Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1090
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225793} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Kjell G.
Spennende gjengivelse av bevegelser. Fin komposisjon.

Gratulerer som ukens fotograf!
Cornelia T.
Hei, for meg er dette litt for uskarpt, men det er vel pga. uværet, og en del av stemningen. Liker de mørke silhuettene mot det hvite vannet.
mv, ct
Ketil K.
Takk for kommentarene. Cornelia - du har rett, her har jeg forsøkt å avstemme bevegelsesuskarpheter med forholdene ellers. Panorering - og gitt lang lukkertid i kveldsmørket med siluetter og motlys ga gode muligheter. Uskarphet må tilføre bildet noe, ellers blir det feil, og kan fort skjule et dårlig motiv. Men jeg har forsøkt å få uskarpheten til å avpasses med motiv og stemning ellers. Har med hensikt latt være å legge inn tittel og detaljer ellers. Noen som har forslag til hva dette burde hete?
Magnus R.
Hei Kjetil.

Fint bilde og fint motiv.
Jeg ville kalt det noe som: ''Novemberstemning'' eller noe som går på
usikkerhet med hensyn til miljøendringene vi aner konturene av.


Mvh
Magnus
Avsluttet .
Jaja,
går mot strømmen.

Noen ganger ser man fotografen i bildene.
Skjønner?

Stian Håpnes
Odd Tore S.
Mann med horn trekke uvillig hund på tur i elendig vær?
Det beskriver i alle fall det jeg ser. Komp er OK, det hele er passe grått og trist, og uskarpheten bygger opp under det hele.
Personlig kunne jeg tenkt meg litt mer differensiering i uskarpheten, slik at fossen og de gående var forholdsvis mer uskarpe enn resten, som, selv om det er dårlig vær, ikke beveger seg så mye med været. Ikke bygningen i alle fall. Ikke nødvendigvis skarpt, for all del, men væruskarphet kontra bevegelsesuskarphet. Dette er i alle fall det den logiske delen av meg mener. Resten synes at dette ser passende rufsete ut, og lurer på om forslaget egentlig ville gitt en forbedring. For meg er ikke svaret gitt.
Hornene på mannen fanger min oppmerksomhet. Jeg klarer ikke helt å få de på plass i fortellingen, om det ikke har noe med utenomjordisk vær å gjøre?
Odd Tore
Ivar B.
For det første: GRATULERE som ukens fotograf, vel fortjent. Har vært inne og sett på dette bildet flere ganger nå. Et bilde som trenger litt modningstid. Noe som jeg ser på som noe positivt. Bildet gir litt motstand og setter igang en prosess i hodet hos meg som betrakter utover: '' oi, det var et fint bilde''. Bildet gir et rufsete inntrykk, og virker dermed formidlingsmesssig forsterkende ved skildring av rufsete og surt vær. Stor vannstand, reflekser i veien gir inntrykk av vått vær og regn. Dessuten ser det ut som personen kjemper i motvind. Ligger liksom framoverbøyd og kjemper mot været med hunden motvillig på slep. Konklusjonen må da bli at du har lyktes i en stemningsformidling gjennom dyktig fotografisk teknikk og forståelse. Dette bærer også tydelig preg av en ide om noe du ville formidle, og i mine øyne har du lyktes. Mvh ivar.
Thorfinn B.
God høstskildring. Passe diffus og med fin dynamikk. Trur jeg ville fjernet et par forstyrrende reflekser/lysskilder oppe til høyre.
Kjell G.
Etter mitt skjønn er dette bildet bedre enn det som fremgår av kommentarene.

Hadde det vært mitt bilde, ville jeg ha kalt det: ''Mot strømmen''.
Eirik G.
Dette bildet likte jeg! Kjenner hvordan vinden presser på og hvordan regnet pisker i ansiktet. Selv om jeg mistenker at vinden ved akerselva ikker er like frisk som på mørekysten da :-) Det mørke stemingen over bildet er akkurat slik jeg opplever en trist novemberdag med ruskevær. Lite konstruktiv kritikk her men men...synes som sagt det var bra!

EIG
Chr. G.
Fikk en umiddelbar gjenopplevelse av sverdkolibrien når jeg så dette, setter pris på kontrastene. Tilværelsen har jaggu mange fasetter, du er allsidig og behersker en rekke av de. Personen sleper seg gjennom livet og det er nærliggende å gjøre seg noe betraktninger rundt meningen med det hele.Noen tittel trengs ikke for rmeg, og de som er nevnt over synes jeg blir en tanke klisjeaktige. Ton gjerne ned/ta bort de lyse områdede i øvre høyre del. Kanskje bygningene kunne vært utelatt.
Camilla S.
Hei og GRATTIS som ukens fotograf:) Vel fortjent!

Har også vært innom dette bildet noen ganger nå, og jeg synes hele bildet er litt komisk jeg. Får en følelse av at mannen må dra med seg hunden på tur, om den vil eller ei. Blir som å gå mot strømmen bokstavelig talt ;)

Eleven i bakgrunnen gjør seg bra, uten den så hadde ikke bildet gitt meg så mye, den gjør også slik at hovedobjektene kommer tydelig frem i bildet.

-Camilla
Ketil K.
Takker for kommentarer og forslag - jeg hadde vel tenkt dette banalt nok som ''Motstrøms'' og ser som deg Camilla det lett komiske i situasjonen her. Her sliter persjonen i hvert fall på flere fronter, med hund, med bakken, med været - samtidig som fossen skal være en slags illustrasjon på tankene og tilværelsen han har. Horn i pannen? Det hadde jeg ikke sett, men dette er neppe fanden sjøl. Enig med deg Thorfinn i at lysene til høyre kunne tas vekk. Det viktigste for meg i bildet er stemningen og det rufsete, som er forsøkt reflektert gjennom hele bildet. Stian du har et interessant utgangspunkt - lett selvbiografisk eller selvreflektert motiv om fotografen selv?
Anders G.
Stilig bilde av et verre vær en bikkje-vær? Jeg liker komposisjonen og kontrastene i bildet ville ikke forandret på det, lyset hører hjemme i bildet så det bør stå. Eneste jeg ikke liker etter gjentatte granskninger av bildet er hundens venstre bakfot. Det er et mørkt felt over ''kneet'' som ser ut til å være jukset litt med? Mulig det bare er en skygge, men en liten omgang med ''blur tool'' hadde nok gjort seg.

PS! Slenger meg på gratulasjons ønskningene. :-)
Tom A. T.
Herlig bilde. Spesielt den tydelige motviljen som kommer til syne i bikkja's holdning syntes jeg gjør mye av situasjonen og understreker stemningen på en særdeles fin måte. Ellers må jeg få gratulere med siste dagers ekstra oppmerksomhet, hvilket er vel fortjent.
mvh Tom T
Bente K.
Dette bildet kjenner jeg meg igjen i som tidligere hundeeier. Ut på tur uansett vær, også min hund vegret seg for tur når det regnet og blåste som værst.
I dette bildet formidler du stemningen så godt at jeg nesten kjenner kaldt regn i ansiktet. Bevegelsesuskarpheten forsterker dette inntrykket synes jeg.
mvh Bente
Dag J.
Herlig dette. Fristende med større kontraster kanskje, men herlig samspill mellom mannens strev og elva bak.
Stig B.
Har følt meg sånn noen ganger når jeg går tur med bikkja i horisontalt vestlandsregnvær og motvind på alle kanter :-). Godt formidlet stemning, der kroppsholdning, bevegelser, stor vannføring, underbygger denne stemningen.

Mvh Stig
Ronnie S.
Fin fortelling!
Steinulf L.
Fin høstfortelling.
Carl Martin N.
bra saker!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu