Grindkval i Storfjorden
Fikk sett en flokk Grindkval (?) i Storfjorden tidligere i år. De var midtfjords, så jeg måtte til med lang tele. Skulle gjerne vært nærmere, men jeg liker faktisk atmosfæren i dette bildet selv om det er lang avstand.
Bildet inngår i albumet Landskap - Landskap med mine øyne.
Utstyr
  • Canon 20D
  • EF 300 f/4 IS + 1,5x kenko
  • Brennvidde450mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger471
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227258} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Odd Haakon A.

Blir overvelda over de majestetiske fjell vi har her til lands, og bildet illustrerer bedre de en grindkvalen. Meget bra komposisjon!
Thorbjørn R.

Flott bilde. Enig i at det er fjellene som gjør bildet, men hvalen er likevel et fint blikkfang.
Avsluttet .

Syns dette viser godt kontrastene mellom de mektige fjella og hvor små dyr og mennesker blir i forhold:-)Fint bilde.
Hilsen Tone!
Jan Frode A.

Hvalen blir etter mitt syn veldig underordnet i dette bildet. Joda, den er der og lager en brytning i vannlinja, men blir som sagt ikke noe interessepunkt.
Bakgrunnen derimot; kulissene, er storslått landskapsfoto. Skrålinjene inn i fra venstrekanten som fortsetter lagvis innover, gir flotte former i landskapet som du får fram på en fin måte takket være det spesielle lyset. Et mykt inntrykk i duse farger. Meget bra mener nå jeg!

mvh Jan Frode
Kjell Ivar Ø.

Hei Geir.
Synst komentaren til Thorbjørn H Passer best her. Flott Levert.
Mvh Kjell Ivar
Odd E. k.

Hei Geir Helge!

Et nydelig bilde, meget flott komponert og bra teknisk. Komposisjon og utsnitt fremragende. Fin dis og blåtone i fjellene, sjøen er blank og flott og prikken over i'en er nok Grindhvalen med utplåsingen. Kraftlinjene kunne vært borte, men de er nå der da, og ødelegger den flotte naturen. Meget bra fanget og levert Geir Helge!

Mvh

Odd E.
Geir Helge S.

Takk for kommentarer alle sammen. Det er interessant å høre hvordan dere vurderer inntrykket av landskapet. Det viser at man ikke alltid trenger å tenke vidvinkel når man skal ta landskapsbilder...
Jeg er nok ganske enig i at hvalen blir litt anonym, men den er likevel fremtredende nok til å fortjene sin rett etter mitt syn. Det var i virkeligheten flere titalls hvaler, og det ideelle hadde nok vært om jeg fikk fanget 4-5 stk mens de var oppe og pustet.

Mvh Geir
Steinulf L.

Tror bildet blir enda mer storslagent om du kutter bort himmelranden.
Roy H.

Enig med SL, og så burde kanskje kraftlinjen vært fjernet.
Mvh Roy
Eirik G.

Hei,

Et av de bedre landskapsbilder jeg har sett på lenge! Dette likte jeg veldig godt. Liker høyden i bildet, og synes ikke det bør kuttes noe der. Heller tvert om, så skulle jeg likt og ha sett toppen av fjella. Likte utrolig godt linjene i fjellryggene etter hverandre. Som regel er det jo spekkhoggere man ser bilder av med fjell i bakgrunnen. Dette var et sjeldent motiv, og en sjelden mulighet du har utnyttet meget bra synes jeg! Viser de viktigste kjennetegn til hvalarten også, og sånn sett også et vellykket artsbilde. Forøvrig en av de få norske hvalartene jeg ikke har sett, så misunner deg denne/disse!

EIG
Odd Haakon A.

En annen kuriosotet dette bildet godt illustrerer er jo hvor relativt ting er. En hval blir jo stort sett regnet som noe stort, men ved siden av disse fjellene blir den jo knøttliten..
Stig B.

Jeg er kanskje for vant med disse fjellene, men det første jeg la merke til i bildet var hvalen og dens utpust. Jeg synes, selv om den er liten i bildet, den lager en fin historie, der de mektige fjellene på en måte blir kulisser i bildet.

Fint utsnitt og bra komposisjon.

Mvh Stig
Anne-Lise S.

Mektig og storslagent med hvalens utpust og krumning i sjøen, og med de majestetiske fjellene som bakgrunn.

Anne-Lise
Aleksander M.

Synes det var et fint landskapsbilde.
Akkurat som ditt bilde bilde nr. 275331 er det et fint landskap, men det er måka/grindhvalene som setter prikken over i'en.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu