Gresk Landskap II
Afandou, 20. september 2006 klokka 07:21
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 10-20mm f4~5.6 EX DC
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger302
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227596} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Cornelia T.

Flott skygge her og fin, gresk, blå himmel, men de gule stråene til høyre burde fjernes synes jeg, de distraherer litt.
mvh, ct
Avsluttet .

Nydelige farger,stemning og komposisjonen er også meget bra:-)Med andre ord et veldig fint bilde.
Hilsen Tone!
Aud Elise S.

Hei JF!

Godt å se et annerledes feriebilde fra Hellas!
Liker himmelen og de lange skyggene. Skyggen av treet peker nesten mot
disse gule stråene og dermed blir de spesielt godt lagt merke til.
Enig med Cornelia at de burde ha vært fjernet.

Mvh Aud
Stig Børre E.

Fint lys. Den lave sola gjør mye for bildet. Spreke farger. Bra komposisjon.
Den lange skyggen er viktig - kunne tenkt meg å se den forsterket på en eller annen måte slik at den blir enda mere fremtredende. Enig i at gresstusten til høyre bør vekk.

Treet er fint plassert og fryktelig ensomt - må jo være plantet..?

StigB
Hege J.

Et enkelt, stilrent bilde som jeg liker veldig godt. Less is more!
Lyset er vakkert, sola er lav og gir en lang og virkningsfull skygge, som ligger pent plassert i bildeflaten. Fine blåtoner i himmelen. Utsnittet er velvalgt. Grastustene til høyre kan du med enkelhet fjerne.

Mvh Hege
Avsluttet .

Hei Jan Frode
En ny reiseskildring fra Hellas. Likte den enormt lange skyggen til treet, tror ikke vi har så lange skygger her i Norge:)
Rolig og avbalansert motiv, kanskje er det et forvillet tre på stranden som du har truffet på.
En spesiell opplevelse ble bildet ditt iallefall, med herlig himmel, flott langs stranden, men jeg har beintfram et lite pirk å komme med:
Du skulle stått litt mer til høyre for da hadde du fått frilagt fjellene i bakgrunnen ifra treet i forgrunnet.

God helg
mvh arild
Jan Frode A.

Takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer og synspunkter :-)

Joda, jeg la merke til denne gresstusten like etter at jeg hadde lagt ut bildet, og den ergret meg noe så alledeles. Noe av det første jeg lærte meg da jeg begynte å fotografere, var å la blikket vandre langs alle 4 bildekantene, ikke bare ha fokus på midtparti og hovedmotiv. Noe jeg alltid gjør i ettertid, under bildebehandlingen, er å ta bort evnt. forstyrrende elementer langs bildekanten. Men denne gangen slurvet jeg på dette punktet.
Det som fasinerte meg her, var det enslige treet på den småsteinete stranda, sammen med den laaaaaaange skyggen like etter soloppgang. Skulle gjerne prøvd å få mere fokus på skyggen, slik som Stig Børge skriver, men klarte ikke å få den fram bedre enn det jeg har gjort her.
Arild er inne på noe, og det ser jeg nå at et annet standpunkt nok hadde gitt en bedre komposisjon.

mvh Jan Frode
Tone A.

Hei Jan Frode
Dette vakre bildet frå Hellas har eg sett på fleire gonger, pga at det oser av sol, sommar, ro og vakre blåtonar som gjer bildet så spesielt. Det er ein blåfarge som heiter azurblått, som eg trur er noko slik som denne blåtonen.
Flott kamerastandpunkt med dette einslege treet med den lange skuggen. Rart at det klarer å veksa i så mykje sand. Dernest er det alle steinane i forgrunnen med flott lys som lagar ei sug bakover.
Ikkje så god strand å ligga på, men grastustane i venstrekanten lagar eit skille til stranda som har så rett linje til sjøen. Høgrekanten med frodige buskar og fjella bak mjukar opp det elles reine uttrykket. Grastusten er jo nevnt, og det er godt å sjå at flinke landskapsfotografar kan gjera slike småtabbar. Men det er jo eit lite pirk i dette bildet som det er mykje å halda orden på i opptakssituasjonen.
Flott dybde og god komposisjon som gjer at stranda virkar kjempelang, og kor trea sine greiner gir liv til den rolege himmelen med skyene i høgresida varslar kanskje ettermiddagsbyger?
Elles eit bilde til å drøyma seg bort i nå i desember med lyden av regnet som repetisjon kvar dag med unntak i frå gårsdagen.
:) Tone

Stine J.

Her så det godt og varmt ut. :)

Herlige, mettede farger helt i din stil. Enkel og fin komposisjon.

Bra!

mvh Stine
Odd Tore S.

Også i Hellas er det lange skygger selv om himmelen er sterkt blå og jeg tenker middag heller enn aften.
Det så heller karrig ut dette, og treet virker litt umotivert i det hele. Ikke noe galt i det, det er jo nettopp det, og skyggen, som gjør bildet.
Odd Tore
Torbjørn K.

Jeg synes dette bildet ble spennende. Fin dybde og spennende skyggevirkning. Jeg synes den enkle komposisjonen fungerer bra her.

Torbjørn
Jan Frode A.

Hei hei :-)

Tusen takk til dere siste også. Akkurat nå i skrivende stund når været er mørkt og hustrig, gjør det godt å se tilbake på litt gresk varme. Samtidig var disse tidlige morgenturene (norsk tid da dette ble tatt er klokka 06:21) gjennom olivenlunder og ned til stranda rein balsam for sjela. Gode minner å varme seg på.

mvh Jan Frode
ingeborg w.

Et spesielt bilde fordi det er så enkelt og annerledes enn det vi som regel ser. Det enslige treet med den lange skyggen gjør seg godt. Et standpunkt halvannen meter til høyre hadde nok gjort bildet enda bedre, mer fjell og mindre gresstuster.
Anne Lene B.

Hei Jan Frode
Dette får meg til å lengte tilbake til Hellas!! Fint komponert med et nydelig lys, deilige farger og en lang, stilig skygge!! Mmmmm vil tilbake ja!! :-)

Hilsen Anne Lene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu