Jerpe
Fantastisk dag i jerpeskogen. En rolig kar holdt meg med selskap i 2 timer, og satt seg til slutt til å sove 5 meter fra meg, selvsagt i skjul bak en trestamme:-)
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 400mm f/5,6 L USM
  • Brennvidde400mm
  • Blender-
  • Filmtyperaw 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger611
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_240522} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .
Hei Stian,

Lekkert jerpebilde. Flott lys du har fanget her. Komp og det tekniske sitter. Veldig bra.

Noen tips på hvorden jeg evt går frem? Er mye jerpe der jeg bor.

mvh
Tommt
Kristin S.
Hei!

Et nydelig bilde av jerpa med et flott lys.

Mvh Kristin
Ivar B.
Et aldeles nydelig portrett av jerpa. Jeg synes alt stemmer her. Teknisk meget bra, samt en herlig spennende bakgrunn. liker spesielt krysset i bakgrunnen over jerpa. Meget bra! Mvh Ivar.
Kjartan T.
Supert Stian! Ryktet har gått om at du hadde en bra dag i jerpeskogen. Håper jeg får se flere av bildene dine. Du må gjerne sende meg noen smakebiter...

Dette har stemning, skarphet og meget godt lys i fjærdrakt og hodeparti. Fargene er både riktig og gode å se på. Greinene som danner krysset i overkant av fuglen er et flott ellement i bildet ditt. Stammen som går loddrett bak nebbet er derimot litt forstyrrende. Kunne i drømme ha ønsket at enda mer av fuglen hadde kommet til syne, stjert og føtter er jo skjult bak snøen i forgrunnen.

Utsnitett er trangt, og langt unna den normen som folk foretrekker å se et bilde i (du vet kanskje ikke at japanerne har reist verden rundt og undersøkt dette) , men det ser ut til at du har lagt deg til å beskjære slik. Kanskje et forsøk på egen stil?

Vel, det var mine umidelbare kommentarer til det jeg ser. Alt i alt meget bra! Og det av en fugl som bare Svein Bekkum har like gode bilder av:)
Aleksander M.
Hei
Kjempeflott bilde av jerpa!
Nydelig lys og bra skarphet. Pen bakgrunn. Rett og slett veldig bra!
Jeg tror også det bare er Svein Bekkum som kan konkurrere med dette i jerpebilder. Han har mange utrolig gode jerpebilder.

Mvh Aleksander
Kjell Sigurd S.
Meget fint av jerpen dette. Knall gjenngivelse av detaljer i fjærdrakten og fin blikkontakt. Komposisjonen er fin også, den gir oss et inntrykk av å smugtitte på fuglen ved hjelp av effekten av forgrunnen. Av de bedre jeg har sett av arten. Teksten forstyrrer.

Kjell S
Kjell Ivar Ø.
Skarp og detaljerik jerpe. flott utsnitt. Meget bra dette Stian.
Mvh Kjell Ivar
Svein B.
Se på den du!! Kjempeflott Stian, du går meg i næringa nå!! ;) Dette er jo ett fantastisk fint jerpebilde, finfint lys og miljø- typisk jerpeskog. Glitrende bra teknisk og komposisjonsmessig- ørlite krasse de greinene og stamma i bakgrunnen- men du verden, dette tar jeg hatten av og bukker dyyypt for. Jeg har brukt adskillige timer for å få langt dårligere (og ofte ingen) bilder enn dette i alle fall. Herlig!!

Mvh
Svein B
Kjell G.
Veldig bra. Imponerende detaljert!

mvh kjellg
Knut H.
Hei Stian.
Vakkert skarpt og detaljert.
Gratulerer med en knallkomposisjon
dette er en nytelse.
Mvh Knut
Terje S.
Imponerende Stian. I samme klasse som Svein Bekkum sine Jerpebilder.
Teknisk er du dyktig og jeg tror Kjartan får rett i at du lever av dette om ett par år.

Terje
Jon Erik V.
Et meget flott bilde med fint lys, og det er ikke mange som har så gode jerpebilder!
Gratulerer!

Jon
Ole Martin D.
Mektig imponert!! Kanskje det beste Jerpebildet jeg har sett. Litt ''show'' bak fuglen men det er tilgivelig. Håper du overlevde minus 18 og storm i dag da, du satt vel under ein granlegg og venta på skuddsjanser igjen. Gratulerer igjen!!
Hans-Jørgen H.
Hallo Stian!
Et praktfullt jerpebilde du formidler her. Veldig moro å se et så godt jerpebilde, liksom en litt mystisk og spesiell hønsefugl dette. Skarphet og komp bra.
Gratulerer.
Hilsen Hans-Jørgen
Gunnar K.
Særdeles flott dette Stian. Lynende skarp fugl og fin difus bakgrunn. Jeg er imponert. Mvh Gunnar K.
Stian H.
Hei, og tusen takk for alle de rosende kommentarene!

TS: Jeg oppsøker jerpa der den bor, og lokker den inn. Regn med å måtte sitte lenge, for de er veldig flinke til å sette seg bak en grein, tre ol, men den tålmodige vinner nok til slutt. Når jeg tok dette bildet hadde jeg hatt jepa på under 8 meter en til to timer. Fikk noen bilder med mye kvist, men plutselig tuslet den frem i lyset og da ble det travelt å være minnekort:-) etter en kort seanse tuslet den bak et lite tre 5 meter fra meg og satt seg til å sove...

KT: Håpet på at den skulle ta et par skritt frem jeg også, men nei... føttene ble borte. Utsnittet er trangt. På den korte avstanden med 400mm tok jeg bildet i høydeformat. Når den står strekt ble det trangt i ramma. Har ikke noe å gå på sideveis, men kuttet litt over og under. Tusen takk for anbefalingen!

SB: Tusen takk!

Vært 3 kalde dager å lokke jerpe, men flott lys. Litt problem med 10-15 minus og sterk vind. Hardt å sitte stille etter noen timer, og Jerpa er ikke så glad i mye vind, så lokkinga bør skje nærme fuglen. Kulda gjør stålfløyta til en morsom sak som fryser fast i leppa hver gang den settes i munnen, hvis den ikke varmes først. Glemmer det hver gang!



Men, det var verdt det! Jeg elsker denne vakre fuglen, og føler meg priviligert som har fått dele noen kalde vinterdager sammen med den, og fått et lite innblikk i dens gjøremål og aktivitet på vinteren. Flotte opplevelser!

Takk til alle som har kommentert.
anders s.
dette bildet her var bare snop i mine øyne.muligens at trestammen nederst til høyre i bildet er et forstyrrende element.men dette er bare flisespikking
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu