Kuling med snøbyger
Bildet er tatt hjemme på Sele lørdag 27. januar i fint ruskevær. Meteorologen sa det slik: økning til liten til stiv nordvest-kuling og snøbyger!
I hvert fall nydelig å være ute i slikt vær.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger399
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236560} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Laurberg G.

Et smukt landskabsfotografi hvor fotografen har valgt det helt rigtige standpunkt for eksponeringen. Her ledes vi ind i billedet gennem det udsøgte perspektiv. Roligt og stille. Føler næsten hvordan den klamme luft gennemtrænger klæderne og vækker længsel efter komfurets lune varme og en kop the på køkkenbænken. mvh. lau
Aud Elise S.

Hei!

Brrrr....her var det kaldt!
Du understreker dette med de vakre blåtonene i bildet.
Fin diagonal linjeføring innover i bildet med de slitte gjerdene. Plogfurene understreker perspektivet. Jeg liker også bakgrunnen som forsvinner litt i snøføyka. Alt i alt et tiltalende bilde!

mvh Aud

Odd E. k.

Hei Einar!

Et nydelig landskap som virker noe forblåst og kaldt. Fin dybdeskarphet der landskapet strekker seg fint innover i bildet. Gjerdestolpene og det slåtte gresset gir en fin stemning. Komposisjonen er meget bra, der den pløyde åkeren, de uryddige stolpene langs veien med treklyngene fremmer en god norsk vinter. Flott gjengitt Einar!

Mvh

Odd E.
Jan Frode A.

Forgrunnen spesielt, med de varierende flatene ifra venstresiden og over mot høyresiden, er flott vinklet og sitter som et skudd komposisjonsmessig. Linjer og former blir forsterket av kontraster mellom mørke detaljer og de blå tonene. Utsnittet sørger for god dybde, og stemningen forsterkes av det disige. Teknisk godt gjennomført bilde som gir et vakkert helhetsinntrykk.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Nydelig kald stemning,jeg elsker snøen som klamrer seg fast til gjerdestolpene og en ser at det blåser og er bikkjekaldt,kjempegod stemning i dette bildet ditt:-)
Hilsen Tone!
einar e.

Tusen, tusen takk! Så vakre og velformulerte kommentarer har jeg aldri tidligere fått! Hvilket bilde kan jeg legge ut etter dette mon tro...
mvh Einar
Avsluttet .

det er vel egentlig ikke annet å gjøre, en å støtte seg på det som allerede er sagt!!
Frode F.

Slenger meg på her...

Nydelig er ordet.

FF
Torild H.

Fin helhet, oppbygging av bildet, linjer og godt kamerastandpunkt, og vinterstemning såpass at en kan kjenne kulsen komme under skinnet.
Så kommer detaljer etterhvert, legger spesielt merke til den lille snøføykskya som snor seg over gjerdet ved enden av veien. Traktor med sin plog som har laget furer i molda; liker godt der de krysser, ender i hverandre, to steder i forgrunnen. Og at det er plogfurer på venstre side, gras på andre siden, gir fin variasjon.

Er uhelbredelig jærbu og uhelbredelig S/H-tilhenger, og dette motivet skriker etter en S/H-versjon. ...som framhever de flotte linjene i landskapet her, vinterstemning blir bevart og snødekket kan lett bli oppfattet av betrakters øye som et lunt teppe som brer seg, og naturen får sin velfortjente vinterdvale. Dessuten kan en ved S/H også bringe inn dette med tidløshet: En hest med vogn, like så godt som en lav sportsbil ville kunne komme kjørende på veien her.

Mvh Torild
einar e.

Takk igjen! Sort-hvitt begynte jeg med sent på 50-tallet og deler gjerne den begeistringen. Det minner meg om jeg skal lage noen ekte sort-hvitt på mørkerommet som jeg skanner inn og legger ut! Og ellers lengter jeg etter frost og snøbyger. De motivene som du kan finne her ute på kysten under slike forhold er bare helt maks. De «gamle» sa at det blir alltid frost i faste-tiden. Den begynner 18. februar. Hvem tror at det IKKE blir frost i fasten? I dag blåser det forresten sterk kuling i fra vest her ute, men bølgene er allikevel ikke så voldsomt store, så jeg lar kanskje kamera ligge.....

mvh Einar
Tone A.

Hei
Dette bildet har eg sett på fleire gonger pga at det er så velkomponert og osar av kulde.
Flott forgrunn med markene på kvar side med vegen innover som delar opp bildet og gir fine linjer bakover. Gjerdet syng på siste verset med sine skakke, brukne og manglande stolpar på kvar side av vegen. Dei er prega av vinden som har herja i årevis.Her er det også typiske jærske steingardar. Fine linjer spesielt på marka i venstresida som har bølgande linjer, og kor snøen har svake linjer mellom furene av vinden som dreg.
Vegen innover gir flott dybde der den ligg med nysnøen så urørt. Her bles det godt med snøføyka som pakkar inn landskapet bak og garden i høgrekanten. Heilt bakerst skimtar ein andre hus mot den lyse himmelen.

Treklyngene mjukar opp bildet pga alle linjene som gjentek seg. Flott fanga vinterstemning frå Sele som osar av kulde.
Du er heldig som bur på ein slik plass med utsikt til sjøen og Festein fyr, men det er nok værhardt når kulingen herjar! Flotte blåtonar og fint eksponert.
:) Tone
Rune S.

Meget flott landskapsbilde i utsøkt komposisjon! Meget seværdig. Her føler man den kalde, forblåste stemningen.

Mvh
Rune S
einar e.

Takk Tone og Rune! Spesielt takk for Tone sin nydelige nynorsk. Jo, her er værhardt, og det er derfor jeg bor her. Midt på dagen i dag dro jeg ut for å fotografere bølger. (Jeg har sendt et par til met.no, der de muligens blir lagt ut torsdag). Et av dem kommer vel her på foto.no så snart jeg får lov.
mvh Einar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu