snowy-mountain
Tatt på toppen av trekket på Stranda en flott dag i forrige uke.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-15 17:47:03
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20d
  • 17-85 efs.um
  • Brennvidde25mm
  • Blender-
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetPolariseringsfilter + klipt litt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239421} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Thorbjørn R.
Dette fungerer greit. Flott landskap og fine vinterfarger, men kanskje litt kjedelig. Formatet burde vært større.
Rune S.
Takk for konstruktivt innspill!
Hilsen Rune
John H.
Et ganske bra bilde, med en komposisjon som er litt ute av balanse. Min indre fotograf verker etter å flytte kamera litt til venstre, og opp eller ned. Et midtstilt tyngdepunkt kan lett gjøre et ellers bra bilde kjedelig.
Rune S.
Takk for konstruktiv kritikk, John!
Hilsen Rune
Odd E. k.
Hei Rune!

Et fasinerende bilde, der nysnøen har festet seg godt til fjellsidene og skaper fine konturer. Flott sollys, der flotte skyggepartier avtegner seg i fjellsidene og gir en fin blåtone. Bildet er skarpt og detaljerikt og har en fin dybdeskarphet. Himmelen kan muligens beskjæres noe, dette for å kunne få et meir fokus på hovedmotivet, fjellene. Komposisjonen og utsnittet er meget bra Rune.

Ps: Når jeg ser dette bildet, så tenker jeg: Nå stjin det sol kreng alle svealiå, det kjenne e så vel... Det er vel vare vi surndalinger som forstår d :-).

Mvh

Odd E.
Rune S.
Takk skal du ha Odd E!
Godt å tala med æn ækte Surndaling igjæn!
Hilsen Rune
Rune S.
Lagt inn større versjon.
Lars G.
Sitter med en følelse av at det skulle vært mer i underkant. Henger ikke helt sammen der, ser ut som det er tilfeldig kutta. Kanskje skyggen i underkant skulle få komme inn mer til venstre og lede inn i bildet. Eller fjellryggen som kommer inn i senter nede? Samme sak ser jeg nå, det er skyggen av fjellryggen. Men, var ikke der, kjenner ikke motivet, så det er kanskje ikke mulig. Også unødig mye himmel. Og litt grønnstikk, men kanskje det er skjermen jeg sitter på (jobb).
Ellers bra nok bilde. Mvh Lars G
Rune S.
Takk for konstruktiv kritikk, Lars!
Hilsen Rune
Karl Andreas W.
Først: dette er et bra bilde, det har flott lys, og jeg har ikke klart å fange noe sånt selv.

Når det er sagt: Er enig i andres kommentarer ang. komposisjon. Den er et lite hakk for "tilfeldig". Litt kutting av himmelen, slik at man får 2/3 fjell og 1/3 himmel, tror jeg blir mer behagelig. Nå er det vel mer 3/5 og 2/5, altså litt ute av den klassiske formelen. Skal du bryte reglene, gjør det helt. Hvis ikke blir det et lite men irriterende irritasjonsmoment for de av oss som er nødt til å pirke og klage over alt ;)

Dybdeskarphet er råbra. Jeg synes kontrastene kunne vært enda større, om du hadde fått til det uten å miste detaljer. Det er jo ofte en utfordring, som jeg selv har problemer med, men jeg bare nevner det.

Eksponeringen er vel teknisk sett "korrekt", men jeg kunne godt tenkt meg et hakk mørkere bilde. Kanskje du kunne få frem detaljer i snøen som nå er litt utbrendte, uten å miste de fine blå skyggene helt.

Hvis du har andre versjoner der du har forandret på noe av det jeg nevner, så legg dem gjerne ut. jeg er iallefall interessert å se hvordan bildet ser ut med andre innstillinger.

Håper du fant noe av dette nyttig, jeg er ingen ekspert på landskapsbilder, så dette er bare mine egne preferanser og meninger.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu