klokken 03.05.01 sjelen forlater den døde kroppen
Klokken 03.05.01 sjelen forlater den døde kroppen.

Og hva så? Dette ukjente har opptatt mennesker siden tidenes morgen, jeg vil påstå at mennesket først blir menneske når disse tankene dukker opp. Gjennom historien har religiøse retninger profitert på evigheten, vår norske statsreligion har i tillegg skremselen om helvete og evig fortapelse på sin agenda.
Hva skjer, er det et absolutt mørke som omslutter oss eller finner sjelen ett nytt tilholdssted, reinkarnerer vi som et nytt menneske eller hva. Spørsmålet kan aldri besvares selv om flere prøver seg, det er selvsagt penger og status å tjene for de som har sett lyset og kan formidle opplevelsen til andre som leter etter sannheten.
Hva med dyr og planter, har de et liv etter livet, er det andre levende skapninger i universet og hva med dem har de sin egen himmel og sitt eget helvete?
Menneskets liv på jorden er ikke evig, vi rusler inn i historien for 40.000 år siden og vil helt sikkert rusle ut av den før nye 40.000 år har gått, sånn sett er vi en innskutt bisetning i jordens historie.
Likevel er vi den enste arten som kan stille spørsmål om en bevist tilstand etter døden, gjør dette oss til noe så unikt at evigheten er noe annet for oss som art, har vår hjernekapasitet gitt oss klipekort til en bevist tilstand etter livet?
Bildet illustrerer sjelens frigjøring fra den døde kroppen, alt ut over det er tankespinn. Hold deg lang unna mennesker som sier at de har svar på dødens mysterier, de er som oftest ute etter kollekt, tiende, ofring, avlat, kursavgift, boksalg, det er mange måter å tjene penger på vår motvilje mot døden som jo er en naturlig del av livet, før eller senere innhenter mannen med ljåen oss alle.

Kos deg med bildet
hilsen
Helge


OBS, jeg lager bildene i mørkt rom på full skjerm.
Tja, hvem vet hva som venter på den andre siden av virkeligheten
Bildet inngår i albumet religiøse særheter - sære bilder
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLag på lag med god musikk i bakgrunnen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_238241} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Helge R.

Hei alle sammen.
Sidene lå nede kl 11, derfor en liten forsinkelse, men den som venter osv. tema i bildet er jo ikke akkurat det vi venter med det første.
Ha en flott dag hilsen
:)Helge
Laurberg G.

KLokken er faldet i slag. Resterne ryddet af vejen. Ingen genbrug mulig. Kun drømmen, mindet sjælen er tilbage. Ikke hos dig. Hos de andre. Hos de levende. Og ikke særlig længe. Thi hukommelsen er kort. Følelserne afstumpede, og minder slides hurtigt. Barnelærdommen, forhåbningen, troen og overtroen afsløres som hovedløs. Uden sammenhæng med livet og det levende. Ingen himmelstige og ingen himmelflugt. Kun døden, mørket, intetheden er tilbage som flugtvej. Og der er du i forvejen, om du ikke passer på at leve livet mens du har det. Ingen stesolid, valium, LSD eller carnabinol øl eller spirtuosa kan omstøde factum at: '' Livet er kort, livet er kort; derfor ikke sløse det bort ... ''

Flot manipulationsarbejde Helge. mvh. lau
John Andre A.

Jeg innvier kveldens jobbing med en liten kommentar her. Det føles som om jeg får litt å tygge på nå, mens jeg skal ut i kulden og jobbe med ungdom. Får fundere mer underveis, mens jeg vandrer gatelangs...
For slike kreasjoner er ikke ment å tolke på noen sekunder!
Du spiller på flere ting her, og gjennomføringen er det ikke noe å si på spør du meg. Detaljmessig er det ikke så mye som vanlig, men det er nesten like greit. men himmel, det er nok/tilstrekkelig. og akkurat her passer det dødelig enkle. jeg får følelse av drama, ro, fart og spenning på en og samme tid...
tiden står ikke stille - og visstnok gjør heller ikke sjelen det!
like artig hver gang, og som sagt, det er ikke siste gang jeg er inne på dette (heller).
John
Rune S.

Jeg synes dette er en fantasifull kreasjon med fin symbolikk og et meget fint stykke manipulasjon i flott komposisjon. Bra jobba!

Mvh
Rune S
Eivind B.

Helge, det er fredag og tid for tordentale: En ny illusjon skal sprenges i filler.
De ryker en etter en, og stadig blir ditt budskap klarere: Tenk selv! Skap din egen virkelighetsoppfatning, heller enn å la andre gjøre det for deg.
Dette slutter jeg meg meg selvsagt til, samtidig som jeg glatt innrømmer at forventningen om sjelens gjenfødelse og det evige liv er en besnærende tanke. For illusjoner og livsløgner lagt til side, hvor finner en håp i kaoset av klimaendringer, folkemord og korrupsjon? Så lenge du ikke styrer skuta på autopilot helt til det en dag blir svart, er det dette en kvelende utfordring, kanskje den største av alle.
Fint arbeid og takk for påminnelsen om de viktige spørsmålene. God helg! Mvh Eivind
Anne Lene B.

Hei Helge
Dette bildet traff meg rett ryggmargen!! Du tar opp viktige temaer i bildene dine og det er gjort med slik fortellerglede og finesse!! Spørsmålet om et liv etter døden er et tema som har kommet opp ofte i samtaler jeg har hatt i det siste. Jeg tror på kroppen som et forgjengelig skall og en sjel som vandrer videre som en energi, derfor ble dette bildet ekstra sterkt!! Virkemidlene er få, men kraftfulle og meget godt satt sammen!! Bokmerket og anbefalt!!

Ønsker deg en riktig god og kreativ helg!!

Hilsen Anne Lene
Helge R.

Hei alle sammen og stor takk, ja jeg er opptatt av de eksistensielle spørsmål i livet. Tirsdag skal jeg holde foredrag i den nordiske klubben om vikinger satt inn i et riktig tidsperspektiv, det gir litt bakgrunn for vår egen historie. Vi er ett produkt av fortiden, alt som skjer gjør oss til det vi er.
Hva som venter oss på den andre siden av livet, tja den som kan svare på det har vunnet den store potten. Selvsagt er det mange som tror de vet svaret og mange som ikke klarer å holde dette for seg selv, misjonering er ganske vanlig når en har sett lyset.
Jeg har mer på lager, neste fredag kl. 11 kommer ett nytt bilde, til dess, igjen takk hilsen
:)Helge
Oddrun B.

En flott og kreativ manipulasjon. Alltid like kjekt å lese dine undertekster.
Har lest en del om temaet livet etter døden eller den andre virkelighet :) men en ting er jo sikkert svaret får vi ikke før døden henter oss, skrekk og gru :)
Og selfølgelig blir det et spennende tema så lenge det er ingen som vet og enda morsommere blir det når det er noen som vet. Men de fleste har vel en tro og en forestilling om hva som venter oss ;)

mvh Oddrun
Geir F.

Hallo Helge.
To sjeler. Den ene går hodestups ned i bingen. Men han andre... tror jeg... det er mer håp for, synes han letter. Er han på vei mot de hvite sletter med harpeklang tro?
Perspektivet er skjevt. Dette gir meg en underlig følelse. Jeg blir svimmel, tenker ikke rasjonelt. Dette er surrealistisk, det er drømmende, fanasien får jobbe fritt.

Man får en litt klipp og lim følelse. Som noen har påpekt andre steder er det ikke helt samsvar mellom belysningen i de ulike objektene.

Hva gjør vel det? Dette er en collage. Det gir seg ikke ut for å være en primær virkelighet. Med denne måten å løse bildet på gir du en sekundærvirkelighet som virker minst like sterkt.

Synes du igjen har gjort en strålende jobb. Men klokka.: Fem minutter over tre... hva betyr det?
Burde ikke klokka heller vært fem over tolv elller noe i den duren?

Helge, jeg er sent ute her. Men bildene dine trenger tid på å fordøyes. Ikke altid like lett å finne de riktige ordene, men de stakkars små grå blir i hvert fall satt i sving. Og det er jo bra.

Ha en god kveld og en god uke.

-fløde-

Helge R.

Hei og stor takk!!
Tema er kinki, ingen vet og noen vet alt, fikk anbefalt en bok som gir alle svarene. Etter som jeg har vokst opp med den boken vet jeg at det ikke er sant, men mange vil gjerne øke sin egen makt med å henvise til skriften, makt og penger.
Et er imidlertid sikkert, du trenger ikke å frykte døden, den kommer enten du liker det eller ikke. Det vi kan frykte er vegen fram, smerte tomhet osv, når den først innhenter oss er alle sorger slukket, du er framme ved reisens begynnelse.
Ha en flott uke, masse gode hilsener fra
:)Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu