Sunset galleries
Kolsåstoppen i Bærum sist lørdag kl 15:30
Utstyr
  • Canon 20D
  • Tokina 12-24mm f4
  • Brennvidde13mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW, ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger637
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232514} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Aleksander M.
Veldig flott med skyene, lyset og utsikten.

Mvh Aleksander
Melvin A.
Spennene bilde. Ville kansje tatt vekk krakken. Ellers flott komposisjon.
Ann T.
Hei, dette synes jeg er VELDIG pent! Et herlig syn, som du har gjennomført på en fin måte. Bra at du tok med benken - men trist at det har vært utsatt for hærverk.

Hilsen, Ann


Odd E. k.
Hei Oddvar!

Sikkert en flott plass å sette seg ned på og nyte stillheten og den flotte utsikten. Det har jo vært folk på stedet, men de ventet vel ikke til solnedgangen begynte. Fin komposisjon, skarphet og utsnitt der utsikten på den flotte plassen er upåklagelig. Du var der Oddvar, flott levert!

Mvh

Odd E.
Kjetil K.
Dette var et flott skue! Fint lys og glimrende komp og skarphet.. benken må være der ja... Hadde vært fint å sittet der å sett utover skyene...

Mvh Kjetil
Oddvar T.
Mange takk for hyggelige kommentarer! Ja, det var en fin stund deroppe. Jeg har nettopp kjøpt meg vidvinkelzoom, og jeg må si det er et spennende objektiv i slike situasjoner.
Brita Helen E.
Hei!
For et vakkert øyeblikk dette må ha vært! Nydelig utsikt,som å skue utover i en uendelig evighet. Fantastisk vakkert rett og slett!
Likte spesielt godt den mørke kronglete buska som stikker frem der,den ga ekstra liv i bildet. Flott levert! :-)

Hvor høy er Kolsåstoppen forresten?

Mvh Brita...
Ole E.
Nydelig! Her er det mange ting som bidrar til et skikkelig flott landskapsbilde. Spesielt lyset, som vi nesten ikke har sett i min del av landet siden i en gang i fjor. Må bare lene meg tilbake i stolen og nyte dette.
Oddvar T.
Mange takk til Brita og Ole! Dette var jo oppmuntrende!
Bærum har ikke særlig høye fjell, Brita, og Kolsåstoppen vil jeg gjette ligger på 3-400moh.
Den tørre buska du nevner Brita, har forøvrig en liten plass i norsk klatrehistorie. Kolsåstoppen er et klassisk klatrefelt, med historie tilbake til i hvert fall 1900. En av de klassiske rutene kommer opp ved denne buska, og ruta har fått navnet ''Tørrgrana''. Den ble gått første gang tidlig på 1900-tallet, så treet må ha stått tørt nokså lenge. Forøvrig synes jeg den ser ut som en furu, men vi må jo ha respekt for de gamles navnevalg.
Bergliot E.
Et skikkelig drømmebilde dær du har fått med både riktig lys, dybde og spennende detaljer. Du har virkelig hatt kameraet oppe til riktig tidspunkt mht lyset. Utrolig flott! Håper du får flere sånne flotte dager for du har jo en meget spennende detalj i bildet ditt, nemlig det gamle træet som vil være et flott motiv i seg selv når bakgrunnen er så flott som den er her.

Bergliot:)
Oddvar T.
Hei Bergliot!
Det er ikke ofte jeg får så mye skryt, så dette varmer! Jeg skal følge med på det gamle treet :-)
Brita Helen E.
Hei igjen!
Takk for svar på spørsmål! :)
Så interessant å lese det du skriver. Hmm,,synes også det ser ut som en furu,jaja.. hehe! Gran eller furu,vakker var den iallefall :)

Mvh Brita...
Knut H.
Et vakert motiv med mange gode
elementer.Lyssettingen og fargene i bilde
ditt er helt topp.Komposisjonen får et løft
med tørrfurua den gjør seg i bilde ditt.
Flott dette Oddvar.
Mvh Knut
Oddvar T.
Takk, takk!
Birna R.
Du har falt for fristelsen til å ta med alt for mye på en gang. Slikt blir det sjelden bra bilder utav.
Oddvar T.
Endelig en kritisk kommentar!! Det er bra! Du har rett, Bjørn. Mine vidvinkelbilder blir nok ofte slik. Jeg skal forsøke å være mer bevisst på å isolere noen få elementer.
Dag T.
Utfordringen med vidvinkel er å bestemme seg for hva som er hovedmotivet, og så gå plassere seg slik at det valget blir understreket. Her er benken litt for liten for meg. Tror jeg ville konsentrert meg om den og skyene, og prøvd å bli kvitt trærne.
Jan Rolf J.
Formye på en gang, blir sjelden bra bilder, men ikke denne gang. I utgangspunktet ville også jeg prøvd å følge ''reglene'' å konsentrere meg om færre ting. Men bra at du ikke gjorde det da! Jeg synes at dette ble meget bra, jeg ble fasinert og jeg synes bilde ble godt! OK, litt kutting hadde nok gjort seg, litt av himmelen og litt på venstre side, men ikke mye. Benken, trærne og lyset m.m. gjorde bildet spennende. Godt, meget godt!

Jan! :)
Oddvar T.
Takk til Dag for konkrete råd. Og takk til Jan for dine synspunkter. Det er gøy for meg at det blir litt diskusjon rundt bildet mitt!
Selv synes jeg bildet som ''mange-elementer''-bilde ble veldig bra! Men jeg var ikke veldig bevisst det å velge ut enkeltelementer da jeg var der oppe. Derfor er dette en nyttig påminnelse fra Bjørn og Dag. Kanskje kunne jeg da fått til noe helt annet og eventuelt bedre. Vi får se neste gang.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu