Drømmeland
Jeg vandret over kanten og ble blendet.
Ikke av lyset og ikke av kirken.
Jeg ble blendet av en magisk trollverden.
Ikke av den svarte sorten
men av en drømmeverden.
Den var i forvandling hele tiden
og naturligvis måtte den lagres i PCen's skjulte verden.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 70 - 200 f4 L
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger400
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231928} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Anne-Lise S.
....og til sist endte den her hvor også vi dottere kan skue inn i denne eventyrlige tåkeverdenen med det gylne lyset, som skjuler noe og viser noe annet! :-)

Anne-Lise
Anne Kari Berg K.
Nydelig. Fin belysning, mye å se på. Men egentlig synes jeg kanskje det nederste bildet kunne stå for seg selv :)


mvh Anne Kari
Sigbjørn L.
Et herlig bilde! Ble ganske fengt av dette bildet! De nære husene står i fin sammenheng med de husene i bakgrunnen. Eneste er kanskje at man hadde fått frem enda mer om du hadde et lavere kameraperspektiv. Er det manipulert noe?
Odd Tore S.
Oi!
Her var lys og stemning i mer enn bøttevis.
Det minte meg mye om Lierbygda sett fra Hørtekollen, men jeg regner med at det er flere steder med kirker som ligger slik til.
Kirke er egentlig et nøkkelord her. Vel er lys og omgivelser vakre, men jeg synes at kompen kunne vært annerledes, f.eks. kirken plassert nede i venstre hjørnet nær skjæringspunktet for det gyldne snitt der.
Siden jeg ser tretoppen i dette området, regner jeg med at du har grunnen til valget der, men man må få lov til å drømme litt på fotografens vegne.
Odd Tore
Ann T.
Heaven on earth? Det ser ut som det er et annet verden ihvertfall som flyte over skyene. Nydelig! Flott sett og bra gjennonført.

Mvh. Ann
Kenneth K.
Dette var vakkert. Fin stemning med tåka! Meget bra Nils! Flott gjennomført! Meget godt bilde dette her. Meget fint utsnitt!

mvh Kenneth
Nils G.
Takk skal dere ha.
Eventyrets gyldne lys fenger nok de fleste av oss, ihvertfall meg.
Jeg tok også bilde av forgrunnen, det må jeg vurdere for senere innleggelse.
Odd Tore er på sporet. Det er Lierbygda sett fra Kraft og nedover i rettning mot Drammen. Tranby kirke er ute på venstresiden.
I slike tåkebilder fascineres også jeg av å kunne se flere verdener kun adskilt med tåke.
Og naturligvis er jeg litt fornøyd selv også. Tilfeldighetene rår og jeg var så heldig å få være der akkurat da det var slik.

Nils
Odd Tore S.
Hmm, var på Kraft annen juledag og videre innover til Stormyr. Vi hadde også flott solnedgang rett i øynene, men dette motivet fikk jeg ikke med meg.
Vakkert var det i alle fall, tatt fra det åpne området ved det lysende ''juletreet''?
Odd Tore
Inger-Lise S.
Dette er vakkert!
Er ikke ofte nok på Foto.no for tiden til å få med meg alt, men ville trodd jeg hadde fått med meg dette........Blir håpløst å få oversikten..Men glad for å ha fått se dette :-)

Inger-Lise
Cato R.
Hei Nils.
Et fantastisk innholdsrikt bilde. For meg er det sol strålene som drar seg diagonalt gjennom tåka som virkelig setter prikken over ien. Det ser ut som det er en halo langs den nederste delen (tranby kirke) og denne skjemmer litt for noe som ellers er at knallt bilde.

Mvh

Cato
Torbjørn K.
Fantastisk bra lys og stemning i dette bildet, Nils! Mange spennende detaljer i bildet og veldig flott at man ser solstrålene komme på skrått innover. Jeg synes utsnittet blir noe trangt, og kunne tenke meg 1cm ekstra til venstre og i toppen.

Torbjørn
Nils G.
Veldig hyggelig å se at dere liker bildet mitt.
Jeg rigget meg opp i nærheten av ''juletreet'', helt ut mot kanten og så til toppen. Og det er tatt andre juledag.
Det vakre i naturen kan aldri oppleves for ofte. Vi er heldige vi som liker å ta bilder av dette for så å etterbehandle inntrykkene så drømmene får et videre liv.
Haloen som synes rundt kirken og et par andre steder finnes også i raw-bildet. Cato har forøvrig rett i antydningen om at bildet er noe etterbehandlet i PS for å intensivere lyset.
I toppen av bildet har jeg klippet av litt. Tåkeskyene ville slett ikke legge seg slik som jeg også ønsket.

Nils
Atle Q.
Hei Nils
Dette var flott. Det meste er sagt om det fine lyset. Kanskje ville jeg kutte under bebyggelsen i overkant av bildet, men løsningen du har valgt fungerer også.
Gratulerer med fint bilde.
Atle
Steinulf L.
Flått skrålys. Her var det mye å betrakte, nesten for mye. Nedre del står nok på egne ben, samtidig som landskapet i øvre del skaper spenning. Tror jeg unnlater å velge her.
Kjell S. R.
Det er et fantastisk lys som er fanget her. I motsetning til mange av de andre kommetarene ville jeg nok ha valgt hele ruten - men ha klippet rett over grana nede til venstre. Den forstyrrer roen i bildet.

Bildets styrke ligger i flott eksponering og nær perfekt komposisjon. Den ville ha vært perfekt med beskjæring nedenfra - rett over grana (... etter min smak).

www.rakkenes.com
Nils G.
Takk skal dere ha Atle, Steinulf og Kjell.
Jeg ser at mange kommentarer går på å klippe vekk noe av den nedre delen i bildet. Jeg ser det positive i forslaget og skal legge ut en klippet versjon senere i dag.

Nils
Brita Helen E.
Hei!
Dette var bare eventyrlig og vakkert,gitt! Lyset her er fenomenalt og gjør hele bildet. Det nederste bildet står godt alene,men synes dette ble veldig bra! Enig ang. kutt nede,den grana forstyrrer litt i det ellers så harmoniske bildet.

Mesterlig utført! :)

Mvh Brita...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu