Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz ?....
Bildet inngår i albumet Forfall -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225779} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Steinulf L.
Mja, denne er vel gammel nok til å være hovedrolleinnehaver i bluessangerinnen fra Galvestons velkjente låt, selvom Janice J nok ønsket seg en blank og fin en... Forfall i massevis, bilen er jo iferd med å gå under. Morsomt, men kanskje ikke et bilde som brenner seg fast i bevisstheten.
Ivar B.
Jeg synes dette ble et artig bilde jeg. Forfall X2 bokstavelig talt. Synes det ble en flott høststemning i dette også. Så mye kritikk har jeg ikke å komme med. Kan ikke se hvordan dette skulle vært løst på andre måter. Jeg likte bildet, men som foregående taler nevner, så vet jeg ikke holdbarheten. Mvh Ivar.
Stig Børre E.
Spennende motiv. Komposisjonsmessig blir dette litt kjedelig. Lavere kamerastandpunkt og ''rett på'' symetrisk komp. kunne kanskje vært noe. Men som sagt, utrolig spennede motiv.

StigB
Odd Tore S.
Ulogisk nok kom jeg på ''Når de døde våkner'' da jeg fikk opp dette, selv om jeg innser at det er det motsatte.
Jeg synes vinkling og komp er OK her, men det hele er muligens noe saklig og nøkternt fremstilt. Jeg kunne tenkt meg litt mer metning i fargene her for å piffe opp det hele. For å si det litt mer rett ut, dette er et bilde mer som jeg ville tatt det.
Påfallende hvor godt kromen har holdt seg her. Det viser vel at MB ikke brukte kromet blikk til grill og lister, men eloksert aluminium eller rustfritt stål. De hadde noen herlige historier med lyktesarger av aluminium og lokal korrosjon av festeskruer av uedelt stål, så dette er en interessant teknisk sak.
Odd Tore
Øyvind A.
Takk for kommentarene. Jeg registrerer at dere er temmelig forbeholdne.

Med fare for å slå seg selv på munnen:
Ganske ofte henfaller jeg faktisk til slike midtstilte og nøkterne framstillinger der jeg synes motivet er såpass fint og fortellende i seg selv. Nærmest for ikke å overskygge motivet.

Ø.
Fredrik E.
Er det jackass som har vært på ferde eller.?
hehe, artig påfunn,fallt i smak hos meg.
I just ''løv'' that car :)
Fredrik
kåre l.
Synes bildet er flott :-)
I tillegg til teknisk bra etter mitt skjønn.
Mener å se at det 'kun' er panseret som ligger begravd der, men det gir en god følelse av 'på vei opp'.
Kunne vært morsomt å se en serie av bilder av dette. Med mer farger på løvet og kanskje i sne osv... Liker det :-)
Odd Tore S.
Øyvind,
Din kommentar gir uttrykk for mye av det jeg også føler når jeg står overfor noe gammelt, det være seg hus eller bil. Derfor blir det ofte nokså rett på, i alle fall i første omgang, og kanskje med en eller flere ''kunstneriske/personlige'' vrier senere.
For meg er det oftest slik at når jeg kommer foran skjermen og opptaksøyeblikkets beruselse har gitt seg, så består det nøkterne best.
Kanskje det ikke er så galt?
Odd Tore
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer.

Fredrik: ;o)

Kåre: Enig i det med å få med årstidsvariasjonene. Dessverre er det ganske langt dit, bortimot 20 mil, så jeg kommer meg ikke dit så ofte. Men jeg jobber forsåvidt med saken, som et svært langsiktig prosjekt...

Odd Tore, jeg synes dette er en interessant tematikk. På tross av det jeg skrev over, så må jeg bare si at jeg får fint lite ut av en del moderne kunstfotografers tilnærming, der bildene for meg ser ut som de er laget med minst mulig innlevelse. F eks Mette Tronvolls bilder fra Rena leir.

For egen del så blir vel konklusjonen noe i retning av ''hver til sin tid''. Om bildene/motivene i seg selv er sterke nok til å tåle en ''rett på'' tilnærming, er jo uansett ei svært subjektiv greie som betrakteren må avgjøre. Jeg har merket meg at jeg har fått relativt avmålt respons også på andre bilder der jeg velger en slik direkte tilnærming. Men jeg fortsetter selvfølgelig å utforske dette, jeg har forresten noe mer liggende også, som jeg kanskje prøver ut her inne snart.

Ø.
Tom A. T.
Fin ''høstskildring'' som gir mening i dobbel forstand. Tror jeg ville valgt et litt tettere utsnitt, men ellers er jeg enig med deg i at midtstillingen fungerer bra i denne type bilder hvor jo essensen som regel, så også her, er å vise en spesifikk detalj. Velges en mer kunstnerisk tilnærming kan det fort bli forstyrrende for budskapet.
mvh Tom T
Espen A. I.
Pen skildring av den forfallne, men svært pyntelige bilen som sikkert har gått sine mil på norske, således utenlandske veier også. Ryddig og pent utsnitt.

mvh Espen
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer. Selv ''ser'' jeg en begravd bil som er i ferd med å komme opp igjen (til tross for at det bare er panseret som ligger der). Det var derfor jeg tok dette bildet.
Ø.
Ketil K.
Ja her kommer bilen opp av løvhaugen og er snart klar for ny dyst - hehe.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu