Vannkraft
Vann og kraft er det en del av i Oslo for tiden. Akkurat her ser det ut som om det er en stund siden denne kraften er utnyttet.

Hensikten med å legge dette bildet ut på bildekretikken er å få kritiske kommentarer. Dette er et motiv som det går ann å jobbe videre med. Tipper at motivet er tilgjengelig en stund til.
Bildet inngår i albumet Ymse -
Utstyr
  • Canon 20D
  • Sigma 105 mm 1:2,8 DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetISO 400 RAW
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger473
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225117} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kjell Sigurd S.
Absolutt et motiv med potensiale dette John. Først og fremst ville jeg nok rettet opp i fht. steinene på siden, blir sittende med hodet på skakke nå. Her kan du jo eksperimentere med forskjellige lukkertider for å skape forskjellige effekter. Du kunne kanskje også tatt med mer av vassdraget i stedenfor personen der bak. Tja, det var noen idèer ihvertfall.

Kjell S
Steinulf L.
Synes personen bak hører med, det gir bilset litt mer dybde. Oppretting er nevnt og effekter av endret lukkertid. Sikkert også endel fine detaljer her, om du kommer nærmere. Det skal bli spennende å se hva du får ut av dette.
Chr. G.
Merkelig dings. Slik det framstår nå synes jeg det blir forbasket rotete og omfatter for mye. Det fungerer kanskje som en dokumenttar for spesielt interesserte, hos almenheten har det sannsynligvis begrenset nedslagsfelt. Allikevel, jeg har fattet interesse for de tre pilene som henger under konstruksjinen og peker nedover. Disse ville jeg tatt en nærmere titt på, og også vurdert å inkludere noe av omgivelsene om mulig.
Ketil K.
Pil ned (ikke bare en, men tre) for denne type anlegg? Det hele blir temmelig rotete som bilde, men fungerer fint som dokumentar.
Kjell G.
Jeg synes bildet fungerer bra som dokumentasjon på naturens rå kraft. Personen i bakgrunnen med rødfagen øker bildekvaliteten.

Bildet kan sikkert perfeksjoneres en del, men jeg synes det er ganske bra som det fremstår her.

mvh kjellg

John S.
Takk for alle kommentarene. Fint at det er litt forskjellig synspunkter på dette.

Jeg valgte å presentere bilde i denne vinkelen for å få fram mer av kaoset. Jeg er vel mest fornøyd med å finne dette motivet, så får vi se hva vi kan få ut av det etterhvert.

Jeg ser ikke helt hvordan jeg skal få til et pent og ryddig bilde her. Håpet ligger vil i prøve seg fram en del. Jeg ble litt fanget av motivet så det spørs om jeg ikke bare må tilbake for å prøve videre. Jeg hadde bare det ene objektivet med ned hit. Selvsagt er finnes det andre kameraposisjoner, men det var det store hullet i røret som fanget min oppmerksomhet først.

John
Odd Tore S.
Her går det for seg, dynamikken har tatt overhånd og spruter ut overalt.
Jeg synes at dette ble bra som det er, og at personen hører med for å gi en målestokk i bildet.
Det kunne vært rettet opp slik at rekkverket var loddrett, uten at det er avgjørende. Jeg ville trimmet fargemetningen noe slik at det ble litt mer futt i rustne rør.
Det jeg ikke er helt med på, er de grønne flekkene i vannet under de tre løse fundamentboltene(?). Om de ikke er et eller annet spesielt, f.eks. et druknet tre, ville jeg nok forsøkt å få et opptak uten disse. Om de har betydning, burde de vært klarere definert.
Lukkertid er sånn i ingenmannsland, for kort til å gi slør, litt langt for å får fram spruten i strukturen. Slør er ikke et alternativ her, så jeg synes ditt valg er ganske nær det jeg ville valgt, nærspruten mot steinkaret ser egentlig bra ut.
Odd Tore
Dag T.
Jeg synes det ble litt for mye rett på. Hovedmotivet er midtstilt og øvre del av bildet er rolig mens dramatikken delvis skjer nedenfor bildet. Dermed ville jeg foretrukket at du hadde fått med mer av kaoset i vannet under og litt mot venstre, og gjerne i kombinasjon med kortere lukkertid for å fryse vannets bevegelser mer.
Jan v.
Flott dokumentasjon, men bildet er litt lyst.

Med dagens strømpriser er det underlig at en lar et kraftverk forfalle på denne måten.

Mvh Jan
John H.
Terningkast syv, uten tvil. Det eneste som trekker ned til 6,9 er personen i bakgrunnen, som trekker blikket bort fra hovedmotivet. Du har virkelig et talent og øye for bilder som dette. Ta en pause fra de fjærkledde, det er mitt råd.
John S.
Takk for de siste kommentarene også.

DT - Jeg vurderte et lavere ståsted, men elva var for stri og terenget for bratt til at det lot seg gjøre. Men jeg har lyst til å prøve igjen. Trenger nok mer lys enn hva som har vært i den senere tid.

JVE - det er nok ikke et kraftverk dette, men mer et inntaksrør til en fabrikk som i sin tid ble drevet av vannkraft. Disse rørene leder inn til den gamle turbinen som i sin tid leverte 1300hk til drift av hele fabrikken. Røret er egentlig blendet i andre enden, oppe ved demningen, men ved flom har det vist seg at vannet kommer inn like vel. Derfor er firkanten midt i bildet skåret ut. Alle støttebruer og avstivere er fjernet, så vekten av røret tilsier at det burde ha gått i elva med et brak, men Kværner var gode til å klinke.

JH - En hver bør sørge for å få variasjon i sine aktiviteter, også skjærefotografer. Men jeg må innrømme at motiver som dete også inpirerer meg.

John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu