Is og vann
Favorittbekken har her pyntet seg med kledelig is. Og jeg lot meg fange og fascinere av dette flotte synet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-30 16:35:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-01 14:23:16
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 24-105mm f4 L IS
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/1s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger345
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230718} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Åsmund I.
Fin dybde i bildet, med vannet som klatrer ned hyllene i bekken. Lysspillet på fjellet som skimtes innimellom is og vann er det lille ekstra, og gjør det litt mer spennende enn bare rennende vann. Kanskje en litt for tradisjonell tilnærming til motivet? litt ''rett på'' på et vis... Mulig det kan være spennende å fokusere mer på detaljer i bekken? isdetaljer i en slik bekk pleier å være svært fotogene. Fint, spesielt lyset.

Mvh Åsmund
John H.
Tatt med et L-objektiv, det var min første tanke. Vakkert og iskaldt. Liker bildet uten helt å kunne forklare hvorfor. Ett ekstra peong til deg for at du drasser med stativ, det er noe som jeg må bli flinkere til.
Steinulf L.
Vakkert, teknisk bra, med rom for flere utsnitt, bl.a uten fallet helt i bakgrunnen.
Nils G.
Takk skal dere ha.
Jeg liker også lysspillet der solen treffer Åsmund.
Og stativ må naturligvis være med John.
Takk for forslaget Steinulf, jeg har nå lagt ut en versjon med ditt forslag.

Nils
Kenneth K.
Meget bra dette her Nils. Dette likte jeg. Jeg likte v2 best fordi da blir det ikke så forstyrrende i bakrunnen. Meget vakkre farger. Dette likte jeg.

mvh Kenneth
Terje K.
Ikke vanskelig å forstå, at dette er en favorittbekk ;-)
Spesielt V2 var flott...reinere utsnitt her. Nydelige farger, bra komp og velvalgt lukkertid, som selvsagt krever stativ ja ;-)
Vanskelig å si for meg selvsagt, men jeg sitter med den følelsen, at jeg har lyst å se mer på sidene..virker som de fine ''fossefallene'' kommer ut av intet slik det er nå.

Terje
Anne-Lise S.
Forstår godt at du måtte forevige dette, Nils! Vakkert lys, og jeg liker godt hvordan du har klart å komponere dette bildet. Det må ha vært vanskelig å velge utsnitt her, med bekken som naturlig faller nedover som i etasjer, og med det flotte lyset som faller inn enkelte steder nedover i bekken. V2 mistet noe dybde, men ble samtidig roligere.

Anne-Lise
Rune S.
Meget vakkert med spillet mellom rennende vann og is nedover i etasjer. Fint også hvordan vannet kommer ifra to sider inn imot midten i front. Meget bra sett og komponert, synes jeg.

Godt Nytt År!

Mvh
Rune S
Fred S.
Ganske pent, en mulig variant ville ha vært å droppe de små fossene øverst, og konsentrere motivet rundt det isbelagte området. Ser antydning til sollys et par steder, lurer på om det ville ha kommet bedre til sin rett i en mørkere versjon.

vh fred
Ivar B.
Versjon 1 har god linjeføring, men blir likevel litt mye preget av mange elementer og gir ikke helt ro. Versjon 2 lykkes du bedre med i mine øyne. Hemmeligheten ligger i å isolere motivet. Det er så lett når vi fascineres å ville ha med mye, det er jo så vakkert. Selv slår det meg ofte at få elementer og isolering av motivet gir bedre resultater. Ved å isolere bruker man også antydningens kunst. Man antyder noe om miljøet rundt uten å avsløre og jeg tror dette øker spenningen i bildet. Versjon 2 har god linjeføring. Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Det er praktisk med en favorittbekk nå for tiden, når is kan være så forgjengelig i løpet av kort tid.
Jeg synes at dette ble pent som bilde av en trivelig og passe stor bekk i med solstreif og småfosser. v1 er OK for meg, v2 likeså, dette er ikke akkurat et motiv som innbyr til stor spenning. Og det er helt greit.
Bekken byr gjerne på muligheter til detaljstudier også, kanskje ikke akkurat i det viste utsnittet.
Jeg har også en favorittbekk ikke alt for langt fra der du holder til, men hittil så er den en for stor utfordring.
Godt nytt år!
Odd Tore
monica p.
Kjempeflott bilde med fine kalde farvetoner, tror jeg velger meg versjon 2 jeg.
Godt nyttår til deg og dine.
Mvh Monica:o)
Nils G.
Godt nytt år! Og takk for nye kommentarer og justeringsforslag.
Jeg har nå lagt inn en noe mørkere versjon etter forslag fra Fred. Jeg har også klippet noe på sidene.
Jeg har fremdeles problemer med å definere mitt valg her.

Nils
Frank N.
Dette var en fin elv. Kan tenke meg at potensialet er stort her året rundt.
Lyset er fint og jeg liker utsnittet, men det kan også fungere uten vegetasjonen du har oppe i hjørnene. Tonemessig synes jeg V3 er best.
Det eneste jeg lurer på er om det kan bli en anelse skarpere.
Nils G.
Takk skal du ha Frank. Jeg skulle også ønske det var litt skarpere. Jeg brukte stativ og objektivet tror jeg også er bra nok. Problemet tror jeg er vannet som renner over alt slik at skarpheten nærmest renner vekk.

Nils
T.B. S.
Likte bildet godt. Versjon 2 synes jeg var best. En annen mulighet hadde kansje vært å flyttet seg litt til venstre om mulig. Beholdt "fossen" i bakgrunnen og til venstre, men kuttet ut høyre side. Dette for å beholdet dybden i bildet. Men smaken er som baken. Delt :)

Mvh Tore
Nils G.
Takk skal du ha Tore.

Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu