Havørn portrett
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikon 300 mm AF-S II F 2.8
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetISO 800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger731
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226461} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Nils B.
Flott og veldig severdig. Bra du ikke har latt deg friste til å oversaturere dette bildet. Høylys og skygge står bra. Mulig bildet kunne vært en anelse varmere men et helt greit artsbilde som nok burde hatt en referanse til størrelse når du først nevner det i teksten.
mvh Nils
Ole Martin D.
vart de sånn ja!!! Du e flenk Kjartan. Kanskje litt lite luft over hodet. Takk for ein spennende dag i skjulet.
Ivar B.
Et godt artsportrett, Kjartan, men i mine øyner mangler det litt på dette. Jeg mener ikke at dette er dårlig, langt derifra, men det mangler det lille ekstra som du ofte serverer av fart og situasjonsbeskrivelse. Som et artsportrett fungerer det likevel utmerket. Mvh Ivar.
Robin J.
Flott og rolig bakgrunn. Teknisk bra av ørna. Som OMD sier kanskje litt lite luft over fuglen. Er dette fra en av de nye skjulene? Mvh RJ
Sverre H.
Hei Kjartan. Som nevt her, et godt artsportrett. Men når det er sagt må jeg si meg enig i at bildet kanskje mangler den lille ektra brikken i puslespillet som du så ofte presenterer. Et godt ørnebilde, men som blir litt mer av den vanlige sorten her på dotten. Uansett, ørnen er vakker og bildet er godt. Mvh Sverre.
kai j.
Flott bilde Kjartan, den duse bakgrunnen gir en perfekt bakgrunn til et nydelig havørn portrett.

Mvh Kai Jensen
Odd E. k.
Hei kjartan!

Et meget flott havørnbilde. Fin positur på fuglen der den sitter på gresset. Skarpheten er upåklagelig sammen med detaljene i fjærdrakten. Flott lys som kommer inn fra siden. Bakgrunnen er mild og passer fint inn. Meget bra Kjartan!

Mvh

Odd E.
Kjartan T.
Takk til alle for tilbakemeldinger på bildet. Er selvfølgelig klar over at dette ikke er noe annet enn et reint og greit portrett av ei havørn. Tenkte kanskje det manglet noen slike bilder av denne fuglen. Selv har jeg i hvertfall ikke for mange av dem... Før nå, takk Ole Martin - Det ble topp og som vanlig mange gode bilder!

Robin J: Dette bildet er tatt fra det utvida kongeørnskjulet. Der dukker det også opp havørn på gode dager. Kongeørna var selvfølgelig på plass den også.
Stig B.
Fint artsportrett med fine farger og rolig og fin bakgrunn. Selvsagt teknsk godt utført.

Du må la Ole Martin få noen gode bilder også nå da :-)

Mvh Stig
ingebjørg fyrileiv g.
Det må være en utrolig flott opplevelse å ta disse bildene. Bildet er veldig fott med gode farger, detaljgjengivning og rolige omgivelser. Noe støy?

vh ingebjørg
Aleksander M.
Bra bilde.
Synes det ser ut som den er i skogen. Stemmer det?

Aleksander
Tom E.
Hei!
Fint artsportrett av en mektig og flott rovfugl.
Savner litt luft øverst.
mvh tom
Svein B.
Finfint portrett av en gild fugl, Kjartan. Jeg skal innrømme at jeg synes disse eldre fuglene er langt finere å se på enn de yngre. Her har du ett nydelig eksemplar. Selv om vi kjenner havørna som kystfugl med hav, holmer og skjær som miljø så synes jeg skogsmiljøet du har her kler den like godt, og er ikke mindre riktig- bare noe mer utradisjonelt billedmessig. Havørna begynner etterhvert å få godt fotfeste her i innlandet også- jeg er spent på når jeg får innom en på min plass.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Takker og bukker til dere som tar dere tid til å skrive.

Stig: Du vet at Ole Martin tar veldig gode bilder. Han er vel en av de beste på digital foto i Norge som samtidig kan så lite om bildebehandling:)

Du ser nok noen anntydninger til støy ja Ingebjørg. Iso 800 gir en følelse av gropere struktur i rolige flater, spesielt når man skyver på med litt ekstra farger og kontrast. Synes ikke det betydde spesielt mye her så jeg tok meg ikke tid til å begrese det. Bildet er forøvrig tatt i dunkelt lys. Som du ser ga F 2.8 og 800 iso bare en lukkertid på 1/80 sek.

Hei Aleksander: Havørna sitter her med fjellskog som bakgrunn. Vi satt i et fotoskjul laget med tanke på kongeørn, men det dukker opp større slektninger ganske ofte. Det er nærmest normalt at havørna går langt til fjells, langs elver og inn i skogen her i Namdalen.

Tipper at du Svein B. får besøk av den om ikke så alt for lang tid, men da spørs det om det ikke blir en av de litt ''mindre pene'' ungfuglene...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu