Storm på Alnes 1
Hadde gleden av å være et par timer på Alnes utenfor Ålesund fredag morgen. Det ble en vindfull og frisk opplevelse. Størrelsen på bølgene må ha vært omtrent som et vanlig hus på sitt høyeste...
Bildet inngår i albumet Landskap - Landskap med mine øyne.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Sigma EX 105 1:2.8 macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger661
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228659} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ivan H.
Flotte bølger og liker at bildet er både skarpt og mykt.
Kommer selv fra Godøya og har sett mange flotte bølger på Alnes opp gjennom årene, kanskje ikke så lurt å terge de :)

Flott bilde!

Hilsen
Ivan Holmedal
Geir Helge S.
Takk for kommentaren Ivan. Grunnen til at bildet er både mykt og skarpt er rett og slett været...det var så mye sjø i lufta, og rett bak den store bølgen kom et forrykende uvær. 10 sekunder etter at dette bildet ble tatt var det umulig å fotografere på grunn av den KRAFTIGE vindbygen som førte med seg store hagl!
Mvh Geir
Ivar B.
Et utrolig bra bilde i mine øyne. Har vært ved havet å kjent på uværet noen ganger i høst, og du får virkelig fram stemninga og dramatikken som jeg kjenner igjen. Toneleiet er meget bra med en tung himmel som formidler den rette stemninga. Det softe uttrykket understreker været og alt saltvannet som befinner seg i lufta. Et mektig bilde og en god naturskildring. Mvh Ivar.
Geir Helge S.
Takk for kommentaren Ivar. Jeg var litt i tvil om jeg skulle ta med litt av land for å vise til dimmensjonene på bølgene, men jeg valgte likevel dette utsnittet fordi det ble et mer ''rendyrket'' uværsbilde.
Mvh Geir
Geir B.
Et flott ''bølgebilde'' med fine valører og tilstrekkelig trøkk :-) Synes kanskje forgrunnen er for lys og krever for mye oppmerksomhet - forgrunnen er imidlertid viktig for dybdefølelsen i bildet så noen beskjæring vil jeg ikke foreslå ...... kanskje en nedtoning med shadow/highlights kun av den lyseste forgrunnen er det rette.

mvh
Geir
ingebjørg fyrileiv g.
Bildet gir et gufs nedover ryggen.. Det er veldig gode farger og bølgene er selvfølgelig fine og kraftige. Jeg synes at man får et inntrykk av hvor store de er selv om ikke land er med. Man kan jo sammenlikne med de mindre bølgene. At bølgen i forgrunnen er med, gjør også mye for bildet.

vh ingebjørg
Torgeir Pande B.
Kjempe flott storm aktig bilde! Like før sjø spruten står ut av sjermen! Flott!

MVH:
Torgeir!
Ann T.
Dette synes jeg er meget bra! Flotte farger og bevegelser i bølgene. Støy i himmelen gir inntrykk av tungt været og stormen som kommer nærmere. Dramatisk og flott. Jeg liker komposisjonen også.

Mvh. Ann
Stig B.
Flotte bølger og tunge uværstoner. Flott med følelse av vann i lufta. Du får fram været som rådet i den perioden på en god måte.

Jeg savner imidlertid noe som gir dimensjonsreferanse, som kunne vist dramatikken og kreftene enda bedre.

Mvh Stig
Erlend K.
Et lavt ståsted gir et bedre inntrykk av været, slik som du har valgt her. Artig bilde med fargetoner som understreker forholdene. Her er det krefter i sving.

Jeg fikk oppleve noe tilsvarende den haglebygen du refererer til på Kråkenes Fyr samme dag - bilde nr. 278865 og bilde nr. 278866 - og det var ikke spesielt deilig med bar hud. Følte meg helt sandblåst etterpå.
Avsluttet .
Jeg ville kanskje valgt et mer midtplassering av bølgebrusen midt i der, men ellers et supert bilde! Noe for meg å ha på veggen:) Jeg kan kjenne uværet når jeg ser på bildet :)
Vegard L.
Et flott uværsbilde. God jul til deg og dine. Vi snakkes!
Vegard
Aleksander M.
Dette var et fint uværsbilde.
Liker den grå og dystre stemningen og de store bølgene som viser naturkreftene.

MVh Aleksander
Geir Helge S.
Takk for kommetarer alle sammen!
Mvh Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu