Storjo jager havørn
Tok dette bildet på Runde. Storjoene jobbet hardt for å få havørnene bort. Jeg så fem havørner samtidig over storjokolonien, og storjoene hadde en travel jobb med å jage dem bort!
Det var en stor opplevelse!
Synes bildet ble bra, men kvaliteten kunne vært bedre.
Bildet inngår i albumet Runde-sjøfuglenes sørligste rike - Bilder tatt på Runde
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-03 20:20:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 70-200/2.8 m/2x converter
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger532
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231589} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Knut Børge S.

Rett og slett imponerende dette aleksander, du fanger litt av noen situasjoner med kameraet ditt;) Som du selv har nevnt kunne det tekniske vært litt bedre, men det synes jeg ikke gjør så mye for det er en så bra situasjon i seg selv.
mvh KBS
Bent O.

Bra fanget situasjon Aleksander, dette kommer til å bli helt hundre etter hvert. Bare stå på, så er jeg sikker på du kommer med bilder som er teknisk på topp også. Ikke lett å fange slike situasjoner og få alt til å stemme.

Lykke til videre.

mvh Bent
Odd E. k.

Hei Aleksander!

Et flott fanget motiv, der havørnen sikker ikke bryr seg så veldig mye om joen. Bildet mangler en del på skarpheten samt at motivet er et stykke unna, noe som fører til at en mister endel detaljer i motivet. 2x konverter som tilsvarer 400 mm og håndholdt kamera muligens ?, gjør sitt til at det skal noe til for å oppnå max kvalitet og skarphet. Uansett et flott fanget motiv Aleksander!

Mvh

Odd E.
Knut H.

Hei Aleksander.
Fantastisk fanget Aleksander,dette må
ha vert spennende,V2 ser de ut som høyre
vinge mangler noen fjær,v1 ser ørna lysere
ut under buken pluss fjæra er inntakt
var de storjoen som nappa ho?
Hilsen Knut
Kjell Sigurd S.

Flott fanget situasjon Aleksander. Synes V2 også hadde fine kvaliteter. Kombinasjonen zoom og 2X converter er ikke det enkleste å få et godt resultat av. Du har klart deg fint her.

Kjell S
Aleksander M.

Takk for mange kommentarer.

Odd E.: Ja, kameraet er håndholdt. Ellers tror jeg ikke jeg hadde rukket å få noen bilder i det hele tatt.

K. H.: Jeg vet ikke om storjoen nappet fjæra, jeg skal ikke si sikkert at den ikke gjorde det eller at den gjorde det.
Det kan også hende at jeg har husket feil, og at V1 og V2 var to forskjellige havørner. Bildet ble jo tatt for snart et år siden (forrige vår) så det er ikke så lett å huske.

Aleksander
Avsluttet .

Hei aleksander
Du er en VELDIG god fotograf! det å fange fugler i LUFTA er veldig krevende! jeg beundrer deg den ferdigheten! men akkurat dette bildet er en flott situasjon, men det mangler en god del på skarpheten(desverre) ellers er bildet veldig fint:)

Mvh Daniel
Terje S.

Flott fanget situasjon Alexander. Kombinasjonen 2x converter og zoom objektiv er ikke heldig. Personlig bruker jeg aldri converter på zoom objektiv. Kun på faste brennvidder og da kun i nødstilfelle. Bildebehandlingen din blir du helt sikkert bedre med når du får mer erfaring. P.s bruk tipset jeg sendte til deg om konvertering fra Raw til Tiff og konvertering til Jpeg.

Lykke til med nye blinkskudd

Mvh Terje
Aleksander M.

Takk for kommentarene!
T.S.: Nei, det er ikke sikkert det er verdens beste kombinasjon, men når jeg har tilgang til det er det jo bedre enn å kjøpe et nytt dyrt objektiv, eller? Skal begynne å bruke tipset ditt!

Aleksander
Olav S.

bilde var knall bra. men bilde kvaliteten kunne vor bedre, men det er ikkje enkelt
Aleksander M.

Takk for kommentaren!

Aleksander
Ketil K.

Det spennende i dette bildet er det fortellende. At størrelsesforskjellen på en storjo, som er en stor fugl, og en havørn er så enorm hadde jeg ikke tenkt på. At storjoen også faktisk klarer å jage havørnene viser hvilken tøff fugleart det er. Det er jo kjent at en av årsakene til nedgang i krykkjekoloniene er at havørnene forsyner seg med massevis av krykkjeunger. Krykkjene har ikke noe å stille opp med til forsvar, annet enn å hekke rundt husene på fiskeværene der ørnene ikke tør å komme av frykt for mennesker. Storjobestanden går derimot opp, noe som blant annet viser at den med suksess evner å forsvare seg mot sine fiender.
Aleksander M.

Takk for kommentaren.
Det stemmer det du sier. Krykkjene på Runde er i sterk tilbakegang, mens storjobestanden bare øker. Takk for at du kommenterte noe størrelsesforskjellen også. Det hadde jeg faktisk ikke tenkt så nøye gjennom på forhånd.

Aleksander
Andreas S.

Heisann

Nok et veldig bra bilde fra deg! Synes du har fanget situasjonen bra og med helt grei kvalitet. Her er det selve situasjonen som er verdt en kommentar, det tekniske følger bare med:) Bra!

Mvh. Andreas D.
Aleksander M.

Takk for kommentaren!

Aleksander
Rolf S.

En spennende situasjon som forteller slik Ketil Knudsen skriver.
Med litt bedre skarphet så blir dette knall.
Stå på videre!
Mvh Rolf
Geir N.

Hei.
Det var nok en flott opplevelse å få se denne jakten. veldig bra fanget situasjon, det tekniske er nevnt.
mvh
Geir
Aleksander M.

Takk for kommentarene!

Aleksander
Tom Dysa S.


Wow...dette var ett bilde fylt med fart og spenning,og dramatikk, du har virkelig dreisen på dette med fugle foto......takk for kometaren også...

mvh Tom Dysa..
Aleksander M.

Takk for kommentaren!

Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu