Bjørk
Utstyr
  • Bronica ETRS
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeVelvia
  • Nei
  • AnnetScanna med Epson 2450
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger627
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_23923} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ferran C.

Nice composition, this lightful green cutting in diagonal the darkness.
I like it.
Ferran
Borgni R.

Heilt knas farge, fint at trea går i ei line nedover.
BR
Eskil O.

Helt nydelig, spesielt lys.

Eskil.
Povl Kjeld H.

Meget fine farver, et godt billede.

mvh. pkh - DK
Carsten A.

Vel, jeg får en mistanke om at dette egentlig er et ganske fint opptak. Men slik det er vist syns jeg ikke at det ble så bra. Tonefattigheten og manglende skarphet er sterkt fremtredende i høylyspartiene, og de mørke mellomtonene er nærmest totalt gjengrodd.

Ikke godt å vite om dette skyldes scanneren, scanningen og/eller (mangeldne?) redigering.
MVH CA
Torbjørn A.

Takk for kommentarar.

Biletet er ikkje redigert, der er lagt ut for å vise eigenskapane til Epson 2450. Orginalen har lågare kontrast og langt meir detaljar. Både betre scanning og redigering ville utan tvil hjelpe.
Carsten A.

Et bilde som bare er scannet med scannerens standardinnstillinger(? - hva slags software har den?), og ikke senere tilpasset eller redigert, kan bare unntaksvis yte opptaket eller fotografen rettferdighet. Og ingen scanner kan yte sitt beste uten medvirkning fra brukeren. Det gjelder uansett scannerens prisklasse og pris.
MVH CA
Torbjørn A.

Det er ikkje brukt standardinnstillingar, scanneren er forsøkt justert for best mogeleg resultat. Biletet er ikkje bearbeida i PS, og det er sjølvsagt ein klar mangel.
Carsten A.

Dersom scanneren har god software (spesielt et egnet kurveverktøy), skulle behandlingen i PS kunne begrenses eller nesten helt utelates (utover USM og det som er nødvendig for tilpassing for presentasjon på en web-side). Din beskrivelse av originalen kan tyde på at scanneren og/eller dens software er utilstrekkelig.

Men, om en tar en bildet her inn i PS (som jeg har gjort nå), ser en fort at bildet dels neppe er optimalt tilpasset for visning med nettleser (det er noe for mørkt i forhold til det en ser i PS), dels er det langt flere detaljer å hente fram i de mørke mellomtonene. Når det gjelder høylysene, kan det se ut som grønt går for mye i retning av gult (hvilket forholdsvis lett kan ordnes). En passende dose USM er også en fordel, for lite (eller intet? - som en får inntrykk av her) yter ikke scanneren rettferdighet. Når det gjelder tilpassing av bilder for visning på skjerm med nettleser samt bruk av USM, les gjerne min to artikler om dette på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''.

Jeg skrev i forrige innlegg bl.a. ''... uansett scannerens prisklasse og pris'', og det gikk tydeligvis litt i krøll. Jeg mente ''... uansett scannerens kvalitetsklasse og pris''.

Vær forresten oppmerksom på at enkelte scannere, kanskje også denne (som kanskje har mindre egnet software), kan gi sterkt forbedrete resultater med sharewareprogrammet VueScan, se næmere http://www.hamrick.com
MVH CA
geir j.

Flott komposisjon. At forgrunn/bakgrunn er mørk gjør ikke bildet dårligere. Vet ikke hvordan orginalen er, men det ser realistisk nok ut for meg!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu