Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger863
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_238212} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .
En herlig visuell godsak.
Spennende former og refleksjoner. Bildet har den personlig tilnærming av motivet som jeg så ofte savner (og som skiller gode bilder fra dårlige).
Dette hever seg klart over mange av foto.no's blomst- og plantebilder, grunnet en god forståelse for innhold og teknikk, blandet med kreativitet og lekenhet.
Nok Blalbla...
Bildet skal nytes.

-Stian Håpnes
Erlend M.
Dæven for et pent bilde.. Utrolig fine de eh.. rundingene. Svært elegant. Skulle gjerne visst hvordan du lagde dette, og fikk til det lyset.
Arne S.
Herlig lysfontene, til tross for et virvar uten like.
Avsluttet .
Fantastisk - rett og slett nydelig lys. Og rene, pene, matte fargetoner på toppen av kransetårtan.
Amund Blix A.
He-he, dette må være noe optikk Bjørn har lurt deg til å kjøpe, her snakker vi noe ultralyssterkt tenker jeg.

Deilig å se på i mørkt rom med fullskjermvisning, får assosiasjoner til ''en mørk og fuktig kveld med surrende ildfluer uten for teltet et eller annet sted i Asia''... :-)

Mvh

Amund
Øyvind A.
Det stemmer at det er lyssterk røntgenoptikk, derav de pussige refleksene.
Men Bjørn trengte ikke å lure meg, sannheten er nok snarere at jeg grein meg til å få kjøpt det objetivet av ham. I hvert fall nesten ;o)
Takk for kommentarene.
Ø.
Kjetil D.
Wow. Sånne Bokeh-disker har jeg aldri sett før. Med Mercedes-stjerne inni : )
Dette likte jeg.
Stig Børre E.
Effekten dette objektivet gir i form av bløte toner
og flotte effekter er fantastisk. I tillegg syns jeg komp. og lys også er veldig bra.

StigB
Odd Tore S.
Her har du utnyttet effektene av f/0.75 på en positiv og godt styrt måte.
Jeg synes at dette ble stilig og velkomponert.
Om dette er virvar, må det være et meget mildt angrep.
Odd Toer
Eivind B.
Særegen effekt og et usedvanlig spennende resultat. Jeg ønsker meg også et slikt objektiv! Selges det over disk eller? Mvh Eivind
Øyvind A.
Nix. De kommer fra kasserte røntgenapparater. Det er ikke mye omsetning av slike i bruktmarkedet heller. For øvrig er de uten kamerafatning, så det må man fikse selv.
Takk for nye kommentarer.
Ø.
Jorun Kristin N.
Hei Øyvind!
Dette likte jeg godt,
spennende!!! Flott lys.
Mvh
Jorun
Eirik H.
Stilige effektar, men eg er ikkje nøgd med komposisjonen. Eg synest ikkje flateutnyttinga er spesielt god, og biletet fengar ikkje ut over det som skjer på ei lita flate langs stammen.
Chr. G.
Får noen assosiasjoner til inkomne fly med landingslysene på - en tåkete kveld. Men med tilsynelatende sovende flygeledere og anarki i innflygningsområdet går nok dette svært så galt til slutt. Fotografen hr gjemt seg bak en busk og bevitner det hele.
Birna R.
Flateutnyttingen som Erik H. pirker på (litt med rette) kan justeres til det bedre ved en hardere beskjæring. Ta vare på følelsen av ''overlys'' om du forsøker noe sånt. Objektivets hang til sfæriske aberrasjoner er effektfullt utnyttet.

Antar dette er en 64/1.25 rodenstock om jeg minnes rett. Disse objektivene ble som sagt konstruert for helt andre formål (røntgen- og bildeforsterkning) og der yter de fantastisk kvalitet, men den nymotens greia med å ta ultralyssterk optikk (konstruert for nær uendelig konjugater) i bruk i nærområdet gir selvsagt vanvittig høyt nivå av optiske uhumskheter. Vilket er hele vitsen og viser at den rasjonelle tenkingen ikke nødvendigfvis er den beste rettesnor for visuell bildeskaping. Jeg påtar meg ansvaret for å ha oppmuntret denne trenden nasjonalt og internasjonalt (''orchestrated'' som mine engelskspråkelige venner ville ha sagt). Ikke forbudt å finne på sprø ting.
Øyvind A.
Mange takk for kommentarene.

Angående flateutnyttelsen, så er jeg ikke uenig i det EH og BR skriver. Det jeg har lagt ut, er hele originalen uten noen form for beskjæring. Jeg vurderte å knipe inn litt både her og der, men lot det stå til. Jeg er ikke helt i mål når det gjelder toner/kontrast heller, får jobbe videre med saken.

BR: Ansvaret? Det var da beskjedent, hehe. Du skal ha mye av æren for at noen av oss driver og leker med slike ''sprø ting''.

Ø.
Ivar B.
Synes du har fått til en nydelig,vart og drømmende uttrykk i dette bildet. Jeg synes du har fått til et godt utsnitt, og ser ikke at et tettere utsnitt skulle heve bildet. Det må i såfall bli litt fra sidene og toppen. Bunnen med refleksen synes jeg er viktig. Bilde slik det nå er presantert gir en ro til tross for springende linjer og reflekser som krever oppmerksomhet. Det kaper en god stemning. Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Fikk av en eller annen grunn julestemning av bildet. Fine lysende dråper og tøffe linjer av lys i bildet. Fin bakgrunnsfarge. Litt usikker på buen nede.

Kjell S
Kristian Eugen B.
Litt av et juletre det der:) Som å se på julebelysninga på grana i hagen, gjennom en kaldfrossen rute:) Veldig flott.

Mvh. Kristian
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer.
Julestemning ja. Jeg kjøper den.
Ø.
Inger-Lise S.
Annerledes og spennende bilde. Kan betraktes lenge. Kreativt utført. Tiltalende lys. En godbit dette:)

Inger-Lise
Steinulf L.
Vakkert lys,veldig mange elementer. Om du ønsker det kan du endre styemningen ved å klone bort noen av dem. Kunne tenkt meg et slikt objektiv...
Bjørn H.
Når jeg graver litt i mappa di ser jeg at du virkelig har mange go`biter liggende, dette er absolutt en av dem.

Stemning så det holder her... Nydelig effekt, og en stopper av et bilde.

Skjønner nå at Sigmaen må byttes til noe vassere .. hehe ...

Bjørn.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu