Mormor
Bildet er tatt for månedens bilde i Namsos Fotoklubb hvor temaet var Portrett. Tatt hjemme hos mormor (''svigers'') og syns det ER mormor!
Utstyr
  • Canon T-90
  • Canon FD SSC 24 mm f. 2.8
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeKodad 400 sh/hv c-41
  • Nei
  • AnnetSkannet i butikken og jobbet en del med tonevalører i bildet. Vanskelig høyre hjørne opp, veldig lyst og måtte tones ned.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger830
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_238265} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tom N.
Jeg synes bildet tydelig viser en fortelling. Det er bra! Men for meg virker det forstyrrrende med hodet halvveis inni bildet bak på veggen.

MVH
Chr. G.
Synes mormora di blir litt borte i den dominerende veggpryden, og, som ovennevnte taler, hodet halvveis inn i bildet bak henne ville jeg nok ungått.
Birna R.
Ja, jo, man kan alltid pirke på sammenfallende linjer og i dette tilfellet ville oppskriften standardmessig være å gå et skritt eller to til høyre, slik at personen ble frilagt. Nå er oppskrifter ikke alltid det eneste eller det beste, så prøv f.eks. å beskjære hardhendt i overkant. Da ''glir'' menneske og miljø bedre sammen.

Denne typen bilder skulle de fleste ønske det var tatt mer av, spesielt når personen(e) ikke lenger er tilgjengelige. Lavmælt, hverdagslig, og fortellende.
Harald H.
Hei. Dette likte jeg. Nå kan man selvsagt sitte å pirke på om det skal være et portrett med stor P eller et miljøportrett. Jeg legger vekt på det siste.
Det kan selvsagt være interessant å beskjære knallhardt og dermed få et mer Portrett-lignende bilde, men jeg synes styrken ligger i blikket, hendene og det miljøet hun hører hjemme i.
Jeg er enig i at bildet bak hodet forstyrrer. (Jeg skulle ønske du hadde plukket det ned av veggen før du tok bildet). Da hadde mormor trådt enda sterkere frem. Men klokken, de andre bildene og håndarbeidet er så vesentlig i fortellingen om din mormor at jeg mener de må være der.
Ellers er jeg, som fotohistorisk interessert, fullt og helt enig med Bjørn R i at vi alle burde ta flere slike bilder. Om noen dager, uker eller år er de gull verd.
H :-)
Jóhann Á.
Takk for kommentarer!
Jeg regnet med å få noen tilsagn på bildet bak hodet, og ja jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke ''så'' det i søkeren. Ikke første gang slikt skjer!
Men miljøet ønsket jeg å ha med, det var min plan. Mye som du, Harald beskriver, en del av fortellingen.
Hadde forsøkt med å legge bakgrunnen uskarp i PS, men syns ikke de funket for jeg ville ha elementene rimelig klare. Kanskje jeg tar en tur til og fjerner bildet!!!

Fred S.
Herlig portrett, og selvfølgelig skal du ha med miljøet rundt ! Det er en svært viktig del av dette bildet, selv om hovedpersonen med sitt både lune og litt lure smil er det en automatisk fokuserer på her. Hvis noe skulle ha vært ryddet opp i. så må det i så fall være sofaputa til høyre for svigermor.
Uansett, kjempebra.

vh fred
John H.
Hei Johann
Ei herlig mormor som sysler med sine dagligdagse gjøremål. Det er mange slike rundt omkring i landet som blir oversett. Det som er bra med dette portrettet er at du har løftet blikket og fått med deg et fortellende miljø. Dagligdagse bilder tar vi alt for lite av. Det blir for mye 17. mai og slørete fossefall. Dokumentasjon av kvardagen blir glemt. Vi drukner fort i en digital tilstand og blir beruset i PS modus.
Fint og annerledes portrett dette.
John.
Odd Tore S.
Veldig mormoraktig, både mormor herself og veggen bak. Den kunne nesten tilhørt min mormor, som holdt stilen til hun ble 95 år.
Hodet i ramme? Vet ikke om det er i selvforsvar, men jeg synes faktisk det ikke er så galt. Slik var, og kanskje er, stilen for hverdag i familien.
På veggen slaguret med besindige tikk, muligens sparetypen som ville ha penger for å la seg trekke opp?
Bra miljøskildring.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu