Fullformatkamera med stor søker
- og litt optikk som passer til.

Kameraet er et tysk platekamera, rundt 100 år gammelt, format 24x30cm. Objektivene er mellom 150 og 10 år gamle.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix E880
  • innebygget
  • Brennvidde11.4mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger1051
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228390} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Beundringsverdig samling dette her. Selv om man ikke akkurat kan kalle det et opphengingsmateriale. Men det er vel sikkert ikke det du har tenkt heller. ..

Hva er din hensikt i å legge ut dette bildet?!

Ole T.

'Hensikten med å legge ut bildet'' - tja... Å ha et bilde å referere til når jeg blir lei av diskusjoner om ''fullformatbrikker'', ''cropfaktor'', ''normalobjektiver'', objektivfatninger og -kompatibilitet, og pris på utstyr?

Hele denne haugen koster omtrent like mye som et DSLR...
Avsluttet .

Okei. Det var det jeg tenkte ;)
Are-Martin S.

Oisann,.. med et slikt format,... hvor mange megapixler blir det plass til? :-)

Flott bilde av gammelt utstyr, fra den tid hele bygda (eller gata) stilte seg pent opp for fotografen og lot seg avbilde. Og bildene kan nytes ennå.

mvh
AMS
Kent B.

Deilig bilde, (men jeg ser ikke en søkeren)
Ole T.

Ikke bare kan bildene nytes ennå, men alt utstyret er fremdeles fullt brukbart. Filmformatet er 24x30cm, men den tar også mindre filmer - som 18x24, 13x18, 10x15, 4x5'', 9x12, 6,5x9 eller for eksempel 6x30 panorama?

En av de gamle messingdingsene er en 150mm f:16 supervidvinkel. Det tilsvarer en fortegningsfri 16mm eller deromkring på 35mm småbilde. At oppløsningen er dårligere enn på moderne speilrefleksoptikk spiller ingen rolle, for negativet skal jo ikke forstørres - det er allerede 24x30cm. Den gir omtrent 20lpm i kantene, altså omtrent dobbelt så mye som nødvendig.

Den svære svarte saken med gulfilteret er et tysk flyfotoobjektiv fra 1943. Produsenten aner ingenting om det, alle papirer gikk tapt da fabrikken ble bombet like etter. Men en 500mm f:5.5 gir ganske heftige bilder på dette filmformatet!

Det lille skrinet inneholder datidens ''zoomobjektiv'': Et sett enkle linser (linser, ikke objektiver) med brennvidder fra 150 til 750mm i 100mm trinn. De han kombineres i par, og gir da alt fra 105mm til 750mm ''zoomområde''.
Sverre H. S.

dette var kjempegøy å få se!
Anette L.

Wow! Sikle, sikle. Her var det noen store flotte kobberlinser. Skal jeg være ærlig så ble jeg skikkelig misunnelig nå :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu