Anemonereke på utkikk
Tricky sak desse. Settes lyset litt feil blir reka helt gjennomsiktig, og kun flekkene viser.
Utstyr
  • Nikon D100 i UV hus
  • 105mm
  • Brennvidde105mm
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger555
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224428} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Hege Ø.
Vakkert bilde av en flott reke. Ser ut som den sitter på fingertupper. Blir sugd litt til bakgrunnen til venstre, men egentlig så passer den der og.
Thomas R.
Dette var veldig bra. Du har truffet godt med lyssetting og teknikk her. Du får også frem rekas naturlige habitat, både fargerikt og flott. Komposisjonen sitter også godt selv om du kanksje kunne jobbet litt mer med bakgrunnen. Ditt beste bilde her så langt synes jeg.
Wenche J.
Utrolig bra bilde, Lars. Tar mange bilder selv naar jeg dykker, men har aldri faatt til noe tilnaermet engang. Bare aa finne/oppdage denne lille reka er en kunst i seg selv. Fin skarphet, gode farger og mange flotte detaljer. Tar av meg hatten for dette bildet:)
Mvh Wenche
Camilla S.
Heisann

Utrolig facinerende kryp dette her, synes det var helt supert at du har lyssatt den slik at den ble helt gjennomsiktig. Utrolig artig å se de flotte detaljene, samt bildet fremstår som meget skarpt og fint.
Vil tro undervannsfotografering er spennende!

-Camilla
Bente K.
Dette bildet fasinerte meg med all detaljrikdommen fra en verden som er utilgjenglig for de fleste.
Det jeg synes var best her, er at vi faktisk kan studere rekas indre organer.
Dette er godt utført.
mvh Bente
Torgeir Pande B.
OOI! Utroolig bra! Utrolig skarpt og fint til å være tatt under vann! Mange flotte detljer du har fått med her! Mektig imponert over dette!

MVH:
Torgeir:)
Lars G.
Takker for alle kommentarer. Er rimelig fornøyd med dette bildet selv. Ingen PS manipulering er gjort heller.
Ikke så vanskelig å finne desse rekene om de først er i anemona. Problemet er at dei vimser hysterisk rundt omkring, og at det gjerne kan være mange. Ikke så ryddig om et par andre reker henger halvveis inn i bildet.

Men lyset er nok det egentlige problemet. Har utallige bilder der stort sett flekker, innvoller og øynene viser. Resten ser en rett gjennom.
Andreas S.
Hei!

Dette her var veldig veldig stilig! Herlig skarphet og flott lys og supre farger. Her har jeg ingenting å utsette! Flott

Mvh. Andreas D.
Magnar B.
litt av et vesen! Fascinerande og grensesprengande for kva som fins i naturen. Stilig neglelakk!! Imponert over dette! Dykkar du eller kan ein få til sånt med snorkel og maske?
Lars G.
Hei, og takk for kommentarer igjen. Ja, dykker en masse. Har dykka og fotografert under i 17-18 år, har vel passert 2000 dykk nå.
Dette er en tropisk anemonereke, bildet tatt i Filippinene. Du må nok på med dykkerutstyret for å se denne. I alle fall for å fotografere den. De er vanligst fra 10m og nedover. Og de kan utrolig nok finnes i områder med svært kraftig strøm. Det er alltid verd en stopp ved en anemone for å kikke etter reker og Anemonekrabber.
Denne kan nok se ut som den sitter rolig, og det gjorde den nok, i bortimot ett sekund.
For å få et bra bilde er det nok sikrest å rette inn kameraet for en brukbar bakgrunn, og så vente.. Så på med dykkerutstyret!
Mvh
Lars
Ragnhild Annette E.
Wow... Dette var virkelig et flott bilde. Utrolig flott farger. Hvor har du tatt det? Takk for positiv tilbake medling også :)

Lars G.
Takk for kommentar igjen! Bildet er tatt i Padre Burgos, Southern Leyte, Filippinene. Vestsida av Sogod Bay. Ellers er desse rekene utbredt i alle fall i Filippinene, Indonesia, Malaysia, og sikkert resten av Sør-Øst Asia.
Mvh Lars
Ketil S.
Stilig! Masse detaljer, fin skarphet. Bakgrunnen er noe urolig, men syns det funker bra her. Flott!
Runar F.
Fantastisk bilde! Veldig godt fanget! Her er det absolutt ingenting å klage på! :)
Espen S.
Noe ''forstyrrende'' bakgrunn her, likner på noen partikler som er delvis prøvd tatt bort. Skulle vært fjernet.. Men ellers, fantastisk bilde av et vakkert motiv..
Espen S.
Noe ''forstyrrende'' bakgrunn her, likner på noen partikler som er delvis prøvd tatt bort. Skulle vært fjernet.. Men ellers, fantastisk bilde av et vakkert motiv..
Lars G.
Ingeting forsøkt tatt vekk her. Faktisk ingeting tatt vekk i hele tatt. Kun justert farger og litt usm. Bakgrunnen er nok bare ute av fokus. Takk for kommentarer hele gjengen. Mvh Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu