Vinterbjørkeskogen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-02 17:07:28
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger479
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236554} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.
Brrr.. Surt og kaldt. Fint avbildet stemning og det er ro i skogen. Litt mye magenta muligens...
Aud Elise S.
Hei Jan Frode!

Stille skog... Vinden har ikke rukket å riste vekk snøen enda...
Fint med fokus på nederste del av bjørkeleggene. Spennende mønstre dannes i bakgrunnen her. Du har fått med fine tverrgående linjer i snøen. De gir en fin kontrast til de loddrette linjene ellers i bildet.

mvh Aud
Tor Olav O.
Hei,
fint med vertikale og horisontale linjer. Det samme med kalde og varme farger. Men den varme fargen er kanskje dratt litt for langt,,
Uansett, et bra bilde.

mvh
Tor Olav
Avsluttet .
Aah, dette skriker sort/hvitt med relativt harde kontraster :) Ellers fin bue som deler bildet 60/40 på sitt midtpunkt, og fin dybde.

--
Bjørnar Hauge
Cornelia T.
Hei
Flott bilde selv i farger synes jeg, nydelige detaljer i trestammene, god komposisjon og dybde.
mvh, ct
Anne-Lise S.
Liker linjene i dette bildet, og hvordan du har valgt trestammer. Fin symmetri i det. Liker det uberørte ved snøen. Kikker litt på andre utsnitt. Du har flere muligheter her!

Anne-Lise
Jan O Ø.
Hei. Et teknisk godt bilde men motivet er kanskje ikke veldig spennende. Ikke slik det fremstår her i alle fall. Ved å tilføre det en eller flere effekter kunne det blitt bedre.
Mvh Jan O.
Odd E. k.
Hei Jan Frode!

Fin bjørkeskog, der trærne står rette og fine. Snøværet har vært stritt her, hvor den klabber seg på bjørkestammene. Komposisjonen er bra, men det er for mye kontrast i bildet. En del av trærne er veldig mørke, noe som forsterkes av den hvite snøen. Utsnittet og komposisjonen er bra Jan Frode!

Mvh

Odd E.
ingebjørg fyrileiv g.
Bildet har en veldig flott eksponering og gode farger. Snøen på trærne betyr selvfølgelig mye for bildet, uten den hadde det ikke vært samme opplevelse. Balansen mellom høyre og venstre side er også god med lyse bjørk på den ene siden, og mørke på den andre. Flott utsnitt.

vh ingebjørg
Stine J.
Hei Jan Frode,

Slike bilder av bjørkestammer blir jeg ikke lei av. Dette er bra eksponert og pent med en variant med snø framfor grønt gress og blader. Trestammenes plassering skaper dybde i bildet. Kanskje ikke det mest spennende bildet ditt, men teknisk bra som vanlig.

En liten ide; denne type motiv er veldig bra grafisk framstilt også. :)

mvh Stine
Odd Tore S.
Pen skog, her skulle man nok likt å sette føttene sommerstid.
Ganske mørk rødbrun never på mange av trærne, en farge som jeg forbinder med yngre trær enn disse. Eller er neveren våt? Her i distriktet begynner bjørkeneveren å få grønnskjær enkelte steder, lav som dukker opp nå som vinterne har blitt mildere?
Jeg sjekket motivet opp i gråtoner og likte det jeg så da kanskje bedre enn i farger. Dette ga sterkere inntrykk av struktur i never og snø enn i farger.
Odd Tore
Nina S.
Dette var fint, liker begge og det slår meg hvor forskjellige de er i uttrykket.
s/h er veldig grafisk, fargene lager mye kraft i bildet. Fint mykt hvitt teppe i bånn.
Mvh Nina
Jan Frode A.
Hei hei alle sammen, og takk for kommentarer med synspunkter og innspill :-)

Dette er et bilde jeg selv har blitt veldig glad i; jeg liker jo trær. Her er det spesielt linjeføringen, og den lille dybdefølelsen inn mot veggen av skog der bak som jeg ønsker å videreformidle.
Jeg har gitt på litt ekstra kontrast for å forsterke linjene, og samtidig trukket litt i det røde for å få fram varmen i trærne mot det kjølige nedsnødde i marka og bakgrunnen. Ser at der er litt delte meninger om akkurat denne finnishen, og det er som det skal være med forskjeller i smag og behag. Alltid kjekt å lese innspill og meninger.
Forlag om sort/hvitt og grafisk framstilling, har absolutt noe for seg i motiv som dette. Jeg la ut en sort/hvitt versjon, men syntes selv at jeg i dette motivet mistet endel av utrykket med versjon #2, siden de fargerike bjørkestammene er et viktig (i alle fall for meg) element i bildet.

mvh Jan Frode
Tone A.
Hei
Her har du komponert eit flott bilde med mange detaljar frå '' En ser ikkje skogen for bare tre''. Bjørkestammane med sine rødtonar gir varme til bildet, som er dominert av nysnøen. Og snøen mjukar opp bjørketrea sine linjer. Men den snødekka bakken med småe snøhaugar lagar sko til bjørkestammane. Skarpe detaljar spesielt i forgrunnen der det lette snølaget legg seg oppover.
Sjølve skogsbotnen med sine linjer og bølga former bakover gir fine diagonale linjer mot dei vertikale trestammmane.
Dette bildet minner meg om eit bilde til Kurt Sedeniusssen der snøhaugane rundt småe kvistar var hovedmotivet, der dei gjentok seg bakover.
Flott forgrunn med gruppa med mørke trestammar på venstresida mot dei rødtona på høgresida. Det er også ei tregruppe som er midtgrunn.
Gjentekne linjer og former gjer mykje for bildet med ein fin dybde med trerekka bakover på høgresida, og alle bjørketrea bak med kvistar dekka av nysnø. Fine blåtonar og bildet osar av stille vinteridyll der snøen mjukar opp bildet.
Versjon 1 for meg pga at det er fargane som gjer mykje for bildet. Kjempebra jobba og oppdaga motiv.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu