Vinterhengebjørk
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger351
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241133} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Pene detaljer, og ''regntung'' stemning som du har faatt frem godt. Komposisjonen fungererer fint, men jeg synes kanskje den lille stammen oppe i hoeyre hjoerne forstyrrer noe. Fin diagonal linje i snoeen (lysning?)

Anders
Torgrim L.

Synes dette er en fin komposisjon og et fint bilde. 3 litt dystre bjørker og ei befriende lysstripe. Synes ikke stammen i øvre høyre hjørne er veldig forstyrrende, men lurer på om en mer begrenset dybdeskarphet, f.eks ved å bruke f/8 - f/10 kunne vært nok til å holde de tre trærne i fokus og bakgrunnen mer ute av fokus?
Mvh Torgrim
Aud Elise S.

Hei Jan Frode!

Tidlig ute du på en søndag morgen : )
Her er det komposisjonen og utsnittet som tiltaler meg.
Pluss de diagonale linjene i form av solstreif..?
Greinene i nerkant følger også disse diagonale linjene.
Gode farger; -som vanlig!
Bjørkestammen der bak forstyrrer ikke så mye, den er delvis
skjult av greiner. Jeg greide å henge meg opp i treet til venstre
og den øverste delen der...et par greiner der som skiller seg litt ut fra resten..
Kanskje et bittelite kutt i øverste bildekant..?

mvh Aud


ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Jan Frode. Du har igjen funnet deg noen flotte tre, ser jeg :) Disse var svært fascinerende; greinene henger tundt og pryder bildets yttersider på en meget god måte. Tonene er også fine, og jeg liker forholdet mellom de tre. Diagonalen som lurer seg mellom de to bakerste er på sin plass. Ikke noe å pirke på.

vh ingebjørg
Anne-Lise S.

Blir sittende og studere disse lyse diagonale linjene i snøen. Er det solstriper eller er det noe annet? Det er ikke enkelt å se, men jeg liker at de er der. De skaper et brudd mot bjørkestammenes loddrette linjer, og gir bildet det lille ekstra. Synes du fint får frem bjørkas mørke mønster her, og utsnittet er flott.

Anne-Lise
Ivar B.

Synes dette ble en nydelig stemning. Har pent lite å utsette på dette. Enkel, ren og spennende komposisjon og nydelig lys. Bra! Mvh Ivar.
Brita Helen E.

Hei!
Flotte hengebjørker du har funnet her:) Herlig vinterstemning i bildet. Det myke fine lyset ga en fin opptegning av teksturen i trærne. Likte spesielt godt den diagonale linjen bak de to trærne som hever bildet mye synes jeg. Flott og dyktig utført!

Mvh Brita...
Hege J.

Enkelt og fint vinterbilde, hvor linjeføringen er den jeg biter meg merke i, både de diagonale og vertikale. Stammene gjør seg godt, og grenene henger fint ned og skaper liv til bildet. Bra utsnitt.

Mvh Hege
Stig Børre E.

Spennende bilde. Liker komposisjonen godt.
Etterarbeidet er også fint. Tror at et lite kutt i toppen for å bli kvitt de kraftigste grenene på bjørka til venstre ville roet ned bildet noe.

StigB
Laurberg G.

Hej. Flot komposition og en dejlig ikke overdreven båtoning. mvh. lau
Inger-Lise S.

Jeg ville ikke trodd et slikt motiv med avkuttede trær skulle bli så vellykket, men du har klart det:) Det er stemning i bildet, det er teknisk godt og fargene er gode.

Inger-LIse
Knut L.

Godt sett motiv.

Et vakkert og stemningsfullt bilde i all sin ''dagligdagse enkelhet''.

mvh
Knut
Tone B.

Her synes jeg du har fanget en fin vinterstemning. Enkelt motiv som jeg synes du har fått mye utav.
Jan Frode A.

Hei hei alle sammen, og takk for kommentarer og tilbakemeldinger :-)

Selv syntes jeg som de fleste av dere, at linjene i bakgrunnen er viktige for helheten. Det er ikke lyset som lager disse, det er spor. Tynne stier tråkka opp av folk som har tatt en snarvei opp skråningen til Leangen Ishall.
Jeg har sett dette motivet for meg, og venta bare på passe lys og snø. At disse linjene i form av tråkk var der denne dagen, ble en ekstra bonus.
Når det gjelder evnt beskjæring pga av øvre venstrehjørnet, som Aud Elise og Stig Børre er inne på, så var dette et ' skal - skal ikke-spørsmål' mens jeg holdt på med etterbehandlingen. Jeg valgte å la det bli som det ble, men skulle heller ønske meg litt mere luft over greina enn et kutt nedforbi.
Ellers har jeg klona bort litt kvist og kvast i snøen, og dandert litt på stråene ved den høyre bjørkestammen. Egentlig et bilde som jeg selv er veldig godt fornøyd med. Men så er jeg jo fasinert av trær. (Har jeg skrevet det før?).

Takk igjen alle sammen :-)

mvh Jan Frode
Bergliot E.

Hei,
Først få takke for at du stakk innom et av bildene mine:)

Dette var flott. Stilfullt og enkelt, men dog fullt av liv i gamle som nye trær. Fin struktur i trærne og et flott lys som fremhevet det. Den linjen i snøen hevet bildets komposisjon. Vakkert skue.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu