Kongeørnportrett
Utstyr
  • Canon EOS 10 D
  • EF 300 mm. f2,8 + 2 x converter
  • Brennvidde600mm
  • Blender-
  • Filmtypeiso 400 raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger988
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234194} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
kai j.
Dette var bare helt rått Rolf!
Ikke mye annet og si :-)

Mvh Kai Jensen
Robin J.
Enig med Kai, supert. Mvh RJ
Knut Børge S.
Fantastisk flott portrett av majesteten selv, ikke noe å utsette på her!
mvh KBS
Stian H.
Utrolig nærportrett. Ser jo nesten inn i hjernen på majesteten. At jeg ikke kjøpte 300 2,8 når jeg hadde en brukt på markedet her til overkommelig pris. En slik skal jeg ha!
Rolv B.
Gratulerer Rolf. Kunne du ikke komme litt nærmere? Spøk tilside; helt majestetisk og ikke en eneste artifakt! Dette blir enda en sofakommentar: om det skulle pirkes, og det skal det jo, så er det på min skjerm et ørlite blasst skjær over kongen, men dette er vel smak og behag. Helt topp! Er det rådyrhår på nebbet?
Vegard L.
Flott portrett. Det fremstår også blasst på min skjerm. For øvrig et støvkorn rett over ryggen i bildekanten. Skarpheten er rimelig god men ikke 100%, dette skyldes vel bruk av konverteren. En nytelse å studere detaljene i bildet.
Mvh Vegard
Aleksander M.
Litt blasst, men skarpt og helt rått bilde av fuglenes konge.

Mvh Aleksander
Birna R.
Det ''rå'' her er vel åtet? Teknisk ellers ikke overbevisende artsdokumentasjon, fremstår slapt og halvskarpt. Øyekontakten er der, men blinket i øyet mangler.
Geir Helge S.
Hei Rolf.
Det er et fantastisk motiv du har hatt fremfor deg her! Jeg må likevel henge meg litt på Lødøen og Rørslett. Det som hever dette bildet er en ganske skjelden nærhet til motivet, men utover det blir det teknisk for svakt til å komme opp blant dine beste.
Mvh Geir
Amund Blix A.
Nå er jeg ikke noen kjenner på naturfoto, men skal jeg vurdere det som jeg vurderer portretter flest, så må jeg si det skurrer litt tekniskt her.
Rett og slett litt uskarpt og med slapp kontrast. Tett og nært, men det er også det som avslører det tekniske her.

Mvh

Amund
Tom E.
Hei!
Skal ikke pirke på skarphet eller støvkorn,bare det å få nærkontakt med Kongeørn er jo helt konge i seg sjøl.
mvh tom
Rolf S.
Mange takk for ris og ros til dere.
Jeg kan forsåvidt være enig i kritikken, bilde er ikke 100% skarpt slik det er vist, noe en 2 x converter pluss beskjæring må ta noe av skylden for.

Jeg har til nå vist bilder av varierende kvalitet her på foto.no og vil nok i forsettelsen også vise bilder av varierende kvalitet slik mange andre gjør.
Mvh Rolf
Svein B.
Komposisjonen er tett og fin her Rolf, og posituren synes jeg kler formatet fint. Men som fler allerede har nevnt så skorter det litt teknisk før det blir helt toppkarakter på dette. Ikke helt treff på fokus og manglende kontrast blir tydelig. Med dette på plass hadde dette vært et glimrende komponert kongeørnportrett.

Mvh
Svein B
Trond H O.
Fint porttrett av majesten blant rovfugl.) litt blast i bakrunn ellers topp

mvh

Trond Hovland Olsen
Magnar L.
Er vel ikke så mye å utsette på dette Rolf. Tett og fin komposisjon og fokus sitter der den skal. Litt mere kontrast og fargemetning kan vel lett ordnes i P.S. I motstning til noen andre personer som har kommentert dette, synes jeg dette er en flott artsdokumentasjon.
mvh Magnar
Jan-Eilert P.
Enig med dine egne vurderinger.

Morsomt å se uansett.

J-EP
Ketil K.
Enig med deg at vi vel må kunne vise bilder der ikke alt er helt på topp og få råd og forslag til forbedringer. Litt mer jobbing med kontrasten, særlig i lyse partier og spesielt med øyekontrasten kunne likevel gitt mer igjen her. I områder der skarpheten kunne vært høyere finnes et par triks: Mørkne område, prøv unsharp mask og evt. et program som Picturecooler.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu