Endelig vinter!
Da har endelig vinteren kommet til Trondheim også. I går var det utrolig flott ute i skogen. Nesten helt vindstille, kaldt og puddersnø på trærne. Selv sent på kvelden var det likevel nok lys til at det gikk an å fotografere.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Tokina 12-24mm f/4
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/11
  • Lukker3min 5s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234588} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Kai Frode G.
Varmt vinterbilde. Tror kanskje jeg savner litt mer bakke. Pent å se på.

Mvh

Kai Frode
Andreas L.
Et herlig bilde! Nå tror jeg det snart kommer snø til østfold også, gleder meg til å ta bilder.

-Andreas
Camilla S.
Heisann

Endelig litt vinter ja, synes det var flott å se på!
Pene farger, skikkelig vinterkos motiv, noe jeg må se langt etter på mine kanter.
Noe usikker med treet helt til høyre, savner kanskje å se toppen, føler treet velter nesten inn mot midten?

Uansett, herlig bilde, fargetonene gjør susen:)

-Camilla
Steinulf L.
Flott vinterlys og vel fungerende utsnitt.
Bergliot E.
Flott vinterbilde med det perfekte lys. Fargene i dette lyset er bare helt toppers. Savner også mere av forgrunnen. Det træet til høyre kunne jeg likt å se mere av. Virka som at det er i ferd med å velte inn i bildet. Men de andre trærne heller jo litt de og, så sånn sett fungerer dette godt.

Bergliot:)
Knut H.
En enkel og vakker komposisjon.
Fantastisk lys og fargespill.
Mvh Knut
ingeborg w.
Vakre pastellfarger og pent med snøen som ligger på trærne. Spesiellt med trærne som heller innover fra hver sin kant. Jeg savner toppen på treet til høyre tror jeg.
Nils G.
Rent og fint med farger som er godt mettede men allikevel rene. Dette liker jeg.
Jeg savner imidlertid også mer av bakken slik at blikket liksom får en bedre bakkekontakt.

nils
Stine J.
Hei Torbjørn,

Nydelig og rolig vintermotiv. Lyset er bare praktfullt. Her i Stavanger har vi enda ikke sett snø, bare masse vind og regn. :(

Jeg tror bildet ville blitt enda bedre hvis du hadde hatt litt lavere kamerastandpunkt slik at mer av bakken syntes. Men alt i alt bra.

mvh Stine
Eyvind R.
Et teknisk bra bilde, men innholdsmessig ordinært og kjedelig.

Mvh Eyvind
Odd E. k.
Hei Torbjørn!

Et flott fanget øyeblikk, der lyset spiller en stor rolle. Trærne vinkler faretruende, noe som sikkert kommer av kameravinkelen og at linsen ikke er linjær. Vinklingen preger retningen opp mot himmelen der lyset favner. Flott lys i skogen fra den rosa himmelen, noe som fremmer en fin stemning. Komposisjonen er flott, der trærnes plassering med den noe åpne sletten i forgrunnen er med på å gi en fin dybde og innsikt innover i skogen. Flått fanget Torbjørn!

Mvh

Odd E.
Chr. G.
Siser som herr Rugland - teknisk bra men innholdsmessig ordinært og det blir kjedelig. Å illustrere ''etterlengtet snø er nå ankommet'' kan nok være en utfordring.
Torbjørn K.
Takk for alle gode og konstruktive kommentarer.

Jeg kan være enig i at jeg ikke har kommet helt i mål med utsnitt og komposisjon her. Jeg hadde lyst å ha med himmelen i bildet, og siden skogen var såpass tett ble det vidvinkel-tre som lener seg bakover i bildet. Jeg skulle gjerne hatt med litt mer bakke, og kanskje toppen på treet også.

Jeg har en annen variant, kanskje mer klassisk, med loddrette trær og mer bakke, som jeg kanskje kommer til å legge ut etter hvert.

Torbjørn
Øyvind A.
Pent å se på, men innholdsmessig ganske kjedelig. Jeg er ikke så sikker på om endring av utsnitt/komposisjon kan redde dette, til det er motivet i seg selv for lite engasjerende.
mvh
Ø.
Odd Tore S.
Et pent glimt av vinter, en sjeldenhet inntil i går da dagen gikk med til å spa den vekk etterhvert som den kom.
Mye vidvinkelffekt og forholdsvis lite komposisjon slik jeg opplever det. Litt rart fargestikk i nedre venstre hjørne.
Jeg tror du var ute på rett tid, men ikke nødvendigvis på rett sted her.
Odd Tore
Knut Børge S.
Hei Torbjørn!
Dette var vakkert, nydelig stemningsbilde fra vinterskogen.
mvh KBS
Ole E.
Hei Torbjørn,
Jeg liker det jeg ser. Det er vel helst lys og farger som er bærende elementer. Komposisjonen synes jeg er helt ok, den lyse himmelen balanserer bra med det fremtredende treet til høyre. Enig i at det kunne blitt enda bedre om du hadde vist litt mer bakke.
Avsluttet .
Det var ett flott bilde.
Lyset og gjennskinnet i fargene på trærene gjør at det blir litt eventyriskt.
Håper vi får slik snø her i Bergen også snart..
Espen A. I.
Absolutt tiltalende bilde med inntrykk av snøen som er kommet - kanskje for en god stund siden - ellers blir dette litt innholdsløst og kjedelig.

mvh Espen
Erik J.
Jeg syns lyset er veldig fint, men komposisjonsmessig stemmer ikke dette helt for meg. Med så vidvinklet objektiv har du utrolig mange utsnittsmuligheter ved å bevege deg litt for å fristille ett eller flere trær eller grener. Litt mer selektiv her ville gjort susen, det virker det for meg som du har sett noe pent (og det har du!) men at du ikke riktig har bestemt deg for hva. Dette har jeg ofte opplevd selv, og det ergrer meg etterpå at jeg ikke brukte mer tid og eksponeringer når jeg faktisk har vært veldig nær noe som kunne blitt topp.
Ivar B.
Tja blir vel kanskje kommentaren fra meg denne gangen. Lyset er flott. Teknisk er det flott og artig å se hva du greier å få ut av kameraet på så lang lukkertid. Komposissjonen er også god med fin balanse. En tanke mer bakke hadde jo som nevnt vært en forbedring, men ikke mye heller. Jeg tror rett og slett at det bare er motivet som gjør at jeg ikke får det store engasjementet. Mvh Ivar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu