Jerpe
Nok et bilde av jerpehannen. Glad for tilbakemeldinger- spesielt mht etterbehandlingen.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeISO 640
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger548
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243725} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Rolf S.
Jeg syns dette fungerte veldig bra, ett flott artsbilde av Jerpa i dens rette element.
Mvh Rolf
Per Harald O.
Flott artsbilde- bakgrunnen oser gammelskog og villmark;)
Aleksander M.
Hei
Jeg synes dette var veldig bra!
God skarphet. Etter min mening er det fin etterbehandling, men så er ikke jeg akkurat noen ekspert på det.

Mvh Aleksander
Rune H.
Jeg liker bildet godt som det er, men jeg synes det mangler litt dybde... Ettersom vi ikke ser noe av bakparten av fuglen, blir bildet litt 2-dimensjonalt...
Terje S.
Ett flott Jerpebilde med fin teknisk utførelse. Nesten like bra som Stian sine.
(Så du skulle selge hele fotoutrustningen din.) Skjønte at det var en fleip.
Han hadde i allfall en knall Jerpeserie men du holder meget høy standard på dine du også.

Mvh Terje
Robin J.
Dette også et flott Jerpebilde. Meget høy standard på dine jerpebilde og dette er ikke noe unntak. Mvh RJ
Knut Børge S.
Hei Svein!
Nok et meget vellykket bilde av kanskje en av skogen minst kjente skogsfugler. Skarpt og detaljrikt fugl, i flotte omgivelser. Meget bra!

mvh KBS
Odd E. k.
Hei Svein!

En stolt jerpe på kvisten. Flott blikk, der den ikke anser nærværet fra fotografen. Fint lys inn på jerpa, der de flotte fargene og detaljene i fjærdrakten kommer fint frem. Bakgrunnen er meget vakker og passer utmerket til jerpa sine farger. Et flott miljø den oppholder seg i, der snøen på greina og omgivelsene gjør dette bildet severdig. Meget flott presentert Svein!

Mvh

Odd E.
Kjell G.
Jeg synes at jerpene dine blir flottere og flottere, Svein!
Teknisk veldig bra, spesielt med tanke på det beskjedne lyset og den høye ISOen.

Det er åpenbart tett i jerpeskogen, og omgivelsene drar mye oppmerksomhet. Spesielt den lyse snøen, som for øvrig er perfekt eksponert.

Vi er en del ''fuglegutter i sin beste alder'' som fristes til å gjøre Gudbrandsdalen utrygg etter å ha sett alle de flotte bildene dine!

mvh kjellg
Stian H.
Flott!!

Liker måten den kikker litt ned på oss fra sin flotte grein. Skikkelig følelse av miljøet, og et fin dus vinterstemning.
Har begynt å få noen timer etter jerpa her jeg også nå, og det er ikke hver dag den setter seg så lekkert åpent som her! Jeg vet ikke hvor mange hundre jerpebilder jeg har som en grein kommer i veien, VELDIG i veien...
Sørvesten raser i trøndelag i helga, så jerpa får fred en stund for meg, men kommer sterkere tilbake håper jeg.
Imponert over at du bruker 500 i skogen! Jeg drømmer om en 300 2,8 ( tror jeg), men vi får se etter hvert.

Stian

Svein B.
Hei, og tusen takk for kommentarer folkens.

KG: Bare gøy om dere vil ta turen til Gudbrandsdalen, det er god plass for ''fuglegutter''- uansett alder her ;) Si ifra om det er noe jeg kan bidra med for at dere skal få realisert turen.

SH: Bilder med greiner i vegen- gjerne med mer skog enn jerpe- er vel heller regelen når en fotograferer jerpe føler jeg. Noen ganger går jo ting litt bedre- det har jo også du opplevd og vist oss til fulle. 500mm i skogen er forsåvidt ingen hindring- det gjelder bare å innrette seg deretter, men nå blir ikke den med meg ut mer. 300/2,8 er jo ett naturlig valg for denne typen fotografering, og svært anvendelig til det meste av fugle- og dyrefotografering.

Mvh
Svein B
Stian H.
Hei igjen! Bare for å understreke mitt siste inlegg om kvist: måtte ta meg en tur t jerpedalen etter hundetrening på fjellet, tungt snøfall var fristende å gjøre noe ut av. Smøg meg inn til et sted jeg hadde forberedet sist, og rigga stativet over meg. Satt godt mot et tre. 2-3 lokkinger, og svar direkte. Hannen kom flygende og landet lavt i ei lita gran 5 m BAK meg. Snudde uendelig sakte på hodet, og så et omriss av den i barhenget. Hunnen kom smygende på bakken, til siden for meg. Beitet rolig og gikk i dvale 12 m fra meg, bak ei bjørk. Slik satt vi i 1,5 time uten å ta et bilde, uten at fuglene flyttet ei fjær. Tok meg en liten dupp selv, og våknet til samme situasjon. Prøvde lokken, og han svarte hver gang uten å røre seg. Fruen ble utålmodig og tuslet sakte inn i skogen, etter en stund fløy gubben etter. Ytterligere lokking ble besvart, men ikke noe mer. Flott naturopplevelse å leve noen timer med disse vakre fuglene, men lite på brikka. Kanskje det bløte snøfallet gjorde dem så apatiske? Neste gang vet jeg hvor jeg skal sitte, da blir d bra! Apropos optikk: med min kjære 400 fikk jeg knapt 1/40s med 1000 iso på full åpning i det dunkle lyset. Blender 2,8 er nok supert t denne jaktformen! Lykke til med den videre jakten etter den anonyme sjarmøren.

stian
Kjell Sigurd S.
Igjen et fint gjerpebilde fra deg Svein. Posituren og omgivelsene er prima, liker spesielt godt at du står lavere enn fuglen. Mangler bittelitt på skarpheten men det skjemmer ikke. Flotte farger.

Kjell S
Ole Birger S.
Flott bilde av en feit og fin jerpe. Morsom vinkling, ser ut som du stod plassert rett under jerpen. mvh obs
Ivar B.
Det ligger litt mystikk rundt denne fuglene i mine øyne. Synes du har kommet godt ut av dette. Jeg er kanskje ikke rett mann til å gi de store tilbakemeldinger om etterbehandling, men jeg liker det jeg ser og det du har fått til under de rådende lysforhold. Liker godt at jeg ser opp på fuglen. Gir meg litt følelse av å snike meg inn på den i skogen:-) Mvh Ivar.
Svein B.
Tusen takk for nye kommentarer også.

SH: Det er kjent det du beskriver der, har hatt mange slike opplevelser- senest for ett par dager siden. Satt med hvilende hann og hunn tett på i godt over en time, men uten mulighet for å ta vettuge bilder. Jerpene tar seg ofte en GOD pause, og er da gjerne helt upåvirkelige av fløyting fra jerpelokken. Jeg har ved mange anledninger lett opp jerpene sittende slik på dager der de ikke svarer i det hele tatt- de er jo der, men bryr seg nok ikke med å avbryte middagshvilen for å leke sangkor. Det er i allefall kjempefine opplevelser, som du sier- det er trivelig å kunne ta del i slike situasjoner.

Ellers står jeg faktisk nesten på høyde med jerpa her- men når den sitter slik avslappet med hodet senket ned blir den svært rund og trivelig, og inntrykket om at den sitter høyt forsterkes. Skulle gjerne hatt den en meter lavere, da hadde vi vært helt på nivå.

Mvh
Svein B
Stig B.
Med mine ringe kunnskaper om etterbehandling og dårlige skjerm tror jeg ikke jeg skal si noe om etterbehandlingen, ut over at det for meg ser vledig bra ut, med fine og for meg naturlige farger, bra detaljering uten at det blir for oppskarpet. Jeg ser heller ikke noe utbrent i bildet.

Jerpa er en fugl jeg aldri har sett, men som du lar meg / oss komme nært innpå i ulike vinkler og situasjoner. Kvaliteten er som alltid meget bra. Interessant vinkel på dette bildet

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu