Kongeørn på rev
Vel, vi har jo sett de langt bedre her inne.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-17 22:42:32
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 120-300mm f2,8
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger415
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228738} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Jarl Johnny J.

Greit vi har sett de bedre her inne men det er fremdeles et bra bilde syns jeg. Ligger du under kamo eller noe eller for å komme så nærme? Kunne tenkt meg og se mer av fuglen jeg faktisk... Må være litt av en opplevelse og oppleve denne karen på så nært hold. Misunnelig...

Mvh Jarl
www.3j.no
Knut Børge S.

Et flott bilde av den majestetiske fuglen, ikke noe å utsette på skarpeheten. Kjempegod øyekontakt!
mvh KBS
Espen B.

Meget bra dette! Finner ingen ting å trekke for. Kanskje litt mer luft foran dersom det finnes?

mvh
Espen Bergersen
Eyvind R.

Nært og fint, Svein. Fine detaljer og farger..

Mvh Eyvind
øystein S.

Meget bra,du har greid å fange blikket til denne fantastiske fugelen, fargene er også fine og reine.

mvh.øystein
Aleksander M.

Flott fanget. Regner med at du har lugget lenge for å få sett denne.
Synes ikke dette er ditt beste kongeørnbilde, men det er slett ikke dårlig likevel. Bra skarphet, og kontrast. Fine farger og bildet er tatt akkurat i det rette øyeblikket der den kikker opp. Er litt usikker på om jeg synes det er fint eller ikke med reveskrotten som ligger der. Den er jo ikke så fin. Likevel ville det kanskje virke litt unaturlig om du la den litt ned i snøen, for da var jo kongeørnas bein under snøen de også.

Mvh Aleksander
Rolf S.

Det blir nok vanskeligere og vanskeligere å vise nye gode bilder av denne arten fremmover, det er så mange gode ørnebiler på nettet etter hvert.
Bilde er skarpt og greit nok men du har vist mere spennende bilder av Kongeørna før.
Bildet ditt av liten ørn i stort landskap som du viste tidligere syns jeg var virkelig flott, så nå ønsker jeg flere slike fra deg.
Er det for mye å forlange? :-)
Mvh Rolf
Kjell Sigurd S.

Tett på dramatikken. Skarpt blikk. Utsnittet blir i trangeste laget synes jeg. Blir sittende å studere fjærdrakten, den virker litt ''glatt'' (ala NI effekt). Jeg kjenner ikke kongeørn så det skal kanskje være sånn. Et bilde jeg gjerne skulle hatt i samlingen, men du har levert mye bedre.

Kjell S
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer alle sammen.

Bildet er et relativt kraftig utsnitt- jeg legger ut en ubeskåret versjon til sammenlikning. Kan vel også være av interesse for de som vurderer dette objektivet- her kan en se litt av hva det presterer selv på full åpning.

JJJ: For å komme tett på denne bruker jeg utlagt åte og kamuflasje ja. Du kan se litt mer om hvordan jeg ''bor'' her: http://www.birding.no/toseteren.htm

AM: Jeg foretrekker rev for å illustrere et ''naturlig bytte'' foran mye annet som kan brukes som åte. Men det er selvfølgelig like ''naturlig'' med f.eks en hare, eller en sau for den saks skyld....alt kan bli mat for kongeørna om den finner det dødt, eller får sjansen til å ta et slik bytte.

RS: Ja, du har helt rett- det er ikke lett å gjøre mye nytt på kongeørna heller. Dette bildet her blir nærmest en dårlig blåkopi av mye av det vi allerede har sett- men jeg føler likevel det mangler i min portfolio. Jeg håper også på å kunne gå videre med andre løsninger og ideer utover vinteren- og kommende sesonger også for den saks skyld. Og med litt mere vinterlige forhold byr det seg straks andre muligheter. Det du ønsker er slett ikke for mye å forlange- vi får se hva tiden bringer. Spennende er det å drive med- og dine kongeørnbilder er til stor inspirasjon.


Mvh
Svein B
Kjell Ivar Ø.

Enig i mye av det Rolf skriver her sjølv om eg personleg set bilder
av Kongørna litt høgre opp en Havørn bilder. Synst sjøl det kreves litt meir arbeid med Kongørnbilder her eg driv på. Likte dette utsnittet av ørna
og reven. Flott synst eg. Mvh Kjell Ivar
Stig B.

Jeg er så enkel i hodet at jeg syne spene bilder er pene, selv om jeg har sett pene bilder før.

Detaljrikt og flott portrett av denne majesteten. Liker begge utgavene, der #1 er tett på ørn og offer, mens #2 gir en mer standard positur i fine omgivelser. Fine farger og selvsagt bra teknisk.

Har ingenting imot flere bilder fra deg på dette tema, gjerne nyskapende, men ellers også.

Mvh Stig
Terje K.

Hei svein!

Hehe - du begynner å bli kresen på kongeørnbildene nå - så langt mye bedre er det vel neppe mulig å få dem:o)

mvh
-Terje-
Odd E. k.

Hei Svein!

Et flott bilde av den prektige fuglen i vår fauna. Kongeørna har flotte farger i fjærdrakten som kommer frem etter som ørna beveger på seg og forandrer positur. Ørna er ikke så lett å se i furuskogen, men den stikker seg frem som nevnt med de flotte fargenyansene den hari fjærdrakten. Det går ikke an å bli lei av ørnas positur, den er alltid flott og spennende, uansett om den har vingene ute eller inne, kommer inn på byttet eller flyr fra stedet.
Her har du en flott positur, der detaljer i hoderegionen kommer fint frem. I det trange utsnittet, har du fått med viktige detaljer. Hoderegionen er flott med fine fargenyanser i fjærdrakten. Upåklagelig skarphet som fremmer flotte detaljer som er imponerende, reven som ligger på snøen som et bytte, flott bakgrunn som fremhever fuglen på en fremragende måte og ikke minst de flotte naturtroe fargene. Flott jobbet og sett Svein!

Mvh

Odd E.
Ketil K.

Henger meg på Rolf Selvik sin kommentar - fint bilde, men begynner å bli litt ''standard''. Skulle også gjerne sett kongeørnen i flukt i sitt miljø i større grad - men det er jo uhyre vrient å få til da.
Robin J.

Heisann dette bildet hadde gåt meg hus forbi. Flott bilde og bra skarphet. Det er klart at skal du være nyskapende må du nok komme med noe annet:) Men må man det da bestandig? Synes disse typer bilder er flott å se på og når en kan ane hvor mye jobb som ligger bak blir jeg nå for min del imponert. Lykke til videre med prosjektet og kommende flotte bilder. Mvh RJ
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu