
Wenche J.

Fantastisk og meget kreativt og hvor faar du ideene dine fra? Meget interessant det du skriver om musikkens virkning. Kjenner meg igjen der:) Gleder meg til imorgen kl. 1000. Oensker deg mange gode fotodager.
Wenche
Per Harald O.

Et alvorlig tema. Rent og stilig gjennomført. Blokka understreker ensommheten.
Renato M.

nydelig kombinasjon av farger enda en flott visuell impact ;-)
Ciao R.
Lars-Anders M.

Kreativ voksenopplæring. Nå vet jeg litt mer om horer.
Bra jobb.
Mvh L-A M.
Unni F.

Her er det meste sagt og jeg støtter meg til nesten alt. Dette er rått, kaldt, absurd...uvirkelig...samtidig med trekk av nettopp kald virkelighet. Fargevalgene er også nesten ubehagelig og understreker det hele.
Hurra for kreativ galskap og fordomsfritt billeduttrykk.
Hilsen Unni
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu