Bildet inngår i albumet Island - Geotermisk energi - På Island finnes naturlig geotermisk energi, en fornybar ressurs. Hele 85 % av all husholdning oppvarmes gjennom dette. Varme kilder, geysirer, bassenger med kokende vann og varme kilder med svoveldamp svevende i luften kan ses flere steder på sagaøya. Temperaturen ligger gjerne mellom 100 og 350 grader Celsius. En persons nysgjerrighet kan derfor gi en kokt person i løpet av 2 minutter...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-17 12:27:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-17 13:16:11
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-03-17 19:52:05
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger430
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245260} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Utrolig lys i dette bildet som jeg blir sittende å se på og studere.
Syns du har fått frem en herlig stemning her.
Litt mystisk og trollsk.
Hilsen Tone!
Tom T.

Slike bilder liker jeg. Drama så det holder her. Sjøen er perfekt eksponert,tåken skaper et mystisk preg, skyggene gir bilde bra kontrast. Personen gir dette bilde et skikkelig løft.

Meget bra utført:)
Anders N.

Fin stemning med tåken i bakgrunnen. Liker også det mørke partiet i bunn som blir en kontrast til det sterke lyset. Ville muligens prøvd meg på å klone vekk det hvite partiet nederst til venstre eller evt. kuttet det bort på en måte.

- Anders
Anne-Lise S.

Tusen takk for raske tilbakemeldinger. Spennende å se hvordan dere ser sjø her... Det stemmer at det er vann i området; varme kilder og vann her, men det dere betegner som sjø er faktisk is som ligger rundt de varme kildene. Jeg er selv i tvil om jeg skal velge å ha med isen som ligger til venstre i nedre del, og valgte å beholde det for å høre med dere om det bør være med?

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott stemningsbilde frå dei unike kjeldene på Island, du har fått fram det magiske lyset og den mystiske stemningen i dette bildet på ein god måte, flott med fotografen i silhuett;-)

Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Takk, Inger Anne, for detaljert kommentar rundt det du liker.

1000 TAKK FOR ANBEFALING også, til den som mente bildet fortjente det!

Anne-Lise
Laurberg G.

Hej Anne-Lise
Dette billede må absolut ses på en grå baggrund for at ikke dets mørke toner forneden skal dø fuldstændig ud o gå i et med det sorte. Set på en sådan baggrund toner biledet sig op foran mine undrende øjne. Storslået, fjentligt. Ikke menneskers land, men krræfternes. Et billede af næsten mytologisk karakter. Her hersker Surt enevældigt. Og hvo som truer bliver udslettet,, kogt, opløst i giftige dampe og tåger. Island - Jætternes land. Mvh. lau

PS. Afgjort vers.3
Anders N.

Hm. Vanskelig å si nå når jeg ser versjon 3. Ble muligens litt for tomt i bunn etter kloningen. Som sagt, vanskelig å si hvilken som er best. Jeg liker det uansett :)

- Anders
Anne-Lise S.

Takker og smiler! :-) Da prøver jeg med grå bakgrunn, Lau! Du har et poeng der kan jeg se!

With og without ice at the bottom, that`s the question?

Var i tvil selv, men ser nå hva jeg finner best.

Anne-Lise
Lars-Anders M.

V1 best syns jeg.
Anders R.

Hej

Dramatik och spänning! En bild med härliga färger tycker jag!

V3 för mig.

Mvh
Anders
Monika Frisvold V.

Hei Anne lise

Dette likte jeg meget godt.....
V1 gir mye mer.... god stemnig med tåken som ligger i rundt.. Å peronen som i siluett.... anbefaler dette jeg...:))
mvh monika
Geir F.

Dette er mørkt og dystert men med fine overgang i de dype tonene. Det hele blir brutt av reflekser i vannet som skaper spennende kontraster.
Dette likte jeg.
-fløde-
Liv Anette T.

Et bilde som syder av mystikk..Et spennende lys sammtidig som bilde er litt dystert..Liker #1 best

Mvh Anette
Helge R.

Gratulerer med ukens, dette fortjener du, så stå på, gode hilsener
:)Helge
Erik J.

Dette ble mystisk og spennende, versjon 3 faller best ut hos meg. Personen blir litt ekstra underlig, er det ravner han har på skuldrene?
Jesper Bo J.

Hej Anne-Lise,
Wow, et flot billede du her har leveret. Fantastisk stemning og meget, meget flot og dramatisk lys. Jeg syntes bedst om version 3, hvor isen er klonet væk.
mvh Jesper
Inge S.

Hei.
Et motiv jeg datt pladask for. Utrolig flott og stemningsfullt.
Herlig.

Mvh Inge
Anne-Lise S.

Setter stor pris på kommentarene fra den enkelte, og tar ordene med meg videre! :-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Fikk sjekket mailen nettopp, og der var en mail fra Steinulf L. med hans versjon av dette bildet. Må bare si tusen, tusen takk til deg, Steinulf! :-) Setter pris på engasjementet og tiden du brukte! :-)

Anne-Lise
Anna Rosa L.

oi så flott bilde!!!
jeg elsker der det svart hvite møter det grønnbrune. Jeg elsker vel egentlig alt her, og spesielt farge, lys og tåke!
Synes dette er et av dine beste bilder hittil!!!
Kjempefint!
-rosa-
Robin J.

Likte nå V1 best. Spennende bilde. Mvh RJ
Marit O.

Fantastik stemning i bilde ditt, der lyse og tåken er veldig dramatisk.
Fin siluett av persjonen også, jeg persjonlig syntes refleksonene fra vanne må være med her. Da det illustrer hvor farlige dette kan være og stå så nærme dette kokende vann, nok et flott bilde far turen din Anne-Lise :)
Mvh Marit
Ann T.

Hei Anne Lise, jeg har ikke hatt så god tid til å gjøre så mye i Foto.no i det siste, og jeg har sikkert gått glipp av mye godt - som dette.
Du har mye fint fra din Islandsreise, og dette likte jeg veldig godt. Du har fanget en fin stemning med gode farger toner og lys som viser skiftene typiske islandske været. For meg er det V1 og V3 som fungere best. Kanskje V3 går litt i forkant fordi det er roligest.
Gratulerer med en serie med fine bilde!
Mvh. Ann
Anne-Lise S.

Takker og bukker til dere alle for interessante tilbakemeldinger. Gjennom detaljer over hva dere synes fungerer, lærer jeg stadig mer, og det er jeg svært glad for! Veien blir til mens man går, var det en som sa...

Anne-Lise
Fred S.

Blir du ikke lei av så mye skryt ? Ikke særlig fotografisk utviklende i lengden, og vel heller ikke helt i samsvar med bildet slik det egentlig er.
Men for all del, det er mye stemning i dette motivet, og egentlig kunne det ha vært tatt hvor som helst; røyken/vanndampen er til forveksling lik tåke, men det fungerer okke som. Den mørke figuren fungerer ikke så bra, vanskelig å gi den noen ''mytiske'' dimensjoner siden det helt tydelig stikker ut tekniske dipedutter over begge skuldrene ( kameraer). Disse ''avdramatiserer'' figuren totalt. Den ( skikkelsen) ville også ha hatt større effekt plassert mer mot venstre, frigjort fra trærne bak.
Det under figuren blir for mørkt , og kan med fordel droppes.
Isen utbrent, men her spiller ikke det så stor rolle; sammen med de fine skoddeskyene og konturene av buskene blir de den mest positive delen av dette bildet, som er severdig nok, men heller ikke stort mer.

vh fred
Anne-Lise S.

Nei, jeg blir ikke lei av så mye skryt, Fred! :-) Jeg synes det er moro når noen finner bildene mine interessante og at den som ser og som sier de liker det, også gjør det. Blir du lei kanskje, når du får mye skryt? Både skryt og råd er med på å føre èn videre på veien mot å bli en enda bedre fotograf. Uten skryt kan man også bli stående, for med bare kritikk vil man ikke vite hva som fungerer, og man kan jo til sist ende med å tro at man overhodet ikke har peiling dersom alt blir negativt. Derfor er det for meg personlig like verdifullt å få både ros og ris. Å ta imot det positive gir motivasjon videre der jeg ser hva som også fungerer for andre, og å ta kritikk og råd er å se muligheter man ikke så den gang da. Begge deler gir større innsikt, og jeg er åpen for begge deler! :-)

Takker for din kommentar om det som ikke fungerer for deg her; det meste. Det er også en lærdom for meg! :-) Det ville vært kjedelig om alle var enige om absolutt alt hele tiden!

Anne-Lise
Helge R.

Hei Anne - Lise
smaken er som baken, Fred liker noe, andre liker det ikke og omvendt, slik er livet, øynene som ser er heldigvis forskjellige, ha en flott kveld hilsen
:)Helge
Anne-Lise S.

Ja, ikke sant, Helge! :-) Det er slik det er! Takk for at du var innom! :-) En fin kveld til deg også!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu