Burning night oil
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger460
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234794} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Steinulf L.
Et av de vakreste bildene jeg har sett av Veritasbygget i vinterskrud. Det ser skikkelig kaldt ut. Fine fargetoner, svært så lekkert. Ser ut til at produktiviteten er på topp i kunnskapsbedriften, selv i sene kveldstimer...
Avsluttet .
Du har her klart den prestasjon å fremstille et ''hardt'' kontorbygg som er fyllt opp til randen med ''hard'' teknologikunnskap på en myk måte. Det er i seg selv en prestasjon. Dampen fra den ''pipa'' der oppe er en viktig detalj her. Lekkert.
Nils G.
Byggeklosser i dobbel forstand, nå også med pipe.
Det er egentlig en artig arkitektur på bygget eller byggene eller klossene selv om jeg synes de ser litt klossete ut der de er plassert i den flotte strandsonen.
Jeg mistenker at du har ventet litt på lyset (eller mørket) for å få til den fine blå gjengivelsen av snøen i forgrunnen. Litt senere og det ville vært omtrent svart.
Røyken gir litt liv i bildet. Kunne du ikke fått vinden til å blåse den andre veien?

Nils
Gunnar John C.
Vakkert vinterbilde - kaldt ute, lunt og levende inne. Du får jo vinneren av Betongprisen 1973 til å fremstå som rene høyfjellsidyllen. Bildet kan være en årsberetning verdig.

Gunnar
Stine J.
Vakkert vinterbilde. Farger og toner gjør bygget nydelig og innbydende. Bra!

mvh Stine
Stig Børre E.
Teknisk lekkerbisken dette her. Veldig fine toner og en stram og fin komposisjon. Disen i forgrunnen gjør mye for bildet. Tror bestemt et kutt til høyre for å bli kvitt sjenerende lys har noe for seg.

StigB
Camilla S.
Hei

Ja, her har du som allerede nevnt fått disse bygningene til å fremstå som idyll bilde. Flotte farger, kaldt og vinterlig, samt presentasjonen av dette er meget flott utført.
Godt valg av lukkertid, da tegningene i vinduene ikke er brent ut.

-Camilla
Fredrik E.
fin stemning og fårgetone du har fått frem ut av ett nokså kjedelig bygg,bra jobbet.
Torbjørn K.
Dette synes jeg ble nokså typisk deg, Odd Tore. Tradisjonell og pen komposisjon, og selvsagt et veldig fint lys og fargespill i bildet. Jeg synes panorama-utsnittet fungerer bra og liker godt at forgrunnen ser ut til å være en anelse tåkete.

Torbjørn
Venche J.
Jada, er enig med TK. Typisk Odd Tore dette.
Full kontroll, og flott ble det. :)

Wenche.
Odd Tore S.
Takker for kommentarene!
Ja, det var både klart, kaldt, nordasno og bra med kuldedis som kom og gikk over fjorden.
Den som ikke bekymrer seg over betjeningen av Canon DSLR i kulde og mørke, burde vært med på denne ca. fire timer lange fototuren på isen.
Nils,
om røyken skulle gått i motsatt retning, måtte det ha vært østavind. Da er det ikke ofte at det er klart samtidig.
Stig Børre,
Jeg er ikke noe for å kutte i høyre kant her, både vurderte og prøvet det før jeg bestemte meg for hva jeg ville legge ut. Jeg synes at Veritas I blir enda mer klossaktig om jeg kutter, og lever da heller med lysene fra Høvikbanen. De forklarer jo også fargetonene på himmelen.
Gunnar,
Jeg tviler på at Veritas ville tenke tanken på å bruke et bilde tatt av en ansatt og amatør i sine publikasjoner. Tror forresten at vi har møtt hverandre her noen ganger for ca. 20 år siden.
Odd Tore
Rune S.
Flott bilde i fine toner. Fint med snoen langs bakken og det klare oppe med varmen ifra skorsteinen. Fint også med de varme tonene i kontrast til de kalde. Flott fanget stemning!

Mvh
Rune S
Ketil K.
Egentlig et flott debattinnlegg om overforbruk og forurensning, der du har slått to fluer i ett smekk. Danskene slår av lyset når det ikke brukes, men Norge - vi kan da godt bare spy ut litt ekstra dritt. Who cares?
Gunnar John C.
Hei Odd Tore,
Det er hyggelig at du husker våre kryssende spor hos DNV for mange år siden. Tiden hos DNV satte jeg veldig stor pris på, og bildet ditt var et hjertelig gjensyn. Jeg har fulgt CX (de senere år atter Computas) videre på veien, og vi er stadig bevisste (og stolte av :-) våre DNV-aner.

Med hensyn til ekstern bruk av av amatørverker, så finnes det jo presedens for dette hos DNV: Kalendrene med Gunnar Rostads skipsbilder var alltid populære julepresanger.

Forøvrig, for å vende tilbake til ditt bilde - når jeg tenker ''Årsberetning'' mener jeg at bildet signaliserer gjengse verdier som en virksomhet gjerne ønsker å speile - solidhet, harmoni og verdighet. Bildet viser samtidig kunnskapsbedriftens idealer - mangfold og struktur, lysende panoramavinduer som bugner av humankapital i arbeid.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Odd Tore S.
Ketil,
Dette er ikke overforbruk.
På Veritas jobbes det lange dager og sene kvelder av folk som har et dypere forhold til jobben enn lønn. Mange av inventaret står på selv om det er lenge siden sist de fikk overtidsbetalt.
Jeg er egentlig litt stolt av den lojalitet og innsattsvilje de ansatte legger for dagen her.
Odd Tore
Avsluttet .
Industribygg i mørket kan bli fine bilder, noe som du beviser her. Liker slike bilder hvor det er mye belysning i vinduer osv, og ikke minst røyken eller hva det er i dette tilfellet.
Og at du i tillegg har fått med den isende blå forgrunnen gjør dette bilde helt optimalt.

mvh arild
ingeborg w.
Stilig med kuldedisen nederst, så mange detaljer i bygningene og den fine detaljen på himmelen. Jeg blir som alltid imponert over eksponeringen, fargene, skarpheten og detaljene i kveld- og nattebildene dine. Det hadde vært et tema for en tirsdagskveld synes jeg.
Odd Tore S.
Veritas og miljø:
Siden saken har kommet opp, synes jeg litt mer info kan være på sin plass, selv om det ikke er direkte fotorelatert:
Lys: Lys slukkes automatisk ved slutten av vanlig arbeidstid og deretter hver time. Kveldslys betyr at det jobbes i landskapet der det er lys.
Oppvarming: Varmepumpe med varmeveksling med fjorden fra bygget var nytt. Skummel kjemi i fjordvannet medførte store utfordringer mht materialvalg. Varmepumpeteknologien var ny og hadde barnesykdommer.
Varmeveksling for varmegjennvinning i lufteanlegg.
Trelags vinduer med spesialglass og klimasone mellom lag 2 og 3.
Det har blitt tenkt og investert mye i miljø i Veritas, og etterhvert virker det også.
Men miljø er ikke en politikerbeslutning, det skal funke også. Tenker de over hvor mye CO2 som blir dannet i prosessen med å gjennvinne, komprimere og transportere CO2? Den går ikke uten energitilførsel!
Odd Tore
Inger-Lise S.
Hei Odd Tore!
Jeg har sagt det flere ganger før og kan ikke annet enn gjenta det her:
Du får de mest tilsynelatende ''kjedelige'' motiv til å framstå som vakre! Du fanger de under lysforhold og stemninger som framhever motivet på beste måte. Så også her :-)

Inger-Lise
Ivar B.
Stemningsfullt bilde. Teknisk er det meget bra. Det jeg faller for er kontrasten mellom det varme og det kalde lyset. Tror et lite kutt i bunnen til og med de nederste sporene hadde vært en forbedring og rendyrket panoramaformatet uten å ta bort tåken og den kalde stemningen i forgrunnen. Mvh Ivar.
Vegard L.
Du er en mester når det gjelder slike urbane bilder. Flott. Kuttet i høyre kant skurrer litt, men ser det er kommentert over.
MvH Vegard
ingebjørg fyrileiv g.
For en fabelaktig eksponering, Odd-Tore! Dette har du tidligere vist at du kan. Det er noen få ganger jeg har blitt fristet til å si at fabrikker ser pene ut. -Dette er en av dem. Varmen der inne frister og gløden ut av pipa er veldig fin.

vh ingebjørg
Anne-Lise S.
Blir svært imponert over linjene du får så skarpt frem her, og over at der ikke er noe støy fra bygningen og opp i bildet... Det er da jeg ser kvalitetsforskjellen ift mine kompakte kameraer. Du har gjort dette bygget utrolig spennende her, både pga forgrunnen, men også pga lys og farger. Jeg har studert dette ei stund nå, og ser stadig flere detaljer.

Anne-Lise
Ann T.
Hei Odd Tore - dette er et spennende bilde. Du har fått et kontorbygg til å se ut som et skummult, miljøforurensende fabrikk. Noe som sikkert alle store kontorbyggninger er kanskje? Fin komposisjon og bruk av farger som understreker situasjonen du presenterer.
Mvh. Ann
Odd Tore S.
Takk til dere siste for kommentarer og synspunkter!
Dette er på grensen av det jeg synes 300D har kapasitet til. Problemet her er fargestøy på store flater. Dette bildet har blitt behandlet selektivt for å minske dette problemet, med målsetting at tegning av betydning for motivet ikke skulle gå tapt.
Jeg har skutt omtrent samme motiv med 20D også litt senere på kvelden, og de opptakene fikk mer tydelig fargestøy (ikke hot pixels) i de mørke partiene. Det synes jeg var nokså skuffende, og er en av grunnene til at jeg fortsatt sitter på gjerdet mht oppgradering av kamera.
Ann,
Røyken fra fyrkjelen var helt avgjørende for om jeg skulle legge ut dette bildet eller ikke, krever - 10 oC eller kaldere før den blir interessant.
Jeg ser på Veritas som en tankefabrikk, og ønsket dobbelt symbolikk i forhold til tittelen, både det å jobbe sent på kvelden og det å brenne fyringsolje.
Et bygg og en bedrift som jeg kjenner godt fra innsiden, siden jeg har fartstid i Veritas siden ganske lenge før dette bygget ble virkelighet.
Odd Tore
Bergliot E.
Flott vinterstemning med fine fargetoner og kontraster mellom varme og kulde. Syns du fikk et behagelig lys i vinduene på bygningen. Vedlig bra!!

Bergliot:)
Anne Lene B.
Hei Odd Tore
Utrolig flott stemning i et heller uvanlig motiv!! Fint komponert med nydelige fargemessige kontraster!! Flott!! :-)

Hilsen Anne Lene
Jan Frode A.
Jeg blir mektig imponert over den gode detaljeringen i de opplyste vindusflatene, sammen med lys og glød i hele bildet.
Bildet har en fin sammensetning av varme og kalde fargetoner som tiltaler meg.
Det ser unektelig kaldt ut med blåtonene og frostdisen i forgrunnen. God kontrast i så måte med de røde tonene innover mot høyresiden.

Teknisk meget godt gjennomført bilde.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu