Bagir - en Hellig Birma
Katten min
Utstyr
  • Canon EOS D30
  • Canon Zoomlens EF 28-105mm USM
  • Brennvidde105mm
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger444
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_24436} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Carsten A.

Tja, med såpass avansert og kostbart utstyr ble bildet overraskende teknisk svakt. Særlig er lyssettingen (eller mangel på samme) uheldig, blitz er neppe noe heldig valg her, bl.a. på grunn av den ujevne lysmengden det gir på for- og bakgrunn.
Lys pels og overraskende lav dybdeskarphet fører til at store deler av dyret blir en grå masse. I denne grå massen forsvinner også kattens venstre følehår.

Utsnittet er dessuten lite gjennomtenkt - bl.a. burde følehår ikke ha vært kuttet.

Lyssetinng med blitz er vanskelig og særlig vanskelig å bedømme. Unngå derfor blitz medmindre den kan brukes på en gjennomtenkt og kontrollert måte. Bruk helst naturlig, diffust lys (f.eks. fra vindu), og med et zoom-objektiv som dette (gjerne på stativ) burde det være en enkel sak å tilpasse utsnitt (samt også dybdeskarphet) langt bedre enn det er gjort her.

Kattens høyre ansiktsdel (til venstre på bildet) er skarp, men dette kommer dårlig fram, ettersom det synes som om USM (UnSharp Mask) ikke er benyttet, eventuelt alt for lite. Les gjerne om USM (UnSharp Mask) på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''.
MVH CA
Per Oddvar S.

Takk for kritikk Carsten.
Vil bare kommentere en av dine første setninger.
''Tja, med såpass avansert og kostbart utstyr ble bildet overraskende teknisk svakt''
Om jeg har kostbart utstyr eller ikke har vel ikke så mye med resultatet på sluttproduktet å gjøre... Jeg kunne likegodt hatt noe hasselblad eller hvasomhelst å gjort det like dårlig? Finnes noen her i Norge som kjører rundt i Ferrari F40, og aldri hadde turt å dratt den over 200km/t. Men et sted begynner man, og iblandt får man tilbakemelding på hva man gjør. Godt jeg kan jobben min bedre enn min hobby...ellers hadde jeg ligget tynt ann, i følge kritikken iallefall.. *ler* Takk Carsten, din kritikk er notert i margen! :o)
Carsten A.

Jeg skrev ''... såpass avansert og kostbart utstyr ...'' (uth. her) - og med slikt utstyr er det kort og godt overraskende at et svært enkelt motiv ikke blir håndtert bedre. Dette avanserte utstyret gjør faktisk opptakssituasjonen atskillig enklere enn med tradisjonelt filmbasert opptaksutstyr, ettersom det bl.a. gir anledning til instant feedback. Hasselblad ? - utmerket utstyr, men langt mer komplisert å håndtere enn et avansert digitalkamera med et fremragende zoomobjektiv.

Ellers er det vel slik at du legger ut bilder her på bildekritikken nettopp for å få kritikk? Jeg kikket litt på en del av dine andre bilder, bl.a. bilde nr. 13485, hvor jeg ser at kritikken går sånn noenlunde etter samme linjer. Skal du komme videre, og det er det all grunn til når du har kostet på deg utstyr med slike muligheter som dette, tror jeg du bør høre på den kritikken du får. Siden du nevner Ferrari F40, er en passende sammenligning å kjøpe en Ferrari F40 for å kjøre til super'n for å kjøpe melk.
MVH CA
Per Oddvar S.

Hehe.. :o) Jo jeg vil videre, men bildet som du refererer til her, har veldig lite med fotokunsten å gjøre, det er jeg og var jeg fullt klar over... Bildet henviste rett og slett til oss vårkåte motorsykkelentusiaster som bare beit oss i øra etter å komme ut på veien... Men det er klart om du synes alle mine bilder her er elendige, og at jeg bør komme meg videre, så får jeg fortsette, og blir det ikke bedre...får vi heller selge utstyret og kjøpe oss engangskamera.. *ler* Har heller aldri nektet på at hasselblad er mye mer komplisert å bruke. Valget falt på D30 fordi den har fleksibilitet når det gjelder linser og annet morro og kompabilitet med mitt gamle 50e.
Når det gjelder min kunnskap og viten innen foto, så er det på hobbynivå. Har holdt på siden høsten 2000 med speilrefleks...noen ganger synes jeg selv at jeg får det til andre ganger, ikke i det hele tatt...sånn er livet..man skal ikke kunne alt perfekt... Men synes det er gøy å være med her...

Igjen takker jeg for kommentar
Karoline H.

Nydelig
Marius J.

Stå på videre, du er på rett vei !!
Live Kristin N.

Hehe...for noen kommentarer du har fått her da..!

Noen ganger (eller ganske ofte?) er ikke den tekniske utførelsen av bildet så forferdelig viktig som enkelte skal ha det til (...), siden bildet kan være fint å se på og gi betrakteren mye likevel... For meg er dette et bilde som gir meg en goooood følelse, den katten kooooser seg! ''Bare fotografér...Jeg vet jeg gjør meg godt på bilder..'' Masse ''kattelighet'' i dette bildet!! Jeg liker dette best av de 3, fordi jeg synes katten har mest karakter her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu