Flukten over glattisen
Gråmåken har stort sett ingen å frykte i hovedstaden, bortsett fra sinte artsfrender.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243891} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Aleksander M.
Hei
Artig bilde med god skarphet der det skal. Flott fanget!

Mvh Aleksander
Kjell G.
Det ser jo ut til å være skikkelig hålke.

Pluss for nærhet, fin lukkertid og for bakre fugls plassering. Hadde du hatt enda lavere kamera, hadde du fått pluss for det også.

mvh kjellg

Odd Tore S.
Det ser praktisk ut med svømmeføtter med vinterpigg, tipper på at ender og svaner skulle likt litt bedre utstyr i så måte.
Litt bevegelsesuskarphet i den andre foten tyder på at landingen ikke er helt i havn enda, men det går nok bra.
Skutt i rette øyeblikk i forhold til skarphet og sannsynligvis også med hensyn til action.
Odd Tore
Avsluttet .
Nydelig og nært motiv med en suveren belysning ut fra hva jeg kan forstå..

Skarpt, og nydelig..

Rune
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

Svømmeføttene er nok lite egnet på glattisen. Flott fanget dette, der fuglen kjemper med å holde balansen og det å komme seg frem. Fin skarphet og detaljer, der posituren er fremragende. Komposisjonen sammen med utsnittet sitter bra her Kjell Sigurd!

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.
Synes dette er utrolig godt, Kjell Sigurd! Artig å se hvordan beina såvidt treffer isen og vingene bidrar til fart og driv over bildet. Synd med fuglen som sees mellom vingene på den. Flott skarphet og knallgode farger. Ser nærmest ut som den er på vei ut gjennom skjermen her... Godt sett.

Anne-Lise
Stig Børre E.
Teknisk veldig bra. Komposisjonen fungerer også utmerket.
Tror bildet hadde blitt enda bedre uten måken i bakgrunnen (?)

StigB
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Kjell; her sitter fotografen bedagelig plassert på en benk for å fange fugler i flukt, derav høyt kamerastandpunkt :-) Enig i at lavere standpunkt hadde vært å foretrekke. Anne-Lise, Stig Børre; synes selv at blikket mellom vingene er noe av det som gjør bildet, men det kan sikkert også virke forstyrrende ja. Det blir nok en runde tiil med disse krabatene i dag og da får jeg ta med meg sitteunderlag. Stor underholdning å se stokkendene lande på isen for tiden, rekorden på Smestaddammen er sklilanding på 10,47 m.

Kjell S
Ivar B.
Det er vel dette som kalles isdans:-) Skøyter eller ikke skøyter, fuglens bein er vel lite egnet for store oppbremsninger på slikt underlag. Det som gjør dette bildet i mine øyne er bevegelsen i foten, samt det saftige blikket mellom vingene på fremste fugl. Disse elementene giir driv og spenning i bildet. Bra! Mvh Ivar.
Thorbjørn R.
En flott fanget situasjon av en måke i en artig positur. Enig med Kjell Germeten i at en lavere standpunkt hadde gjort bildet enda bedre. Ellers fin bevegelsesuskarphet på vingene og den ene foten. ''Ansiktet'' er skarpt, litt for skarpt etter min mening. Jeg har en følelse av at folk tar litt vel hardt i når de bruker USM i ettertid, særlig på fuglebilder. Selv om man ikke driver det så langt at bildet blir direkte kornete, så får man en ''overnaturlig'' skarphet som man jo ikke ser i virkeligheten. Vel, dette er vel egentlig en mer generell debatt, som strengt tatt ikke hører inn under ditt bildet - som på langt nær er noe graverende eksempel på overdreven bruk av USM. Men likevel..
Anne Ø.
Godt fanget dette og særlig den måka bak med det
skarpe blikket. Litt mye skarphet på hodet her som kan
sees med den halo linja på hodekanten.

Anne:)
Line Kristin W.
Hehe, du tok utfordringen på strak vinge du, Kjell Sigurd! ;-)

Bra, én får jo liksom følelsen av å kjenne disse gutta litt.
Han påtatt liksom-uskyldige ''Hæ? Hvem? Jeg?'' foran der er en skikkelig sleip dude som gjør ALT for å rekke frem til brødblingsen først. Nå har'n nettopp sneiet sveisen på den vannkjemmede, indignerte herren bak og slik oppfører man seg jo simpelthen ikke som måke fra et møblert Smestadhjem! Tsk tsk, sikkert innflytter!

Det indignerte blikket tilfører en svært viktig ekstra dimensjon, det har alt å si for historien. Jeg lurer meg derfor på om jeg ville kuttet litt i toppen for å gjøre dette enda tydeligere. Med (foretrukket) lavere standpunkt ville jeg foreslått helt ned til ca. 3/4 cm. over øyet, men her hmm... litt under den lyse flekken mellom vingene. Pluss ca. 1 cm. nede (rett under overgangen mellom svømmefoten og benet i speilingen). Jeg synes dette gir en bedre konsentrasjon rundt den ''flerdimensjonale'' fortellingen (inkl. flagrefoten), - det er jo nettopp dét som både skiller dette fra og gjør det langt morsommere enn et mer ordinært ''måke-lander-på-glattisen''-bilde!

Tvi-tvi med dagens actionrapport fra gakkglattisen! :-)

- Line :-)
Terje S.
Ett flott bilde av Måsen . Jeg liggger litt i bakleksa så det meste er skrevet.
Teknisk som alltid på topp. Nesten skarpere enn virkeligheten.

Mvh Terje
Ketil K.
Meget bra av gråmåke dette. Hodevinkelen og det enøyde blikket, foruten isdansen/lukkertiden og vinger gir mange plusser. Kutt 5mm i toppen - og så er det det med opptaksvinkelen da. Med lavere opptaksvinkel kommer du mer på lag med ''dansepartneren''.

Fuglen bak forstyrrer noe og det er litt konflikt nebbspiss/vinge. Litt flatt lys.
Bergliot E.
Dette var bare helt knallbra. Får tilslutte meg rosen du alt har fått. Likte virkelig bildet. Det skarpe blikket, situajonen og det blankvåte underlaget, ja alt var bare topp her.

Bergliot:)
Kjell Sigurd S.
Takk til dere for fine kritikker. Thorbjørn; USM eller annen form for oppskarping skal vel brukes med andakt og følelse ja. Her har jeg beveget meg helt i kanten av det jeg selv synes er greit, så anføringen vedr. dette er helt på sin plass. Om skarpheten i bildet er med på å forvrenge ''virkeligheten'' kan fort bli en lang debatt. At det er mange eksempler på overforbruk av både USM og andre tryllekunster i PS er jeg dog helt enig i. Fargemetning er et annet eksempel. Line Kristin; jeg er stygt redd for at du har rett i at dette er en dagdriver fra en annen kant av tigerstaden. Makan til oppførsel! :-) Bildet vil bli gjenstand for eksperimentering med kuttforslagene dine. Ellers er det mye god underholdning på glattisen nå som trekkene begynner. For eksempel er kanadagåsen ingen Fred Anton Maier på isen akkurat. Ketil; sitteunderlag er funnet frem og lavere standpunkt skal bli. Enig i at lyset er daft, sånn har det vært her i månedsvis nå synes jeg. Når kommer solen tilbake mon tro...

Kjell S
Espen A. I.
Skarpt og fint der det trenges, jeg kan like dette, uavhengig om det er gjort en million ganger før, og jeg liker det. Sammensetningen mellom uskarpt og skarp er glimrende utført.

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu