PRAKTFREGATTFUGL
Luftens pirat nr. 1. Den jager andre fugler og får dem til å slippe maten, som tyvjoene her hjemme. Bildet er tatt på Galapagos. Fregattfuglhannen har pumpet opp sin imponerende strupepose og venter på at en hunn skal falle for ham.
Men den har dårlig tid, kun etter noen timer er strupeposen visnet inn igjen. Selv om fregattfuglene hører til pelikanene, kan den knapt svømme, og har ikke svømmeføtter og man ser dem aldri ligge i vann svømmende rundt. Fregattfuglen er en luftens akrobat. Det finnes kun fem arter fregattfugler, spredt over store deler av verden i varme, kystnære strøk utenom det østre Atlanterhav.
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikkor 300 2,8 VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger567
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234134} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Rune Edvin H.
Stilig dings. Bra skarphet (som vanlig). Skulle gjerne ha vinkla'n litt annerledes slik at jeg hadde fått med resten av øyet
Rune
Aleksander M.
Artig bilde. Kul vinkel. Har sett noen bilder av denne tidligere.
Bra teknisk.

Mvh Aleksander
Steinulf L.
Oppblåst type, fint avbildet. Enig i REH's pirk om øyet.
Nina S.
Synes at det ''halve'' øye gjør bildet, det understreker den oppblåste strupen, og gjør at denne karen ser enda mer fryktinngytende ut.
Flotte farger og fin kontrast.
Mvh Nina
Odd Tore S.
Denne typen overgår de som er født og oppblåst i Blærum.
Fin holdning, og det halve øyet er en artig detalj. Et krampaktig forsøk på øyenkontakt med fotografen over all prakten?
Bra tekst, og bildet holder din vanlige standard.
Odd Tore
Robin J.
Fantastisk skarphet . Litt uvanlig positur og utsnitt men funker bra. Mvh RJ
Geir Helge S.
Jeg liker utsnittet, men er litt usikker på øyet. Denne typen atferdsbilder er desverre ikke så vanlig å se. Stort pluss for kreativiteten, men alt i alt føler jeg at det mangler litt, ikke på det tekniske, men på komposisjonen...tror jeg ;-)
Må se på det flere ganger.
Ellers vil jeg bare si at de siste bildene dine har vært til inspirasjon.

Mvh Geir
Ketil K.
Takk for kommentarer her. Det er jo morsomt når komposisjonen blir hovedtemaet i et fuglebilde. Og at meningene er delte tyder på at kanskje noen ikke blir helt ferdige med dette med en gang - uten at det skulle være et for oppblåst utsagn?
Anne-Lise S.
Det som imponerer meg er fokus, skarphet og fargene. Ser ut som du har den på maten. Artig hvordan du har klart å fange denne posituren så det er tydelig at den klarte å sjarmere deg i senk før posen falt sammen. Jeg hadde falt jeg også! Ser at det halve øyet har blitt gjenstand for meningsutveksling her. Selvfølgelig ville det gjort seg om hele øyet var med, men samtidig viser dette at det er litt av en oppblåst positur han har denne karen, og hvordan han klarer å få valgt seg den fineste dama uten å nesten få sett henne blir et lite mysterium... ;-) He, he...

Anne-Lise
Bent O.
Hei Ketil, dette likte jeg veldig bra. Knalltøff komposisjon, og den røde delen av fuglen gjorde bildet. Topp skarphet, og jeg synes også at øyet på fuglen burde være med slik som du har gjort det. Skulle jeg pirke i noe var det kanskje at de grønne bladene ved siden av fuglen ikke hadde vært der, men som vanlig et meget bra bilde fra deg.

mvh Bent
Kjell Sigurd S.
He he, det må jeg si :-) For en fuglekasse, ehh... brystkasse! Som alltid teknisk høyt nivå fra deg. Utsnittet er tøft og originalt. Liker at du har tatt med det grønne til venstre, det gir bildet en ekstra dimensjon. Bakgrunnen er kanskje litt grå men fuglen er til gjengeld en fargeklatt av dimensjoner. Rikelig med detaljer. Likte dette Ketil.

Kjell S
Eirik G.
Hei,

Hos meg får du pluss for orginal komposisjon, men skulle, som noen av de andre her, ønsket å se litt mer av øyet. Synes også at busken i bakgrunnen tilfører bildet litt liv, og ville ikke fjernet den som noen foreslår. Eksponeringen sitter som den skal ser det ut til.

EIG
Svein B.
Fargerikt og iøyenfallende fuglebilde av nok en fantastisk art. Likevel blir dette bildet fort kjedelig i mine øyne. Svært bra teknisk (noe lillastikk i det svarte enkelte steder til tross)- men bortsett fra det fenger ikke denne løsningen meg helt. Det blir nesten for tett på til å kunne duge med denne posituren og kameravinkelen. Komposisjonen er utradisjonell- men virker heller ikke overbevisende. Mulig en langt tettere komposisjon kunne blitt en løsning som hadde passet innholdet bedre....?

Mvh
Svein B
Ketil K.
Takk for nye kommentarer. Svein: Lillastikk? Dette er en del av kjennetegnet for arten. Alternativet er grønnstikk, da hadde det vært den svært like storfregattfuglen. Den hekker side om side med praktfregattfuglen. For hannens vedkommende er det metalliske skjærets farge som avgjør artsforskjellen. Dessuten er jo dette kroppet ned til kloss hold, så jeg skjønner ikke helt hva du mener med tettere komposisjon – mener du et delutsnitt?
Svein B.
Det jeg mener med lillastikk er felter med lilla i det svarte- sees i nebbet, og et lilla felt foran øyet. Kanskje skal det være slik- det har ikke jeg kunnskap nok til å si noe om, men det ser litt i overkant flekkvis ut.

Med forslag om tettere komposisjon mener jeg at denne posituren egentlig ikke drar nytte av tomrom rundt motivet (i mine øyne). Jeg ser for meg en komposisjon der formatet endres til en mellomting kvadrat/høydeformat, med fint lite annet enn fugl, beskåret tett inntil strupepose på begge sider, og ned til nebbspiss.

Mvh
Svein B
Ketil K.
Det skal i utgangspunktet altså være slik, men enig i at det ser litt vel flekkvis ut, og skal justere det. Men den lilla fargen ved øyet (og på ryggen) er altså artstypisk.

Når det gjelder komposisjonen forstår jeg de som har ønske om å se mer av fuglen som art. Jeg har her forsøkt heller å se på fuglens spesielle strupepose som noe jeg har ønsket å benytte i komposisjonen. Hvordan fuglen ”egentlig” ser ut blir dermed litt borte, men føler det blir vel naturfotokonservativt å ikke utnytte muligheten som forelå.
Arne S.
Frekt og fint utsnitt. Øyet er vesentlig, selv om strupen er det karakteristiske. Jeg distraheres av det grønne. Ikke minst fordi fregattfuglen er luftens og havets baron, men også rent visuelt. Ikke ditt beste fuglebilde. (Det skal godt gjøres.) Men en annerledes tilnærming er befriende.
Jonas L.
Morsom vinkling av denne fantastiske fuglen!

Jonas
Stine J.
En underlig skapning. :) Flotte farger, en merkelig vinkel som fungerer bra. Fint at vi ser litt av øyet.

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu