Teltleir i fjellrypas rike- Nært på fjellrypa- Ser du rypene?
(Fra Varangerhalvøya- Finnmark) Noen ganger holder det ikke med tele. Vidvinkel er bra på landskap, men da er det vanskelig å komme nærme nok. Denne gangen ville jeg vise noe mer enn et tradisjonelt artsportrett. Det gjorde at jeg måtte komme nært. Det ligger litt kryping bak dette bildet. Du kan fortelle meg om du syns det funker.
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde24mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger752
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229205} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Jon Erik V.
Ja det funker! Herlig motiv og farger.
Jon
Svein B.
Synes dette funker ganske bra Jan-Eilert. Rypene er bittelitt anonyme i bildet- hadde ikke teksten på bildet gjort meg nysgjerrig på hvor rypene var så er det ikke sikkert jeg hadde sett dem, og det røde teltet trekker blikket til seg- og hjelper ikke med å oppdage rypene. Jeg synes likevel du har kombinert et fuglebilde/landskapsbilde på en fremragende måte- fine linjer og god komposisjon. For bildet alene tror jeg teltet er et overflødig moment. I en gitt bruk av bildet vil sikkert teltet ha sin funksjon i bildet også.

Mvh
Svein B
Jan-Eilert P.
Takk for interessante tilbakemeldinger.

Svein: Din kommentar bekrefter hva jeg selv tenker om bildet. Dette er derfor en tilbakemelding jeg regnet med å få. Dette bildet kommer kanskje best til sin rett i stor print (A1). For så store bilder er det viktig med god dybdeskarphet og interessante detaljer. Jeg er enig i at rypene blir litt små på web-visning som her. Når det er sagt har jeg versjoner der rypene ikke trykker, men har reist seg. Da er de enkle å oppdage, men bildet mister da noe av sjarmen.

Jan-Eilert
Knut-Inge J.
Har sans for denne type naturfotografi. Viser rypa i sitt rette element og alle som har vandra i denne type terreng veit kor vanskeleg det er å oppdaga henne før ho oppdager deg - og flakser opp like framfor skotuppane dine. Fine linjer i landskapet - det raude teltet ''plagar'' ikkje ein som meg, som er raud-grøn fargeblind :-)
Jan-Eilert P.
Hyggelig at du liker dette bildet Knut-Inge
Kjetil S.
Knallfint rype- og miljøbilde. Jeg kunne godt vært foruten både telt og tekst.

mvh Kjetil
Jan-Eilert P.
OK- takk for kritikk kjetil.

Setter pris på ærlige tilbakemeldinger.

Jan-Eilert
Ronnie S.
Først så lurte jeg på om du hadde tatt et intetsigende bilde..... men så fikk jeg se forgrunnen. Og så ble opplevelsen av bildet helt annerledes. Å ta vekk teltet blir feil. Bildet har også en ''tomhet'' i seg som ihvertfall gir meg følelsen av å være helt alene på en positiv måte. Et bilde til ettertanke for de som ser litt forbi det opplagte.
Jan-Eilert P.
Takk for tilbakemelding Ronnie.

Ja- rypene er ikke så enkle å oppdage. Det er de som Knut-Inge sier ikke alltid i virkeligheten heller. Det er det som er spennende. Jeg er litt nysgjerrig på hvor mange som har sett på dette bildet uten å oppdage rypene? Det får jeg selvsagt aldri greie på, men det kunne vært artig å vite..

Jeg setter pris på at du endret syn på bildet etter å ha oppdaget rypene.

mvh

Jan-Eilert
Einar Y.
Hei Jan-Eilert.
Pent fanget,hjelp av hund?
Uansett,Hillebergen lyser (som alltid) opp i terrenget,et bilde som de sikkert vil ha til neste katalog...
God jul og godt nytt år!
E.
Aleksander M.
Først synes jeg dette bildet så veldig dårlig ut, og ikke noe spennende. Så leste jeg teksten og oppdaget fjellrypene og teltet. Da ble bildet med en gang mye bedre!
Likte dette veldig godt, men ville eventuelt godt litt nærmere fjellrypene.

Mvh Aleksander
Jan-Eilert P.
Einar: Ikke ved hjelp av hund, men ved hjelp av kikkert. Brukte god tid på å la rypene få ro før jeg sneik meg fra teltet (i bunn av dalen og rundt).

Aleksander: Jeg endret teksten og la til ''Ser du rypene'' da jeg leste Ronnie Sund sin kommentar). Din og flere andres tilbakemelding her bekrefter at dette bildet er i minste laget for presantasjon i denne størrelsen, uten tekst ved siden av.

Nærmere fjellrypene er imidlertid kanskje litt mye å forlange. Som jeg skriver i teksten bruker jeg vidvinkel (24mm) for å få dette perspektivet og bra dybdeskarphet. Dette bildet skiller seg derfor litt ut fra tradisjonelle rypebilder som man vanligvis tar av ryper. Det er en fin måte å vise landskapene rypene oppholder seg i- og samtidig viser det hvor god kamuflasjen deres er. (Det er jo tilbakemeldingene et eksempel på). Avtanden til rypene er i ca: 1,5 meter. Tror ikke jeg kunne kommet så mye nærmere.

Jan-Eilert
Vegard L.
Artig med rypene og teltet. Det ser også ut til å være et lettgått terreng. :-)
Ha en trivelig jul!.
Mvh Vegard
Randulf V.
Fint bilde. Men fjellrype heter vel rock ptrarmigan paa engelsk...
God Jul onskes fra New Zealand.

Randulf
Jan-Eilert P.
Takk for julehilsener.

Vegard- Ja- for det meste er det lett å gå på Varangerhalvøya

Randulf- Ok- det var nytt for meg. God Jul til dere og lykke til videre på ekspedisjonen.

Jan-Eilert
Bergliot E.
Flott bilde av en praktfull natur. Kan tenke meg at du måtte krype for å få med rypene her. De er jo ellers så vage for mennesker. Terrenget så veldi flott ut for turing. Likte dette bildet som viser den storslåtte hjemmet til rypene.

Godt Fotoår til deg!

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu